Reklama

Reklama

Červi

(neoficiální název)
  • Česko Třesavka (neoficiální název) (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Bytový komplex SKILINER je moderní výdobytek infrastruktury s veškerým vybavením pro obyvatele.. Jsou to obchody s potravinami, butiky, prádelny,bary a bazény, a též zubařské ordinace a moderní klinika. Ale je tu i něco víc. Vynález šíleného parazitologa, který je toho názoru, že lidský druh ztrácí přirozené instinkty vlivem používání mozku. A tak geneticky vyrobí parazita, který má vliv na posílení základního lidského instinktu - lidské sexualty. Jako pokusného králíka si vybere svoji studentku. Infekce se šíří v obytném domě raketovou rychlostí. Může vedoucí lékař kliniky infekci zastavit? Lze vůbec něco dělat? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (131)

Dan9K 

všechny recenze uživatele

Jsem bohužel ochuzen pochopit výjimečnost tohoto díla, protože mně to přijde jako naprosto standardní hororové béčko s lehkými nechutnostmi a s lehkým erotičnem, bez zjevnějšího vtipu (ať už chtěného či nechtěného), akorát s ještě blbějšími herci než normálně, trochu divnou kamerou, takovou těžko popsatelnou barvou, kterou znám ze strýcových rodinných filmů z dovolené a typickou ničemnou syntezátorovou hudbou. Další problém tkví z mého pohledu v tom, že hororová béčka bývají hodně zábavná, tohle vůbec není. Ale zase musím uznat, že tísnivou atmosféru to má, je ovšem otázka, jestli to není jen laciný důsledek všech těch negativních věcí, co jsem na filmu zmínil...což může být teda zase úmysl, ale pokud jo, tak se mi to taky nelíbí, protože to je docela jednoduché udělat.... ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

"Člověk je zvíře, které příliš přemýšlí...". V Červech se ještě Cronenbergův zvrhlý génius neprojevil v plné síle, nicméně známky jeho budoucí záliby ve filmové morbiditě, nechutnosti a bizarnosti jsou už dobře patrné. Hnusní paraziti, posedlost, násilí, psychosexuální šílenství, ovšem v hodně decentní formě a spíš pro zasmání, než pro cokoliv jiného. Taktéž trochu toporné herecké výkony a jednoduchý scénář. A konec je už opravdu hodně stereotypní a únavný, až divák zatouží, aby celý film skončil třeba shozením taktické jaderné pumy na celý pitomý Starliner Island. Ale na pětasedmdesátý docela slušný kousek a dámy jsou ve filmu krásné, takže... ()

Reklama

HateBreeder 

všechny recenze uživatele

Začátek geniálně-šíleného Davida Cronenberga nemohl být lepší ! Uvedení do děje je bleskové, takže divák musí už od začátku dávat dobrý pozor a pokud možno nespouštět oči z obrazovky. Dění filmu je celkově velice přímočaré, žádná velká snaha o budování atmosféry či o polemizování nad vzniklým problémem. Jen pro upřesnění - ten "problém" se zvětšuje každým okamžikem a pokud někdo nezasáhne včas, vymkne se kontrole nejen obyvatelům panelového věžáku Skyliner, ale možná zlikviduje celé město. Parazitičtí červy jsou geniální. jak už tu někdo charakterizoval - cosi mezi slimákem a hovnem (opravdu by mě zajimálo kam Cronenberg na ty své nápady chodí... a nebo radši ani ne :) a to jsem ještě nezmínil jakým způsobem se tato "infekce" přenáší z člověka na člověka. Nechutnější už to být nemůže. Ale je to krásně nechutné, nádherně originální a smyslně hrůzné. Pokud byl tento film skutečně reakcí na stále početnější zombie horrory, nutno dodat, že nešlo o žádnou prachsprostou vykrádačku se snahou napakovat se na cizí myšlence. Film je jen jakousi alternativou hrozby v podobě infekce šířicí se "metodou pyramidy". Ale vše je podáno nanejvýš originálně a důmyslně, takže srovnávat to s žánrem zombie filmů je trochu mimo. Konec je typicky Cronenbergovský z čehož jsem měl velkou radost :) Pro milovníky horrorů jednoznačně "must see" film. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Působivá, atmosférická a pro mě i značně tísnivá záležitost, Allan Kolman mě děsil, kdykoli se objevil na scéně, no a doktorovi v podání Paula Hamptona jsem samozřejmě fandila, aby z toho vyvázl bez úhony.. Zajímavý a výstižný komentář napsal už dávno přede mnou uživatel darkrobyk, tedy netřeba se více rozepisovat.. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Docela povedený horor. Onen parazit má sice velmi odporné vzezření, nicméně pohled na něj na mne žádné zhnusující účinky neměl, atmosféra v tu dobu také nebyla zrovna nejintenzivnější. Ale kolem poloviny, kdy už jsem si říkal, že jsem docela zklamaný, se snímek změnil v něco jako zombie horor, pomalu se začala objevovat hutná atmosféra a i krvavé oplzlosti získaly na síle. Výsledný dojem z Cronenbergova prvního výraznějšího díla je tak nakonec více než pozitivní. Horror movie of the year ()

Galerie (46)

Zajímavosti (9)

  • Lynn Lowry byla do filmu obsazena kvůli jejím strašidelným očím a kvůli celkovému výrazu před kamerou. (PußyMagnet)
  • Susan Petrie se nemohla rozbrečet v dané chvíli, a tak Cronenberg přišel s nápadem použít nakrájenou cibuli. Nápad sice vyšel, ale v daném zaběru nebyla kamera ve správném úhlu, a tak se musel záběr opakovat. Bohužel však na place nebyly už žádné cibule, tak Petrie povolila, aby jí bylo dáno několik facek. Nakonec jich dostala tolik, že měla znecitlivěnou tvář. Cronenberg však prohlásil, že daná scéna je v tomto provedení neuspokojivá. (PußyMagnet)

Reklama

Reklama