Reklama

Reklama

Série(5) / Epizody(65)

Obsahy(1)

Seriál Daria je velice výstižné ztvárnění stupidity většiny žáků v amerických středních školách. Hlavní hrdinkou je introvertní intelektuálka Daria Morgendorfferová, která sice není oblíbená mezi svými spolužáky, avšak diváka spolehlivě rozesměje její suchý humor plný sarkasmu a ironie. (laserr)

Recenze uživatele honajz k tomuto seriálu (2)

Esteemsters (1997) (S01E01) 

Trochu jsem se bál, že to bude oblíbeným devadesátkovým stylem cynického nihlismu á la Red Meat, ale ono je to vlastně "jen" o jiných lidech kolem nás, kteří nejenom, že mají právo na život, ale navíc musejí řešit, že většinová společnost (často nijak chytrá, viz opakovaný vtip, že ještě že není matika) jim zrovna dvakrát nerozumí nebo se je pokouší narvat do nějakých škatulek, případně obojí. Začátek mne teda moc nebral, ale zhruba v půlce se to zlomí, protože návštěva pizzerie, kde si chce Daria konečně zazpívat, být svá, to hodně dovysvětlí a dotvoří, a nakonec se mi líbila i dotažená pointa s poděkováním sestře - jak takové upřímné poděkování může být zároveň i sofistikovanou pomstou. :-) To se mi líbilo. ()

The Old and the Beautiful (1999) (S03E03) 

Naprosto dokonalé hlášky (z nichž většina odkývá to pokrytectví většiny zúčastněných, kde nakonec nejpravdivěji překvapivě vycházejí ti nejpitomější ze třídy Kevin a Brittany) a kde se mi hodně líbí to závěrečné "možná jsou povrchní, ale to neznamená, že je mají zastřelit" a samozřejmě skalpování. :-) A "taky jsem byla kdysi taková jako ty." ()

Reklama

Reklama