Reklama

Reklama

Kalvárie

(festivalový název)
  • Belgie Calvaire (více)
Trailer

Obsahy(1)

Marc Stevens je hezký, mladý zpěvák, který cestuje svým Vanem od města k městu. Bohužel uprostřed lesa se mu pokazí auto. Pozdě v noci, za nepřestávajícího déště nemoudře poslechne radu Belga Boryse a vydá se do hotelu majitele Paula Bartela. Na začátku se zdá být majitel mílým a samotným člověkem, ale později se projeví jeho psychopatické stránky. Nabízí Markovi pomoc v nápravě auta. Zpěváka už znepokojuje při procházce lesem pohled na vesničany znásilňující prase. Jeho obavy jsou na místě. Bartel zničí jeho auto, omámí ho... a tady začíná Markova noční můra. Noční můra, která se skládá ze svázání, skalpovacích elementů, ukřižování a znásilnění... (LIVINGDEAD)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (168)

beran-ek 

všechny recenze uživatele

Dal jsem na velmi poutavý komentář uživatele LIVINGDEAD. Avšak co jsem čekal jsem nějak nedostal.. Do půlky filmu jsem si říkal, jestli je to opravdu ten film, o kterém se tu mluví.. Je to sice kvalitně natočenej, herecky přesvědčivej a docela na psychiku útočící snímek, ale něco tomu pro mě chybělo. Nemluvě o tom rozjezdu. Ne že bych se nudil, ale doporučovat a mluvit o tom asi nebudu :) ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Krista boha, tohle je fakt totální chujovina. Očekával jsem nějaký další francouzský nízkorozpočtový horror, byť třeba mizerně natočený, ale aspoň trochu horrorový, respektive slasherový. Ale tohle není horror ani slasher, to je Kafka na špatném tripu, pokoušející se o nějaký bizarní brakový krvák. Bohužel mi to definitivně docvaklo až při undergroundovém tanečku v hospodě, tedy asi po hodině. Naprostá ztráta času. Zpočátku jakž takž koukatelný děj sklouzne do absurdní grotesky, herci jsou vybraní snad z nějakého ochotnického spolku ve francouzské obdobě naší Horní Dolní, kameraman byl nejspíš úplně na sračky a celé je to horrorové, drastické a psychedelické jako Čertík Bertík. Nepatrný kousek od odpadu, ta moje jedna hvězda je za grupáč s prasnicí, kterážto krátká scéna mě docela pobavila. ()

Reklama

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Pro mě dost rozpačitý film. První půlka se sice vleče, ale jde z ní cítit určité ticho před bouří, něco jako "každou chvíli to vypukne". Což o to, druhá půlka naběhne do jakýchsi exploitation vod, ALE... Hlavní hrdina, kterého drží v zajetí pošahaný stařec, nemá ani kapku soudnosti a vzdoru na to, aby něco podnikl pro svou záchranu nebo (nedej bože!) pomstu za své trýznění a prznění. Tenhle týpek je prostě štětka od přírody! Na druhou stranu skvěle zapůsobila kamera a ponuré prostředí statku uprostřed ničeho. Spíše mi to přišlo jako ukázkový příklad toho, jak forma vítězí nad obsahem. Ale vzhledem k tomu, že Calvaire se mě zdál přece jen "čtivější mezi řádky" než Vinyan, tak nemohu jinak, než za 50%. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Ano, cesty lidské mysli a psychiky jsou opravdu klikaté a nevyzpytatelné. Skutečná uchylárna. Až se vám bude chtít smát, jak dobře vymyšlená, skvěle napsaná a výborně odehraná. Jackie Berroyer v roli Bartela je až geniální, vesničané bizarní a hlavní hrdina nesympatický, jeho zpěv stejně jako fňukání je otřesně nepříjemné. Jeden z těch filmů, kde vůbec nikdo není normální a občas z toho vzniknou krásné scény, jako např. ta s fotografiemi ošetřovatelky nebo hospodské hudebně-taneční číslo.... Až bych se nebál to napálit naplno. ()

AlistairMir odpad!

všechny recenze uživatele

Fakt by mě zajímalo na co koukali zdejší hororoví nadšenci protože není možné aby to byl stejnej film jako jsem viděl já...Asi jen shoda názvu, roku a čirou náhodou to má stejné téma ale určitě je to něco jinýho...Ale tak OK každej máme jinej vkus tak ten kdo tento film žere ať ani nečte dál jelikož budu hanět a plivat na toto "veledílo" . Tohle je pro mě totiž tak neuvěřitelná blbost, že jsem film chtěl asi tak 10x vypnout a říkal jsem si že na to koukám snad tři hodiny jak se mi to zdálo dlouhé. Všichni ve filmu jsou totálně ujetí magoři když nepoznaj ženskou od chlapa a psa od telete ale no co nevadí kdyby byli alespoň strašidelně ujetí...sakra je tam chlap co má snad 2,5 metru a je absolutně nevyužitej !! Chvilku si film snaží hrát na texaskou scénu s večeří a to už jsem málem omdlel při pomyšlení kterej kentaur tohle vymyslel...příšerná krávovina na které nenajdu opravdu dobrého vůbec nic...vlastně jo fajn les...paráda co? Jenže když chci vidět les mrknu se z okna a nemusím koukat na tento "horor" kde se nic neděje...Smrt přichází v bílém a Maso pro zámeckou paní mají ode dneška těžkou konkurenci v kategorii NEJBLBĚJŠÍ HOROR VŠECH DOB ()

Galerie (9)

Zajímavosti (5)

  • Film byl natočen v klášteře Sainte Élisabeth v Mondorf-les-Bains v Lucemburském velkovévodství a v Belgii v přírodní rezervaci Hautes Fagnes a ve vesnici Bullange. (bianci)
  • Kromě houslí v závěrečné scéně a následných titulcích a hry na klavír ve scéně v hospodě není ve filmu žádná další hudba. (aknamor)
  • Režisér filmu se vyjádřil, že chtěl vytvořit film, ve kterém diváci sympatizují se zápornou postavou, a ne s jeho obětí. (aknamor)

Související novinky

43. Letní filmová škola začíná 28. července

43. Letní filmová škola začíná 28. července

18.07.2017

Největší prostor bude věnován švédské kinematografii, na kterou se zaměří blok Fokus. Ze Švédska přijedou také významní hosté: svou retrospektivu na LFŠ uvede Tarik Saleh, k němu se přidá i jeden z… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno