Reklama

Reklama

Sissi a Yetti

  • Německo Lissi und der wilde Kaiser (více)
Trailer 4

Obsahy(1)

Sissi a císař Franz. Nádherný pár v nádherném světě. Světě tak zdravém a harmonickém, že to nemůže být ani pravda. Vše je dokonalé. Všeho je dostatek – peněž na zátop, čokoládových kuliček na golf. Občas musí sice císařský pár vládnout a reprezentovat, ale to vše je ve světě Sissi a Franze „úžasné“. Dokud se nezačnou objevovat temná mračna na jinak blankytně modré obloze… Císařovna Sissi je unesena.

Ačkoli nemá žádnou stopu, kterou by sledoval, vydává se neohrožený a nebojácný Franz do horečnatého stíhání únosců. Díkybohu brzy narazí na krátké vzkazy, které Sissi dokázala během cesty zanechat. Nicméně, obsah vzkazů a jejich rekonstrukce jsou pro Franze nečekaným šokem! Franz to ale nevzdává a reaguje jako jakýkoliv jiný vládce jeho povahy: zuřivostí! A tak začíná divoký hon, který se nezastaví ani před hranicemi jeho země. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (4)

Trailer 4

Recenze (145)

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Že je něco animované neznamená, že to je pro děti. Pokud někdo podlehne tomuto bludu, ať si pak nestěžuje, dostatečnou nápovědou by měl být už ten plakát, ne? Až ke kalhotkám se zvedající sukně císařovniných šatů, jo k tomu posadíme pětiletého Jeníčka a tříletou Mařenku a pak se budeme strašně divit, až se nás pacholata budou ptát, co že si to ta císařovna matka objednala z toho sex shopu (byly to Venušiny kuličky, že jo?). Když se vezme, jak patetický vztah projevují filmaři k císařovně Sissi, je tenhle animák ještě pozoruhodnější. Ne, že by to byla kdo ví jak duchaplná zábava a ohňostroj jemného humoru. Ale v rámci toho prvoplánového, peprného, sexuálními narážkami prošpikovaného humoru, groteskových gagů (neustálé obouchávání kde koho kde kým v rozmáchlých gestech) docela hustě září vybroušené kamínky humoru jemnějšího. Tvůrci se vyřádili i na brutálně vtipných hláškách, ani ty však nejsou pro děti. "Ty jsi ale vyrostla." "To jsou ty nové push-upky." Mařenka si u obrazovky píše poznámku, o co si napsat Ježíškovi. "A kdyby někdo náhodou vynalezl telefon, tak mi rozhodně nevolej!" Jeníček tupě poulí očka buličí, tohle nepobírá. "Tahle kopie zachránila naši lásku! Ať žije byrokracie!" V kolika letech člověk pobírá tohle? Hádala bych, že něco začne tušit, když žádá o občanku. Každopádně, mnohé manželství by bylo šťastnější, kdyby si manželé aspoň jeden den v týdnu vyhradili pro cukrování, naložili se do vany, nebo to rozjeli na zvonce či trumpety. ()

Yojimbo 

všechny recenze uživatele

Dopředu jsem věděl, že se nejedná o žádný animák pro děti, přesto mě některé dialogy vysloveně šokovaly (což byla lepší varianta, protože další pouze nudily). Sexuální narážky, popkultura a odkazy na známé filmy docela fungují, animace také není nejhorší, některé postavy, v čele s neodolatelně přiblblou Sissi, jsou povedené... Inu, pozitivní stránky tento film bezesporu má - přichystal mi pár momentů, kdy jsem se skutečně od srdce zasmál, na druhou stranu ale také chvilky, kdy jsem se za tvůrce cítil velmi, velmi trapně. ()

Reklama

Camatius 

všechny recenze uživatele

Nešiel som do kina so žiadnymi extremnymi očakávaniami - už podľa hodnotení ku ktorým sa človek dostal. Ale až do dnešného dňa sa mi nestalo aby som z kina odchádzal sklamaný a ľutoval aj tých 45 korún čo to stálo. Ale po poriadku: Prvé dve minúty vyzerali zaujímavo. Po nich nasledoval dlhý (a asi až príliš dlhý) sled gagov použitých už v desiatkach filmov a dvojzmyselných "vtipov", ktoré sú vzápätí vysvetlené keby ich nahodou niekto nepochopil. Takze jedna hviezdička, v preklade tak 15%, a to všetko za animáciu, pár kameňákov a čaj. ()

Němi 

všechny recenze uživatele

Naprostá anarchie a šílenost, jakou se dokázali prezentovat snad jen Monty Pythoni, tady ovšem zbavená jejich geniality. Narozdíl od nich si tohle stopáží nárokuje označení "Celovečerní film" a k tomu jaksi chybí příběh, který by se nedal shrnout do jednoho skeče... Scénárista, režisér a dabér několika postav včetně té titulní(!) Michael Herbig ovšem nedostatek schopností nahrazuje šílenstvím, které je minimálně v první půlhodině tak zábavné, až jsem si říkal že s hodnocením asi půjdu vysoko. Problém je, že mu pak dojde dech a naplno se projeví, že film nemá žádný děj. Vtipy se začínají opakovat, objevují se některé trapné nebo tisíckrát viděné a ke konci už to je trochu nuda. Celkově tak neskutečně šílený film, že mi nikdo nevymluví, že Herbig v něčem nefrčí. Plný neskrývaných sexuálních narážek, vhodně umístěných vulgarismů a absurdit, které jsou někdy tak absurdní, až je to k popukání. Kdyby si snímek udržel zběsilé tempo a (vtipný) dadaistický humor až do konce, bylo by to rozhodně něco. Takhle stačíte přemýšlet nad tím, že je to vlastně vykrádačka prvního Shreka, grafika lítá od "super" až po "hele, že von to dělal doma na noťasu", nebo že odvaha a drogy na vznik celovečeráku nestačí. ()

ArdathBay 

všechny recenze uživatele

Špatná variace na Shreka z germánska. Obsahuje košilaté vtipy a místy velmi trapný humor. Zachraňuje ji jen vydařený dabing (nejlepší je člověk odpovědný za jediného česky nadabovaného negra, který je lepší než originál v jednom nejmenovaném filmu). Nedoporučuji sledovat bez jakýchkoliv drog v krvi. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (1)

  • Film obsahuje potitulkovou scénu. (Duoscop)

Reklama

Reklama