Reklama

Reklama

Klan bílého lotosu

  • Hongkong Clan of the White Lotus (více)

VOD (1)

Obsahy(1)

Hong Wen-Ting (Chia Hui Liu), ovládající styl tygra a jeřába, se svým bratrem zabijí kněze sekty Bílého lotosu. Bratr hlavního hrdiny se ocitne ve vězení, odkud je díky císařskému ediktu propuštěn spolu s dalšími vězni. Synovec hlavního kněze sekty, guvernér Kau Tin-Chung strýce upozorní na propuštění rebelů a kněz zvaný Bílý lotos všechny propuštěné nechá zabít na cestě domů. Přežije jen bratr Hong Wen-Tinga, který se vrátí domů ke své těhotné ženě. Bílý lotos se svými pohůnky ale přepadne jeho dům. Přežije jen Hong Wen-Ting a těhotná Mei-Hsiao (Kara Hui). Uprchlíci naleznou útočiště u bratra Mei Hsiao, který pracuje v dílně na výrobu papírových loutek a lampiónů. Hong Wen-Ting se chce pomstít Bílému lotosu, proto zdokonalí svůj styl, ale na nepřemožitelného opata jeho kung-fu nestačí. Musí se tedy naučit nejen nový, ženský bojový styl, ale i akupunkturu... (miklaras)

(více)

Recenze (19)

Epistemolog 

všechny recenze uživatele

Gordon Liu jede nelítostný standart a překvapí i nezničitelný fajtič Lo Lieh (White Priest Lotos). Ohebné Kaře Hui možná pomáhá vymazlená kamera, ale předvede hrst skvělých kopů a potěší i naléhavá hudba Eddieho Wonga. Nutno dodat účast koordinátora akce Wilsona Tonga (White Priest Brow). Slow záběry i choreo je dle mého názoru do oukejíčku, ikdyž se často míří na rozkrok. Wang Lung Wei si s technickým kung-fu taky nevede špatně, předvádí oproti starším kusům rychlé a solidní komba. Zbytek je sice vata, ale ta se dá snadno přetáčet. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Tak tohle ne! Jako jednoznačně příznivce martial arts obecně a samozřejmě i tématických filmů, toto bylo na mne už moc. Tohle není martial arts film, tohle není ani bojový film. Vždyť to je totálně ujetý nulový scénář, který se opakuje furt dokola v každém SB filmu (ale to bych přežil v pohodě), plus neustálá výuka a zdokonalování stylu, což zabere skoro celý film, jenže to není vůbec zábavné. A pak co zde předvádí hlavní hrdina a co je hlavní myšlenkou filmu, tedy ten styl, který nakonec ze sebe "vykouzlí", aby zabil ultimátního dědy v bílé paruce a s extra dlouhými bílými vousy, to už byl fakt vrchol ... Říkal jsem si chvílemi, jestli se nekoukám na nějaké teploušské taneční představení, pantomimu nebo co vlastně, ale "kung-fu bojový film" tohle rozhodně není!! Chápu a nikomu neberu, že každému se líbí něco. Ale osobně je tohle pro mne fakt total "out", trapnost a nuda nejhrubšího zrna... "Ženské kung-gu" už never more!!!! ()

Rominator 

všechny recenze uživatele

Clan of the White Lotus / Klan bílého lotosu (1980) je (nepřímým) pokračováním snímku Executioners from Shaolin (1977). Hung Wen Ting (Gordon Liu Chia-Hui) a Wu Ah Biu (King Lee King-Chue) v úvodní scéně společnými silami za pomoci stylů tygra a jeřába přemohou a zabijí kněze Pai Meie v troskách chrámu. Biu a následovníci Šaolinu jsou uvězněni, ale to vyvolá veřejné nepokoje a císař je vydáním dekretu proto s již dříve odsouzenými rebely usvědčenými z vlastizrady propustí a ještě povolí Šaolin znovu vybudovat. Guvernér Kao Ting Chun (Johnny Wang Lung-Wei) se s tím nehodlá smířit a jde za svým strýcem (vůdce Klanu bílého lotosu Priest White Lotus / kněz Bílý Lotus je Pai Meiovým bratrem) s plánem na jejich tajnou likvidaci.Vražednému řádění unikne pouze Hung a těhotná Mei Ha (Kara Hui Ying-Hung), která mu pomůže při tréninku v ženském kung fu, aby pomstil smrt přítele Biua, který je jejím manželem a ostatních... Samotný Hungův trénink je docela zklamáním, ale Lo Lieh (zároveň režisér) jako záporák Priest White Lotus / kněz Bílý Lotus si svoji roli náležitě užívá a jeho souboje patří k tomu nejlepšímu z celého snímku. O akční choreografii se postaral Liu Chia-Liang, který má v titulcích na začátku kredit jako fighting instructor. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Třetí a poslední z řady filmů o Pai Meiovi, nepočítám-li tedy Tarantinův opus Kill Bill, kde se onen bůh kung-fu také zjeví, se vrací svým pojetím k prvnímu dílu, Hong Xi Guan. Opět tu máme přeživšího bojovníka, který v pravidelných intervalech a po tvrdém výcviku nových technik navštěvuje našeho bělovšechno staříka, aby s ním poměřil své koule. Několikrát musí stáhnout ocas a jako zpráskaný pes odběhnout a hledat nové postupy jak prorazit téměř neprorazitelný krunýř starcovy obrany. Techniky jsou velmi zvláštní, kombinace tygra a jeřába už nestačí, dokonce ani ženské kung-fu není tím pravým ořechovým, nezbývá tedy než se naučit něco zcela nového , třeba nedobrovolnou aplikaci akupunktury, nu jestli tahle bizarní technika bude stačit, to se musíte podívat sami. Ač bojové sekvence mnohdy přípomínají spíš street-dance či něco podobného a dostane se nám i dávky klasického čínského "humoru" s až úchylně pojatou gay obsesí, přesto není Klan bílého lotosu zavrženíhodným zástupcem tohohle čistě oddechového žánru. Tři. ()

matestlust 

všechny recenze uživatele

Kung-fu scény parádní,choreografie luxusní,ale zbytek hrozná blbost.HK tvůrci mají zvláštní smysl pro humor,kter mě osobně celkem sedí,ale v tomto případě je to vážně trapné...Zachranuje to opět dokonalá bojov podívaná. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Jedno z tých priemernejších kung-fu s Gordonom Liu. Aj keď mal choreografiu na starosti Lau Kar Leung, tak zďaleka nedosahuje kvality ako vo filmoch, ktoré aj režíroval. Samotný príbeh je miliónta variácia klasického schématu o pomste. Na začiatku hrdinovi zabijú snúbenku a kamaráta, nasleduje klasický výcvik vyšívacieho a akupunkturového kung-fu a končí sa to tradičným 10 minútovým duelom s hlavným záporákom. Zaujimavosťou je, že Tarantino z tohto filmu vykradol nejaké aspekty, ktoré použil v Kill Bill. Napríklad: technika úderu po ktorom môže protivník urobiť ešte 7 krokov, kým zomrie. edit 2022: dejovo to pôsobí ako remake Executioners from Shaolin. Hlavný hrdina aj tu zakaždým príde za hlavným zloduchom, aby mu nakopal kokos, ale zakaždým keď zlyhá, tak sa spakuje a pár rokov cvičí ďalší štýl, kým nenájde ten fakt super duper neporaziteľný štýl. Toto sa opakuje niekoľkokrát až to je k smiechu. Pritom sa to berie vážne. Oproti staršej verzii to má sympatickejšieho herca v hlavnej úlohe (Gordon Liu je proste charizmatickejší) a bitky sú svižnejšie, ale stále tak divne štylizované. Nepôsobia ako normálne bitky ale ako nejaké vtipné tancovanie a poskakovanie. Ťažko povedať ktorá verzia je lepšia. Obidve mi pripadajú priemerné. 5/10. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Jakto že se ti tak změnil hlas ??" - "Možná cvičí to ženské kung fu až moc usilovně.. Třeba se za chvíli změní v ženskou celý !!" ;) ()

kinderman 

všechny recenze uživatele

Hlavní hrdina chodí do chrámu Bílého lotosu jako do práce, zde dostane kapky a jako spráskaný pes se odplíží zdokonalovat své kung fu. Věčná škoda, že se tak rychle odporoučela ta panenka ve žlutém (Yeung Jing-Jing), v tandemu s Karou Hui byla na začátku vynikající... ()

Mol 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byla aspoň sranda. Bílej Lotus je hrubej dědula, který za film zvládne spoustu blbostí. Chvíli tam běhá s holou zadnicí, chvíli si hraje na Hellraisera a dokonce mu hrdina několikrát zaútočí na penis. Nejvíc mě ale dostal hláškou, "chceš mě snad upíchat k smrti?". Kung-fu jak vyšitý a to doslova. ()

neoBlast 

všechny recenze uživatele

Just Another Shaw Production... a zde je také můj největší problém, protože filmy této produkční společnosti mi přijdou všechny úplně stejné. Lehké pozměnění motivací, zbraní, hrdinů a jedeme znovu. Nejzajímavajší nakonec je, že přímo na tento snímek odkazuje Tarantino ve své Kill Bill sáze. 60 % ()

Luk80 

všechny recenze uživatele

Hui Liu sice prošel třicátoušestou komnatou a pak se tam ještě vrátil, ale tady úplně zapomněl její význam a předvádí podívné až groteskní kreace. Chyběla tomu ráznost a větší efektivita. Lieh Lo coby režisér a představitel šéfa klanu bílého lotosu na tom byl ještě hůře. Trošku sám sebe tady zamíchal. V Mistrovi Shaolinu a Executioners from Shaolin hrál kultovního Pai Meie, ale tady hraje jeho bratra:-) No, těšil jsem se na finální souboj Hui Liu a Lieh Lo a výsledek jsem nazval - pořádná cypovina. Sice je tady první náznak Hellraisera, ale to je sakra málo. Trénink ženského Kung-fu jenom zabíral čas. Hui Liu je každopádně ceněný Kick Ass! ()

Brain-D 

všechny recenze uživatele

Film, z kterého čerpal Quentin Tarantino ! Pro naplnění svých bojových scén v Kill Bill vol. 1 a vol. 2 použil mnoho scén. Např. 5 bodů puklého srdce, vizáž a chování Pai Meie (herec, který zde hraje proti šedivému mistrovi si ho v Kill bil 2 zahraje). Takže je to vskutku legendární snímek i když jiné nápady, zde byly příšerné, ale kung-fu opět slušné. ()

miklaras 

všechny recenze uživatele

Lo Lieh se ujal režie parádního kung fu old stylu a překvapil tím, jak bezvadnou věc natočil. Lau Kar Fai (Gordon Liu) je vždycky skvělý, zvlášť, když mu sekundují domáccí tváře, se kterými byl k vidění nejvíc, jako Kara Hui a když může předvést nějakou technickou lahůdku ve spojení s rodinným hung gar. Nedá se svítit, srdce promluvilo. ()

TERRORDROME 

všechny recenze uživatele

Zápletka je pre zmenu zasa raz taká istá, Niekto chce vykynožiť Shaolinov. Prečo? Pretože len jeden štýl môže vládnuť všetkým, to vie každý lotosák. Klan bieleho lotosu totiž odmieta akceptovať rozhodnutie súdu o prepustení Shaolinských väzňov a zákerne všetkých pozabíja. Ich vodca, typický bielovlasý/bradý kung-fu dedulo sa chcel pomstiť za smrť svojho brata, ktorého zabili dvaja bratia a tým že zabil jedného z tých dvoch bratov, privolal na seba pomstu druhého brata. Bujakaša! Zlý dedo ovláda špeciálne techniky vďaka ktorým je ľahký ako pierko, takže ho údery hrdinu vždy odfúknu o kúsok ďalej a tým pádom sa ho nevie ani dotknúť. Absurdné? No jasné! Jediný spôsob je naučiť sa ladné ženské kung-fu nespôsobujúce vietor, s tým zlodedo nepočítal. Hrdina teda trénuje a trénuje, dolieza za lotosmi a dedo ho vždy drvivo zmáruje. Oproti posledným dvom filmom čo som videl má tento konečne poriadne svižnú choreografiu, ktorú snáď podráža len miestami zbytočne nezmyselné množstvo protivníkov nemohúco poskakujúcich okolo hrdinov. Podobne diskutabilný je aj humor, pretláčaný v dosť nevhodných okamžikoch. Určite by som ho nečakal vo finálnom rozhodujúcom súboji, ktorý bol vlastne čisto komická záležitosť. Hrdina napichá do zloducha plno akupunktúrnych ihiel ktoré z neho urobia diskorobota, on sa potom naduje a ihly z neho vyletia. Ako fór z Toma a Jerryho. No a nespomenúť sa nedá scéna keď dedo úplne nahý vyskočí z bazéna, príčom mu pinďúr vlaje vzduchom a potom sa počas súboja snaží zakryť si holú riť. Taktiež sa nedalo nevšimnúť, že hrdina až podozrivo často útočil protivníkom na rozkrok ako Seagalovská paródia Vtákomlátič ( pre čechov Drtikul ) z Onion Movie. Ale ja som bol celkovo spokojný, určite to nenudilo, nápady, aj keď pošahané, to malo a Gordon Liu má dosť charizmy na utiahnutie takej vtákoviny. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Není to nic jiného než další z řady kung-fu filmů prezentující především bojové umění. A tak se tu neustále bojuje za podpory jednoduchého příběhu a několika pronesených vět dialogů. Gordon Liu zde účinkující je znám především ze snímku ´36 komnat Šaolinu´ na kterého si vzpomněl i Quentin Tarantino angažující ho do svého projektu ´Kill Bill´. A tak můžeme sledovat jeho postavu jmenující se Hung Wen-Ting, jak s ohromnou trpělivosti se snaží z pomsty přemoct velkého protivníka Bílého lotosa. Klasika, která stále stojí za zhlédnutí. ()

Likan7 odpad!

všechny recenze uživatele

Příšerný kung fu a příběh snad tenhle film ani nemá. Když se tohle sejde v akčním filmu o Shaolinu, nezbývá pak jednoduše nic, než jen 90 minut utrpení a nudy. ()

azumi 

všechny recenze uživatele

Na tenhle film jsem se těšil, dle zdejšího hodnocení. Bohužel jsem se asi těšil moc a dostal celkem průměrné kung fu s pár zajímavými chvilkami - viz začlenění jehlic akupunktury a ženského jemného boje. ()

Olafsson 

všechny recenze uživatele

Gordon Liu a Lieh Lo předvádí to nejlepší.. A navíc je to i vtipné.. Zaujala mně i krásná Kara Hui s jejím skvělým ženským kung-fu.. ()

carnacv 

všechny recenze uživatele

Filmec s klasickým scénářem a pár inovacemi. První půl hodinka dokáže vtáhnout do děje a pobavit všechny smysly. Ovšem tam to vše bohužel končí, film dále upadá do podprůměrných hladin, kdy nezbývá nic jiného, než sledovat nudná tréninková cvičení na figurínách. tvůrce se sice snaží i v těchto chvílích pobavit, leč jeho pokusy jsou průměrného rázu. závěrečná bitva pak už film nezachrání. Nutno přec vyzdvihnout kvalitu většiny soubojů, které určitě stojí za shlédnutí. ()

Reklama

Reklama