Reklama

Reklama

Kdo by se odvážil zabít dítě?

(festivalový název)
  • Španělsko ¿Quién puede matar a un niño? (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Pár anglických turistů projíždí Španělsko a dostane se do vesnice, kde však není žádný dospělý, ale jen děti, které nic neříkají a koukají na ně s potutelným úsměvem. Dvojice postupem času zjišťuje, že s dětmi není něco v pořádku, a i když jsou to jen děti, mohou být nebezpečné... (markettka)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (81)

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Nesmírně zneklidňující španělský horor, který svým tématem vraždících dětí připomíná například nedávný The Children. I zde nám něco zlého a neviditelného ovládlo haranty, co je pak nutí vyvraždit všechny dospěláky v okolí. Tentokrát se však ocitáme na malém ostrově, z kterého se jen těžko uniká. Napětí mezi zdmi městečka, které se už takhle dá řezat cirkulárkou, umocňuje dusivá atmosféra horkých letních dnů. Stopáž filmu se blíží dvěma hodinám, ale za tu dobu jsem neměl šanci na malou chvíli vydechnout. Následující dění se totiž v tomhle případě hodně těžko odhaduje, což je obrovské plus. Malinko mě deptalo chování hlavního hrdiny, ale v poslední půlhodině si to u mě napravil. Tenhle opravdu tíživý a znepokojivý snímek nelze jinak než doporučit. Fakt bomba! ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Povzbuzen předevčírem zhlédnutým novým hororem Eden Lake, v němž roli záporáků taky zastupují mladiství, dopřál jsem si dneska tuhle španělskou perlu. Hned úvodní sestřih různých nepěkných obrázků (pochopíte) je dost silná káva, se samotným dějem nastupuje znepokojující atmosféra, která vrcholí celou poslední půlhodinu (záběr, kdy houf dětí sestupuje ze svahu na pobřeží, kraluje). Začátek filmu (dvojice prozkoumává opuštěné městečko) mi připomněl mladší snímek Antropophagus, klidně bych i věřil, že jeho režisér D´Amato se tady inspiroval. Who can kill a child? je chytrý intenzivní horor, který má svojí aktuálnost i 30 let od svého vzniku. Btw režisér Narciso Ibáñez Serrador o pět let dříve spáchal taktéž vysoce kvalitní horor La Residencia. Horror movie of the year ()

Reklama

Cimr 

všechny recenze uživatele

Od úvodní titulkové sekvence je jasno, že toto nebude béčko, ale pořádné psycho. A je tomu vážně tak! Místy je tempo sice trochu pomalé, ale když už tam k něčemu dojde, je to šokující podívaná. Dětské hlásky zpívají sugestivní úvodní melodii, zatímco mladý pár připlouvá v dusném letním dni na ostrov plný dětských zabijáků... Atmosféra, na kterou se jen tak nezapomíná; navíc s výbornou pointou! ()

giallo 

všechny recenze uživatele

Hned při dlouhých úvodních titulcích filmu jsem si myslel, že jsem si spletl film a dívám se na nějaký dokument o zvěrstevech, která se páchájí na dětech. Dle názvu filmu jsem totiž očekával nějaký španělský horror o vrahu malých dětí. Jenže tento film není ani jedním ani druhým. Ve skutečnosti je to velice atmosferický snímek, který je mixem loňského povedeného horroru Eden Lake a pro někoho kultovního D´Amantova Antropophaguse. Who can kill a child má jako Eden lake stejné hlavní hrdiny a záporáky, atmosférou vylidněného prosluněného města s všudy přítomným zlem se zase přibližuje Antropophagusi. Mě se tento mix velice líbil a za unhappy konec přidávám hvězdičku navrh. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Asi nejstarší antikoncepční snímek, jaký jsem měl zatím tu čest zhlédnout. Měl jsem trochu smůlu, že jsem prvně narazil na remake, který já teda na rozdíl od většiny nepovažuju za nějakou ostudu originálu, i když o zbytečnosti by se asi dalo uvažovat, protože jde v podstatě o úplně totožné snímky. Originálu přidávám jednu hvězdu za krapec lepší atmosféru a sérii uvodních dobových záběrů zbídačených děcek, ať už z fašisitických koncetráků, nebo hladomorem a válkama soužené Afriky. Ve výsledku bych asi doporučoval spíše originál s lepší atmosférou, ale pokud máte problém s oldschool lookem, nebál bych se remaku. Hned taky dodávám, že celkově se tohle přeci jen dívá na záda antikoncepční špice viz. sekce v profilu, ale na slušnou dávku znepokojení se můžete těšit tak jako tak. 85% ()

Galerie (23)

Zajímavosti (7)

  • I když se děj filmu odehrává na ostrově, městské scény byly natáčeny ve městě Ciruelos v Toledu, které je vzdáleno od moře více než 250 km. (hladass)
  • Některé sekvence filmu jsou poctou filmu Ptáci (1963). Příkladem je scéna s dětmi připravujícími se k útoku na Toma (Lewis Fiander) a Evelyn (Prunella Ransome) nebo závěrečný útěk z ostrova. (hladass)

Reklama

Reklama