Reklama

Reklama

Obsahy(1)

George je šokován, když jeho nedávno ovdovělá matka znovu oživí svůj vztah s bohatým Eugenem Morganem, kterého před lety opustila a vdala se za Georgova otce. George se pokouší matce tento románek překazit, ale musí se vypořádat se svými romantickými pocity k Morganově dceři... (oficiální text distributora)

Recenze (12)

Kamkon 

všechny recenze uživatele

Sice se toto dílo nedá moc srovnávat s originálem od Orsona Welse, ale jako samostatné televizní dílko je skvělé. Pan Meyers opět dokazuje, že mu sedí prakticky jakákoliv role a právě jeho výkon tento film povznáší nad průměr. V originále si můžete rovněž vychutnat jeho zajímavou barvu hlasu i tón a krásnou výslovnost všech ostatních, včetně jeho tety, která ji může mít pro někoho méně zajímavou, či spíše odpuzující. Styl vyprávění a při něm některé nasnímané scény jsou rovněž skvostné, stejně jako záběry na krajinu a rostoucí město. Ostatní je průměr britské televizní tvorby. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Výrazně větší melodrama než (prostříhaní) Skvělí Ambersonové od Orsona Wellese. Televizní vzhled příliš nepřekáží, roztažená stopáž by mohla být kratší, ale herci jsou příjemní a vkusně obsazení. Původní verzi se to však ani zdaleka nevyrovná, i když třeba čtení dopisů je velmi dobře vyřešeno stejně jako přehlednost celého dvougeneračního příběhu. I myšlenky původního filmu byly zachovány, takže setkání staré a moderní doby stejně jako zvyků a tradic je skrze postavy dotažené. Na televizi opravdu pěkné... Slabší 4*. ()

Reklama

Kozlowski8 

všechny recenze uživatele

Po mnoha letech znovuprobuzená láska dvou bohatých lidí a jeden rozmazlený fracek, který jí (ale kurva hodně) nepřeje. Snad kromě příjemného obsazení a hezké hudby jsem nezaznamenal nic, co by vybočovalo z průměru. Naopak - občas mi vadily úseky, kde se mnoho mluvilo o ničem. Čistý průměr - nic víc, nic méně. 60%. ()

Drnqonovic 

všechny recenze uživatele

Průměrný film o průměrné bohaté rodině a jejich problémy, které bych chtěl mít. Na druhou stranu Jonathan Rhys Meyers tak dokonale ztvárnil rozhýčkaného a povýšeného synka z bohaté rodiny, že jsem měl strašnou chuť rozkopnout televizi pokaždé, když se na obrazovce objevil jeho arogantní výraz. Jedině kvůli němu mělo smysl dokoukat Ambersonovi do konce. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Georgy, I´ve always been fond of you, but I haven´t always liked you. 1) Předchůdce filmu z roku 1942 jsem dosud neviděl, knižní předlohu jsem nečetl a tak nemohu srovnávat. Mně se tento přepis líbí. Všechny parametry jsou přiměřeně naplněné a divácký zážitek příjemný. 2) Čtvrtou hvězdičku dávám skvělému 25letému Jonathanu Rhys Meyersovi (George) za jeho báječné britské herectví i za nespornou fyzickou přitažlivost. ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama