Reklama

Reklama

Klan bílého lotosu

  • Hongkong Clan of the White Lotus (více)

VOD (1)

Obsahy(1)

Hong Wen-Ting (Chia Hui Liu), ovládající styl tygra a jeřába, se svým bratrem zabijí kněze sekty Bílého lotosu. Bratr hlavního hrdiny se ocitne ve vězení, odkud je díky císařskému ediktu propuštěn spolu s dalšími vězni. Synovec hlavního kněze sekty, guvernér Kau Tin-Chung strýce upozorní na propuštění rebelů a kněz zvaný Bílý lotos všechny propuštěné nechá zabít na cestě domů. Přežije jen bratr Hong Wen-Tinga, který se vrátí domů ke své těhotné ženě. Bílý lotos se svými pohůnky ale přepadne jeho dům. Přežije jen Hong Wen-Ting a těhotná Mei-Hsiao (Kara Hui). Uprchlíci naleznou útočiště u bratra Mei Hsiao, který pracuje v dílně na výrobu papírových loutek a lampiónů. Hong Wen-Ting se chce pomstít Bílému lotosu, proto zdokonalí svůj styl, ale na nepřemožitelného opata jeho kung-fu nestačí. Musí se tedy naučit nejen nový, ženský bojový styl, ale i akupunkturu... (miklaras)

(více)

Recenze (19)

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Třetí a poslední z řady filmů o Pai Meiovi, nepočítám-li tedy Tarantinův opus Kill Bill, kde se onen bůh kung-fu také zjeví, se vrací svým pojetím k prvnímu dílu, Hong Xi Guan. Opět tu máme přeživšího bojovníka, který v pravidelných intervalech a po tvrdém výcviku nových technik navštěvuje našeho bělovšechno staříka, aby s ním poměřil své koule. Několikrát musí stáhnout ocas a jako zpráskaný pes odběhnout a hledat nové postupy jak prorazit téměř neprorazitelný krunýř starcovy obrany. Techniky jsou velmi zvláštní, kombinace tygra a jeřába už nestačí, dokonce ani ženské kung-fu není tím pravým ořechovým, nezbývá tedy než se naučit něco zcela nového , třeba nedobrovolnou aplikaci akupunktury, nu jestli tahle bizarní technika bude stačit, to se musíte podívat sami. Ač bojové sekvence mnohdy přípomínají spíš street-dance či něco podobného a dostane se nám i dávky klasického čínského "humoru" s až úchylně pojatou gay obsesí, přesto není Klan bílého lotosu zavrženíhodným zástupcem tohohle čistě oddechového žánru. Tři. ()

Mol 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byla aspoň sranda. Bílej Lotus je hrubej dědula, který za film zvládne spoustu blbostí. Chvíli tam běhá s holou zadnicí, chvíli si hraje na Hellraisera a dokonce mu hrdina několikrát zaútočí na penis. Nejvíc mě ale dostal hláškou, "chceš mě snad upíchat k smrti?". Kung-fu jak vyšitý a to doslova. ()

Reklama

Luk80 

všechny recenze uživatele

Hui Liu sice prošel třicátoušestou komnatou a pak se tam ještě vrátil, ale tady úplně zapomněl její význam a předvádí podívné až groteskní kreace. Chyběla tomu ráznost a větší efektivita. Lieh Lo coby režisér a představitel šéfa klanu bílého lotosu na tom byl ještě hůře. Trošku sám sebe tady zamíchal. V Mistrovi Shaolinu a Executioners from Shaolin hrál kultovního Pai Meie, ale tady hraje jeho bratra:-) No, těšil jsem se na finální souboj Hui Liu a Lieh Lo a výsledek jsem nazval - pořádná cypovina. Sice je tady první náznak Hellraisera, ale to je sakra málo. Trénink ženského Kung-fu jenom zabíral čas. Hui Liu je každopádně ceněný Kick Ass! ()

Epistemolog 

všechny recenze uživatele

Gordon Liu jede nelítostný standart a překvapí i nezničitelný fajtič Lo Lieh (White Priest Lotos). Ohebné Kaře Hui možná pomáhá vymazlená kamera, ale předvede hrst skvělých kopů a potěší i naléhavá hudba Eddieho Wonga. Nutno dodat účast koordinátora akce Wilsona Tonga (White Priest Brow). Slow záběry i choreo je dle mého názoru do oukejíčku, ikdyž se často míří na rozkrok. Wang Lung Wei si s technickým kung-fu taky nevede špatně, předvádí oproti starším kusům rychlé a solidní komba. Zbytek je sice vata, ale ta se dá snadno přetáčet. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Jedno z tých priemernejších kung-fu s Gordonom Liu. Aj keď mal choreografiu na starosti Lau Kar Leung, tak zďaleka nedosahuje kvality ako vo filmoch, ktoré aj režíroval. Samotný príbeh je miliónta variácia klasického schématu o pomste. Na začiatku hrdinovi zabijú snúbenku a kamaráta, nasleduje klasický výcvik vyšívacieho a akupunkturového kung-fu a končí sa to tradičným 10 minútovým duelom s hlavným záporákom. Zaujimavosťou je, že Tarantino z tohto filmu vykradol nejaké aspekty, ktoré použil v Kill Bill. Napríklad: technika úderu po ktorom môže protivník urobiť ešte 7 krokov, kým zomrie. edit 2022: dejovo to pôsobí ako remake Executioners from Shaolin. Hlavný hrdina aj tu zakaždým príde za hlavným zloduchom, aby mu nakopal kokos, ale zakaždým keď zlyhá, tak sa spakuje a pár rokov cvičí ďalší štýl, kým nenájde ten fakt super duper neporaziteľný štýl. Toto sa opakuje niekoľkokrát až to je k smiechu. Pritom sa to berie vážne. Oproti staršej verzii to má sympatickejšieho herca v hlavnej úlohe (Gordon Liu je proste charizmatickejší) a bitky sú svižnejšie, ale stále tak divne štylizované. Nepôsobia ako normálne bitky ale ako nejaké vtipné tancovanie a poskakovanie. Ťažko povedať ktorá verzia je lepšia. Obidve mi pripadajú priemerné. 5/10. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama