Reklama

Reklama

Červi

(neoficiální název)
  • Česko Třesavka (neoficiální název) (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Bytový komplex SKILINER je moderní výdobytek infrastruktury s veškerým vybavením pro obyvatele.. Jsou to obchody s potravinami, butiky, prádelny,bary a bazény, a též zubařské ordinace a moderní klinika. Ale je tu i něco víc. Vynález šíleného parazitologa, který je toho názoru, že lidský druh ztrácí přirozené instinkty vlivem používání mozku. A tak geneticky vyrobí parazita, který má vliv na posílení základního lidského instinktu - lidské sexualty. Jako pokusného králíka si vybere svoji studentku. Infekce se šíří v obytném domě raketovou rychlostí. Může vedoucí lékař kliniky infekci zastavit? Lze vůbec něco dělat? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (131)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Docela povedený horor. Onen parazit má sice velmi odporné vzezření, nicméně pohled na něj na mne žádné zhnusující účinky neměl, atmosféra v tu dobu také nebyla zrovna nejintenzivnější. Ale kolem poloviny, kdy už jsem si říkal, že jsem docela zklamaný, se snímek změnil v něco jako zombie horor, pomalu se začala objevovat hutná atmosféra a i krvavé oplzlosti získaly na síle. Výsledný dojem z Cronenbergova prvního výraznějšího díla je tak nakonec více než pozitivní. Horror movie of the year ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

"Roger, v noci som mala veľmi zvláštny sen. Snívalo sa mi, že som sa milovala s podivným mužom. Vieš, najhoršie na tom bolo, že ten muž bol starý a umieral. Strašne zapáchal a hnusil sa mi. Ale hovoril mi, že všetko je erotické a že všetko je sexuálne. Vieš čo tým myslím? Hovoril, že aj staré telo je erotické. Že je zlé nedopriať lásku dvom bytostiam, ktoré sa navzájom milujú. Že dokonca aj smrť je erotický akt. A rozprávanie je sexuálne. A dýchanie je sexuálne. A celá existencia je sexuálna. Uverila som mu a potom sme sa nádherne milovali..." ()

Reklama

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Po technické stránce to ještě není tak vybroušené ale už je to ten bizarní a krásně divný Cronenberg jakého mám rád...... Myšlenka filmu je jasně čitelná, odvážná, neokoukaná a řekl bych, že dnes je snad i aktuálnější než v době svého vzniku.....Plný počet to není-ale-pro milovníky cronenberga, žrouty zombiežánru nebo hltače variací na uchvatitele těl, je to povinnost..(!) ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Myslím, že tímto svým začátkem Cronenberg ovlivnil směr horrorů až do dnešních let ... Témata biologických parazitů, konzumní společnosti, šířících se epidemií dělající z lidí neovladatelné bestie ... To vše a mnohem více, co se v tomto filmu vyskytuje, se prolíná mnoha filmovými žánry (těmi pesymistickými) v podstatě až do dnešních let. Shivers jsou na svoji dobu výborný a výrazný horror, odpudivý, nechutný a i když obsahuje spoustu nahoty a sexuálních útoků, je naprosto asexuální. Jistá "skříženost" s tématicky podobně uvažujícím Romerem se zde nezapře, stejně jako v o něco mladším, lepším a přímo geniálním Cronenbergově díle "RABID", kde je nákaza také hlavním tématem. Myslím, že "Shivers" byly pro začínajícího Cronenberga výtečnou přípravou na právě následující Rabid. Vliv těchto dvou filmů na filmovou kulturu dalších 30ti let dopředu je zde naprosto neoddiskutovatelný... ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Když sem tam viděl všechny ty kozy a ty neskutečný sexuální orgie, tak bych si snad toho parazita vzal dobrovolně taky, radost mi akorát hned vzápětí zkazili dva teploušové ve spodkách, co vylezli z výtahu, objímali se a chtěli si hrát. Nicméně po hororový stránce mě Corenenberg přesvědčil jenom napůl, sice příběh, sexuální násilí, parazit, kterej byl dost možná předlohou pro Kingovu Pavučinu snů nebo pro Věc a celá atmosféra jsou na dobrý úrovni a hlavně originální, ale tak nějak to na mě opět moc nepůsobilo, podobně jako Mláďata. ()

Galerie (46)

Zajímavosti (9)

  • Pracovní název filmu byl Orgy of the Blood Parasites. (Zdroj: ČSFD)
  • Snímek byl tak kontroverzní, že kanadská vláda probírala, jaký vliv může mít film na společnost, a jaká je jeho umělecká a společenská hodnota. Film byl totiž v v recenzi napadán kvůli svému sexuálnímu a násilnému obsahu. (PußyMagnet)
  • Susan Petrie se nemohla rozbrečet v dané chvíli, a tak Cronenberg přišel s nápadem použít nakrájenou cibuli. Nápad sice vyšel, ale v daném zaběru nebyla kamera ve správném úhlu, a tak se musel záběr opakovat. Bohužel však na place nebyly už žádné cibule, tak Petrie povolila, aby jí bylo dáno několik facek. Nakonec jich dostala tolik, že měla znecitlivěnou tvář. Cronenberg však prohlásil, že daná scéna je v tomto provedení neuspokojivá. (PußyMagnet)

Reklama

Reklama