Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dave Spritz (Nicolas Cage), oblíbený moderátor televizního počasí v rodném Chicagu, dostane svou životní šanci poté, co je pozván na konkurz do ranní show. Zatímco jeho profesní kariéra se ubírá tím nejlepším směrem, jeho osobní život je v troskách. Prožil bolestný rozvod, má problémy se svými dětmi a jeho otec, držitel Pulitzerovy ceny (Michael Caine), onemocněl. Balancuje mezi optimismem a depresí a hledá sám sebe. Zatímco se Dave snaží získat nad situací kontrolu, začne si pomalu uvědomovat, že život je, stejně jako počasí, naprosto nepředvídatelný. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (253)

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Pan Rosnička je smolař. Smolaře mám ráda, mám pro ně pochopení, možná i proto, že se v jejich strastech občas zazrcadlím, ale není od věci, když mezi faux pas alespoň tu a tam vykoukne nějaké to do vtipu zakleté moudro. Uhlazený a do role mi naprosto nesednuvší chlap s velkým C jako Cage kromě ustavičně ztrápeného fuckování nic moc originálního ani vtipného nenabídne, no možná ještě ten fast food na klopě. Rodinné drámo je trpké a v mnohém povědomé, ale když v nic světoborného nevyúsťuje, tak je to - i když se sluncem v duši - nuda. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Pan Rosnička je přesně ten typ nezávislého komediálního dramatu, které vás rozesměje i rozesmutní. Melancholické, inteligentně vtipné a nenáročné. Sympatické postavy, výborný scénář a dialogy a osobitý nádech. Jakmile jsou ve filmech postavy "Looserů" či různých ztracených existencí, především také v těch nezávislých, díky onomu melancholickému nádechu dostávají tyto postavy ještě více ztracenější a nešťastnější nátěr. Potěšil mě také krásný (musím to říct:) Nick Hoult. Snímek rovněž nabízí velmi inspirativní návod na to, jak "fuckovat.":) "Kurva." :) ()

Reklama

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Existenciální sonda do hlubiny Pana Rosničky. Je to strašně zvláštní film, Cagovo výstřelkům jsem se nemohl nesmát, jinak je to až krutě a nepřejícně vážné, že jsem si celou dobu řikal, jestli tim Verbinski někam směřuje. Kruté to drama, snad už Dave nedostane nějakým shakem nebo jablečnou taštičkou z McDonalds..6/10 ()

jonyyy 

všechny recenze uživatele

Kvůli poněkud přihlouplému názvu jsem čekal lacinou dvouhvězdičkovou komedii. Misto toho jsem dostal sto minut úžasné, i když místy velmi deptající, hořké a pesimistické podívané (náladu mi to v tu chvíli nezvedlo - znáte to, když nemáte úplně nejlepší období, nevíte jaká vás čeká budoucnoust, před vámí spousta těžkých úkolů a závazků, nic se zrovna nedaří ), která ovšem definitivně přiřadila Nicolase Cage mezi mé oblíbence. Poslední dobou mě několikrát přesvědčil, že některé filmy stojí za to zhlédnout i kdyby to bylo jen kvůli jeho výkonu. Teď momentálně mě hrozně mrzí, že neumím moc dobře psát, rád bych napsal něco chytrého, protože tenhle film Opravdu chytrý je. Dokonale ukazuje, že člověk někdy může dělat cokoli a nedokáže se hnout z místa. Dojem bezprostředně po dokoukání: zasloužených 80%. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle film byl pro mě obrovským překvapením. Od pana Verbinského jsem vůbec nečekal takhle komplexní film se silnou vypovídací hodnotou o nedostatku štěstí a spokojenosti v životě člověka moderní západní společnosti. O člověku, který má na první pohled všechno, ale materiální dostatek až nadbytek mu nemůže pomoci překonat prázdnotu jeho života bez smysluplnosti plynoucí z práce, bez naplňujícího rodinného vztahu a bez uznání ze strany rodičů, v tomto případě velmi úspěšného otce, spisovatele oceněného Pullitzerovou cenou. Vynikající, typově přesný, posmutnělý Cage i v roli jeho otce, staromilského intelektuála, Michael Caine. Nová Americká krása, i když napodruhé už samozřejmě ne s takovou průrazností... Podobné filmy: Americká krása, Volání o pomoc, Elementární částice, Štěstí na dosah, Ztraceno v překladu, Ledová bouře, Tichá dohoda ()

Galerie (38)

Zajímavosti (9)

  • Jídlo, které na ulici trefí Nicolase Cage, hodil režisér Gore Verbinski. (becki_tu)
  • Pro co nejvěrohodnější vykreslení postavy Davea Spritze (Nicolas Gage) producenti požádali velmi populárního a nejlépe placeného amerického meteorologa chicagského WGN-TV Channel 9 a Chicago Tribune Toma Skillinga, aby se stal konzultantem snímku. Tom Skilling si pak ve filmu zahrál také malou roli. (Aelita)
  • Nicolas Cage (David Spritz) nahral všetky vnútorné monológy v nahrávacom štúdiu ešte pred natáčaním. (sWONDER)

Související novinky

Cage jde z role do role

Cage jde z role do role

05.03.2005

Příští film Nicolase Cage bude režírovat Neil LaBute. Režisérův dlouho očekávaný projekt THE WICKER MAN, je remakem thrilleru z roku 1973. LaBute hodlá postupovat podle vlastního adaptovaného scénáře… (více)

Reklama

Reklama