Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ji-hae (Ye-jin Son) psala e-maily za svou kamarádku klukovi, který se jí líbil. Při tom objevila deník své matky, která zažila něco podobného se svou první láskou. A v tomto bodě se začnou ovíjet dvě paralelní větve příběhu. Jedna s ní, druhá s její matkou Ju-hae (kterou stvárnila stejná herečka jako Ji-hae). Objevují se zde potom různé romantické okamžiky z jejich života. Ale vše nakonec skončí dobře. Abyste se dověděli jak, tak byste se na to měli podívat. (c.tucker)

(více)

Recenze (160)

numi 

všechny recenze uživatele

Jae-young Kwak si mezi nevšední My Sassy Girl a dechberoucím Windstruckem střihl rutinu. Lepší shrnutí by člověk hledal jen těžko. Stejně těžko, jako já teď hledám slova, kterými bych popsal své zklamání. The Classic není špatný film, jen ho dříve jmenované dva snímky přehrávají ne celé čáře. Působí přesně tak, jak by působil jihokorejský remake kteréhokoli hollywoodského romantického filmu. Nenabízí osobitý styl vyprávění, ani to zcela odlišné vidění světa, které je pro korejský film typické. Dokonce ani hudba není tak fixní a jedinečnou součástí filmu, jako tomu u filmů Jae-younga Kwaka bývá obvyklé. Každý má ale právo na dovolenou, takže já mu to promíjím a těším se na další příběhy. [červen 2007] ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Kwak podáva ďalší s podmanivých príbehov o láske. Príbehov takých silných, jednoduchých a úprimných, že je na ne jednoducho radosť pozerať. Obidve pararely príbehu sú krásne vykonštruované a majú špecifickú atmosféru, ktorá je krásne dotvorená charaktermi, ktoré sú nezabudnuteľné. Celý film je vlastne postavený na jednej jedinej emócií a tú tvorí láska. Kwak nám ukazuje ale lásku ako čistú povznášajúcu emóciu, ktorá povznáša súkolie romantiky do najväčších výšin a ktorá si vystačí bez fyzického prejavu, a aj napriek tomu vidíte v pohľadoch hlavných hrdinov ten najúprimnejší cit vôbec. Skvele dotvorená hudba, hlavne manfred mann. Samozrejme tu nechýbajú dramaticky vyhrotené situácie ale aj nevtieravý humor. Jednoducho skvelý nástupca My sassy girl, ktorý je iný, výnimočný, svojský, pričom rozpráva o úplne istej veci. Klobúk dolu. teším na ďalší film. ospravedlnujem sa za toľko krásne. Keď ono je to také pekné:) ()

Reklama

novoten 

všechny recenze uživatele

Kdo je jen trochu zběhlý v asijské romantice, toho Classic nepřekvapí, ale copak na tom záleží, když z něj něha teče v mohutných vlnách? Osobně se mi daleko víc líbil zářivě láskyplný příběh matky, kde není nouze o smutek nebo naopak o zamilovaností prozářené scény s vrcholem v geniální válečné pasáži. Linie dcery je ve své melancholii možná až příliš zdlouhavá. 75% ()

ambron 

všechny recenze uživatele

Kórejčania znova ukázali, ako má vyzerať romantický film. Príbeh je síce pre tento žáner typický, ale čo ho robí výnimočným je to, ako je divákovi servírovaný. Bol som očarený jeho neuveriteľnou jemnosťou, niekedy som mal pocit , že sa obraz v "telke" predo mnou doslova rozplynie. Pochvaľujem aj režisérov výber hercov do hlavných postáv, ktorí podali presvedčivé výkony a celkovo im to slušalo. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Jae-young Kwak .. III. Můj druhý film s Ye-jin Son a také od režiséra Jae-young Kwak. Pro první jmenovanou to byla mnohem výraznější role, respektive rovnou dvojí role, což jako její milovník jen oceňuji. U druhého jmenovaného se jedná o posun od romantické teen komedie k vážnější a plně romantické záležitosti, který u něj beru jako posun k lepšímu. Příběh o dvou časových rovinách je místy hodně smutný, drsný, přesto nakonec tak neskutečně pozitivně působící snímek! Ano, někdy se jedna láska táhne i přes generace. I přes to všechno se přiznám, že s výsledným vysokým hodnocením jsem dlouho váhal, neboť některých maličkostí a scén nás mohl režisér opět ušetřit. Zážitku ale hodně pomáhá nádherná hudba a hlavně emoce druhé poloviny filmu, zejména loučení u vlaku jedoucího s vojáky do války a poté následný závěr, který odhalíte pointu onoho použití dvou časových rovin vyprávění, mě skutečně emocionálně dostaly a děkuji filmařům a také hercům za ten krásný pocit při závěrečných titulcích! 90%. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (3)

  • V prvých minútach filmu hrá pri monológu hlavnej hrdinky v pozadí "Pachebel canon". Rovnakú skladbu použil režisér Jae-young Kwak aj vo filme Yeopgijeogin geunyeo (2001) v scéne, kde Gyeon-woo podáva ružu dievčaťu hrajúcemu túto skladbu na klavíri. (RigorMortis)

Reklama

Reklama