foto

Steve Pemberton

  • nar. 1.9.1967 (52 let)
    Blackburn, Lancashire, Anglie, Velká Británie

Biografie

Steve James Pemberton je britský herec a scénárista, nejlépe znám jako člen THE LEAGUE OF GENTLEMAN, což je také televizní seriál. Narodil se 1. října 1967 v Blackburnu, Lancashiru, Anglii. Vystudoval střední školu svatého Michala, kde se poprvé objevil jeho herecký talent. Díky tomu se dal na studia divadelního umění, konkrétně Brett Hallskou univerzitu.

Nejprve se objevil v několika menších seriálech ale gró jeho tvorby přišlo, když se stal členem, scénáristou a hercem v seriálu THE LEAGUE OF GENTLEMAN. Tento seriál, ve kterém čtyři herci hrají téměř celé osazenstvo městečka Royston Vasey, pln černého britského humoru, sklidil velký úspěch když byl odměněn oceněním BAFTA. Pemberton si v tomto seriálu zahrál například prodavačku Tubbs, učitelku Pauline, či mafiánského otce.

Poté se objevoval znovu hlavně v seriálech, často BBC, například SHAMELESS, kde si ve dvou epizodách zahrál Eddieho Jacksona, poté hrál postavu Adriana Marra v muzikálovém seriálu BLACKPOOL, který sklidil slušné ohlasy. Z filmů stojí za zmínku role ve snímku Woodyho Allena MATCH POINT, nebo v MR. BEAN‘S HOLIDAY. Dále hrál v seriálech DR: WHO, WHITECHAPEL nebo BENIDORM.

Nedávno se duo z THE LEAGUE OF GENTLEMAN, Pemberton s Sheartsmithem dali znovu dohromady aby vytvořili další hororový seriál PSYCHOVILLE. Zde si Pemberton zahrál postavu Davida Sowerbuttse, mimoňe posedlého sériovými vrahy, nebo Lomaxe, potrhlého slepého sběratele plyšáků.

Lukáš "Vizmír" Jarolím

Herecká filmografie

Filmy

2018 Take Rabbit
The Interrogation of Tony Martin (TV film)
2015 Professor Branestawm Returns (TV film)
2012 Mr. Stink (TV film)
2010 First Men in the Moon, The (TV film)
Zaslaná pošta (TV film)
2008 Slečna Marplová: Vraždit je snadné (TV film)
2007 Nestanu se tvojí ženou
Prázdniny pana Beana
Starožitníkův krám (TV film)
The Bad Mother's Handbook (TV film)
2006 Zachraňte Jimmyho
2005 Lassie
Match Point - Hra osudu
Pod zeleným stromem (TV film)
Riot at the Rite (TV film)
Stopařův průvodce po Galaxii
Zkáza spolku gentlemanů
2004 Fešák Churchill
Život a smrt Petera Sellerse
2002 Sob Robbie a legenda o ztraceném kmenu (TV film)
2001 Nevěsta přes internet

TV seriály

2020 Na mušce (TV seriál)
End of Game (S03E06)
Still Got It (S03E04)
Management Sucks (S03E02)
další epizody (4)
V čísle 9 (TV seriál)
The Stakeout (S05E06)
Thinking Out Loud (S05E05)
Misdirection (S05E04)
další epizody (6)
Smrt v ráji (TV seriál)
Epizoda 5 (S09E05)
2019 Worzel Gummidge (TV seriál)
Bounty Hunters (TV seriál)
Episode 1 (S02E01)
2018 V čísle 9 (TV seriál)
Tempting Fate (S04E06)
And the Winner Is... (S04E05)
To Have And To Hold (S04E04)
další epizody (6)
2017 Městské legendy (TV seriál)
V čísle 9 (TV seriál)
Private View (S03E06)
Diddle Diddle Dumpling (S03E05)
Empty Orchestra (S03E04)
další epizody (5)
2016 Camping (TV seriál)
Traceyino mimořádné zpravodajství (TV seriál)
V čísle 9 (TV seriál)
The Devil of Christmas (S03E01)
Vraždy v Midsomeru (TV seriál)
Smrt na výstavišti (S19E04)
2015 V čísle 9 (TV seriál)
Seance Time (S02E06)
Nana's Party (S02E05)
Cold Comfort (S02E04)
další epizody (6)
Vraždy v Oxfordu (TV seriál)
Mrtvý ve studni 2 (S09E02)
Mrtvý ve studni 1 (S09E01)
2014 Mapp and Lucia (TV seriál)
V čísle 9 (TV seriál)
The Understudy (S01E05)
Last Gasp (S01E04)
Tom & Gerri (S01E03)
další epizody (5)
Šťastné údolí (TV seriál)
Epizoda 6 (S01E06)
Epizoda 5 (S01E05)
Epizoda 4 (S01E04)
další epizody (6)
2013 Heading Out (TV seriál)
Psychobitches (TV seriál)
Whitechapel (TV seriál)
Episode 6 (S04E06)
Episode 5 (S04E05)
Episode 4 (S04E04)
další epizody (6)
2012 Whitechapel (TV seriál)
Episode 6 (S03E06)
Episode 5 (S03E05)
Episode 4 (S03E04)
další epizody (6)
2010 Pointless Celebrities (TV seriál)
Whitechapel (TV seriál)
Episode 3 (S02E03)
Episode 2 (S02E02)
Episode 1 (S02E01)
2009 Minder (TV seriál)
Psychoville (TV seriál)
Whitechapel (TV seriál)
Episode 3 (S01E03)
Episode 2 (S01E02)
Episode 1 (S01E01)
Benidorm (TV seriál)
Episode 6 (S03E06)
Episode 5 (S03E05)
Episode 3 (S03E03)
další epizody (5)
2008 Benidorm (TV seriál)
Episode 8 (S02E08)
Episode 7 (S02E07)
Episode 6 (S02E06)
další epizody (8)
Pán času (TV seriál)
Les mrtvých (S04E09)
Ticho v knihovně (S04E08)
2007 Benidorm (TV seriál)
Episode 6 (S01E06)
Episode 5 (S01E05)
Episode 4 (S01E04)
další epizody (6)
Případy advokáta Kingdoma (TV seriál)
Tim and Eric Awesome Show, Great Job! (TV seriál)
2006 Hotel Babylon (TV seriál)
2004 Blackpool (TV seriál)
Episode 6 (E06)
Episode 5 (E05)
Episode 4 (E04)
další epizody (6)
Shameless (TV seriál)
We're Going to The Moon (S01E02)
Meet The Gallaghers (S01E01)
Slečna Marplová (TV seriál)
Hercule Poirot (TV seriál)
Smrt na Nilu (S09E03)
2003 Poslední detektiv (TV seriál)
2002 Spheriks (TV seriál)
2000 Gormenghast (TV seriál)
Episode 3 (E03)
Randall a Hopkirk (TV seriál)
1999 Liga gentlemanů (TV seriál)
1998 In the Red (TV seriál)
Lenny Goes to Town (TV seriál)

Dokumentární

2014 50 Years of BBC2 Comedy (TV film)
Monty Python's Best Bits (mostly) (TV seriál)
2011 Doctor Who: Best of Specials (TV seriál)
2007 The Comedy Map of Britain (TV seriál)
2005 Britain´s 50 Greatest Comedy Sketches (TV film)
Doctor Who Confidential (TV seriál)
2004 Happy Birthday BBC Two (TV film)

Divadelní záznam

2012 She Stoops to Conquer (divadelní záznam)
2006 League of Gentlemen Are Behind You, The (divadelní záznam)
2001 League of Gentlemen: Live at Drury Lane, The (divadelní záznam)

Scenáristická filmografie

Filmy

2005 Zkáza spolku gentlemanů

TV seriály

2018 V čísle 9 (TV seriál)
Tempting Fate (S04E06)
And the Winner Is... (S04E05)
To Have And To Hold (S04E04)
další epizody (6)
2017 V čísle 9 (TV seriál)
Private View (S03E06)
Diddle Diddle Dumpling (S03E05)
Empty Orchestra (S03E04)
další epizody (5)
2016 V čísle 9 (TV seriál)
The Devil of Christmas (S03E01)
2015 V čísle 9 (TV seriál)
Seance Time (S02E06)
Nana's Party (S02E05)
Cold Comfort (S02E04)
další epizody (6)
2014 Mapp and Lucia (TV seriál)
V čísle 9 (TV seriál)
The Harrowing (S01E06)
The Understudy (S01E05)
Last Gasp (S01E04)
další epizody (6)
2013 Whitechapel (TV seriál)
Episode 4 (S04E04)
Episode 3 (S04E03)
2009 Psychoville (TV seriál)
2007 Benidorm (TV seriál)
1999 Liga gentlemanů (TV seriál)

Režijní filmografie

TV seriály

2020 V čísle 9 (TV seriál)
Thinking Out Loud (S05E05)
2015 V čísle 9 (TV seriál)
Nana's Party (S02E05)
Cold Comfort (S02E04)

Host

TV pořady

2017 Richard Osman's House of Games (TV pořad)
2012 Richard Herring's Leicester Square Theatre Podcast (TV pořad)
2008 Only Connect (TV pořad)
2007 Derren Brown: Trick or Treat (TV pořad)
2001 Friday Night with Jonathan Ross (TV pořad)

Fanoušci tvůrce