Reklama

Reklama

Kalvárie

(festivalový název)
  • Belgie Calvaire (více)
Trailer

Obsahy(1)

Marc Stevens je hezký, mladý zpěvák, který cestuje svým Vanem od města k městu. Bohužel uprostřed lesa se mu pokazí auto. Pozdě v noci, za nepřestávajícího déště nemoudře poslechne radu Belga Boryse a vydá se do hotelu majitele Paula Bartela. Na začátku se zdá být majitel mílým a samotným člověkem, ale později se projeví jeho psychopatické stránky. Nabízí Markovi pomoc v nápravě auta. Zpěváka už znepokojuje při procházce lesem pohled na vesničany znásilňující prase. Jeho obavy jsou na místě. Bartel zničí jeho auto, omámí ho... a tady začíná Markova noční můra. Noční můra, která se skládá ze svázání, skalpovacích elementů, ukřižování a znásilnění... (LIVINGDEAD)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (168)

Toj 

všechny recenze uživatele

Tohle je naprosto skvělá ujetost... Myslím, že režisér stvořil v rámci žánru zcela vyjímečné dílko. S vyšinutostí a zvrhlostí se zde pracuje s tak naprosto nápaditou takřka geniální imaginací, že jsem byl mnohokrát velmi zaskočen. Vedle toho Du Welz pracuje velmi zajímavě s formou (například natočení zbrklého úprku lesem).. Jediná moje výtka je směrem k tomu, že mohla lépe zafungovat nějaká dramaturgie. Chvílema film prostě neodsejpal tolik, aby se jednalo o dokonalý zážitek... ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

Uvěřím bez problémů, že na samotě u lesa straší pominutý dědek a že má k ruce místního retarda. Ale co znamená ta nedaleká vesnice, kde žije jen tlupa dalších úplně stejných bláznů? Hodně špatný scénář nezachraňuje bohužel ani dobrá režie. Napětí skoro nulové. A násilné scény tačené dost unile, takže Calvaire nemůže ani pořádně šokovat. Nuda. ()

Reklama

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

No co toto zase jednou bylo?? :D Explotation vystavěný na docela klasické a už zlehka obehrané zápletce, který si docela fičí na své obrazové stránce, místy hraničí až s těžkou artovostí ..(?)..Má to vlastně jednu zásadní nedokonalost a tou je fakt, že se tam strašně dlouho nic pořádného neděje..Filmaři sice budujou atmosféru(a to tak,že zdatně)ale divák vlastně odzačátku moc dobře tuší, že na téhle hospodě a tomhle dědkovi je něco špatně-a než zjistí co přesně-uběhnou 2/3filmu....v téhle rovině bych dal za 3 a zapoměl bych...V poslední třetině se ale dědek a pár obyvatel nedaleké minivesničky vybarví v tak byzardních a absurdních barvách, že si divák chvilkama připadá jako by koukal na nějákou hodně svérázně pojatou Kafkárnu šmrncnutou českou sodou...Konkrétně hospodská scénka s "tancovačkou"mě donutila dokopnout tam i tu čtvrtou hvězdu=Fakt úlet :) ()

TheRaven 

všechny recenze uživatele

Brilantní evropský hixplotation (kde jinde hledat prasata podobného formátu, než ve Francii, žejo). Od první chvíle skvěle budovaná atmosféra. Celkově temné, hnusné, barbarské, místy skoro groteskní (hospoda). Vyznění a závěr zcela bezútěšný. Je vidět, že může být hodně muziky, aniž by tekly potoky krve. Velké překvapení. ()

petero 

všechny recenze uživatele

Od v podstate francúzskeho hororu i keď belgického režiséra dnes fanúšik hororu čaká notnú dávku brutality hlavne keď je to príbeh človeka čo sa dostane do spárov značne úchylných vidlákov a teraz trošku zaSPOILERujem pretože som čakal že obeť sa schopí a začne miestnych masakrovať pri úteku za slobodou ale film sa drží hodne reálu ako by to asi mohlo aj v skutočnosti byť a k zbrani sa dostáva tesne pred záverečnými titulkami. Všetko je to strašne naťahované i keď naturalistické ale aj nudné a tak najzaujímavejšou scénou mi prišla vynikajúca hororová skladba ktorú predviedol miestny štamgast v krčme na klavíry, teda hlavne jej začiatok. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (5)

  • Film byl natočen v klášteře Sainte Élisabeth v Mondorf-les-Bains v Lucemburském velkovévodství a v Belgii v přírodní rezervaci Hautes Fagnes a ve vesnici Bullange. (bianci)
  • Režisér filmu se vyjádřil, že chtěl vytvořit film, ve kterém diváci sympatizují se zápornou postavou, a ne s jeho obětí. (aknamor)
  • Podle režiséra jsou ve filmu jen dvě postavy, a to Marc a Bartel. Ostatní lidé ve filmu jsou jen jakousi variací na postavu Bartela. (aknamor)

Související novinky

43. Letní filmová škola začíná 28. července

43. Letní filmová škola začíná 28. července

18.07.2017

Největší prostor bude věnován švédské kinematografii, na kterou se zaměří blok Fokus. Ze Švédska přijedou také významní hosté: svou retrospektivu na LFŠ uvede Tarik Saleh, k němu se přidá i jeden z… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno