Reklama

Reklama

Jedné noci dostal mladý, a nepříliš zdatný žák školy kung-fu Kao nečekanou návštěvu - těžce raněného Chinga, mistra Shaolinu, který ho poprosí o pomoc a úkryt. Ching měl spor s obávanou bandou Tří Draků, kteří se stali jeho nepřáteli na život a na smrt. Kao se od svého přítele a nového mistra naučil staré bojové technice Shaolinu a stáhl se do samoty, aby se jí mohl plně věnovat. Po letech se dověděl, že Tři Draci usmrtili přítele Chinga a usadili se v domě jeho bývalého učitele. A tak nastává den pomsty... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (68)

zette 

všechny recenze uživatele

Dejove se jedna o strasnou hloupost, my co ale pamatujeme casy VHS s mizernym rychlodabingem, mame pro tento druh zabavy zvlastni slabost. Dnes, krome nostalgiku muze film oslovit asi jen zaryte obdivovatele kung fu zanru. Ten boj pomoci copu ma neco do sebe.-). I tak to clovek bere jako takovou dobovou komedii. ()

Luk80 

všechny recenze uživatele

Není třeba moc přemýšlet nad tím, proč zrovna název Gigant Shaolinu. Shaolin jako takový bylo v té době velice používané slovo a svou prezentací budilo jen respekt. Tahle parta Tří Draků včele s šéfem v zelené vestičce a bílou parukou z pod které okatě čouhaly pravé vlasy mně i v dnešní době nepotěšila. Teda, až na dva momenty, které opravdu stojí za to si třeba někdy pustit znovu. Smrt mistra Chinga způsobená pádem na nastavenou nohu přímo mezi kule a potom závěrečná bitka mezi zdokonaleným Kaem a šéfem Tři draků. Ten zásah mečem byl fajně vyšperkovaný. Doporučuji s VHS dabingem dvou lidí:-) ()

Reklama

J.Connor 

všechny recenze uživatele

Absolutní hodnocení není ovlivněno nostalgií, ale zároveň platí v rámci žánru, přirozeně. Asi před dvěma lety jsem to rozkoukal a film způsobil, že jsem skončil s kung-fu - už mě to schéma (přehrávání a expresivní gesta, pomsta, učitel, bratr, komická figura, zvířecí styly) fakt nebavilo a zavrhl jsem v podstatě žánr jako mladický výstřelek. Další důkaz jak hodnocení filmů může být ovlivněno momentálním rozpoležením. Čirou náhodou jsem se k té roztomilé orig. VHS z výprodeje (ano Der Shaolin Gigant se slyšitelnou němčinou) teď dostal a nestačil jsem zírat. Fakt jízda a ne ledajaká SPOILER a ten konec je neuvěřitelnej, probodnutí, ENDE, zapomeň - žádné shledání a kudrlinky, boží. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Snímek se řadí mezi prostý standard klasických kung-fu filmů HK produkce. Jako obvykle jde především o prezentaci bojového umění, jehož scény jsou propojeny jednoduchým příběhem dle dané zavedené šablony. Takže máme opět možnost shlédnout nějaký ten výcvik a touhu hlavního hrdiny po pomstě. Snímek se však nebere vážně a obsahuje i komediální výstupy, které svými skopičinami pobaví skutečně snad jen diváky asijských zemí. Bojové umění je především to, co má diváky přitáhnout. Choreografie zápasů je jako obvykle úžasná a tak očekávaně je na co se dívat. To je ale asi tak všechno. Děj jako takový je nudný a naprosto bez atmosféry. Zhlédnout se snímek dá, ale skutečně jen s určitým odstupem. ()

kaposlav 

všechny recenze uživatele

Tak toto je klasika. Videl som to prvý krát počiatkom 90tých rokov na VHSke. Možno neskôr ešte raz, ale po toľkých rokoch sa prebudila nostalgia a musel som si to zohnať a pozrieť opäť. Bol to taký dabing, keď všetkých dabuje jeden hlas a v pozadí ešte znela aj nemčina, ale v pohode. Ten bojovník čo používa vlasy ako bič je proste nezabudnuteľný. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama