Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Johnny Case, který se vlastní pílí vypracoval z ničeho, se zasnoubí s Julií, která mu teprve poté řekne, že pochází z velmi bohaté rodiny. Seznamuje se s její bezstarostnou sestrou Lindou a nešťastným bratrem Nedem. Postupem času se mezi snoubenci začnou projevovat propastné rozdíly v názorech na jejich další život. Johnny nikdy nechce být příliš bohatý a rád by brzy přestal pracovat, aby si mohl života užívat, v tom se shoduje s Lindou, s níž si je stále bližší. Jeho snoubenka je ovšem takovými názory zděšena, chce, aby Johnny nastoupil k jejímu otci a budoval kariéru. Johnny se musí rozhodnout, zda obětovat své sny či se vzdát své snoubenky... (fleurette)

(více)

Recenze (53)

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Konverzační komedii narušují především protivně napsané charaktery, kdy jsou všichni hned bodří, plácají se po ramenou a při prvním setkání si sdělují stará rodinná traumata. Ze všeho nejhorší je odpudivá Linda, která střídá vlezlost, pózu skautsky správného děvčete a patetické projevy, které by skvěle zapadly do budovatelského filmu z padesátých let. Šílený je nejenom charakter její postavy, ale i herecký projev K. Hepburn coby teatrální upištěné slípky s mimózními pohledy kamsi ke světlým zítřkům._______ Za hranicí divácké únosnosti pro mě bylo i zobrazení chudých lidí, coby partičky okamžitě se sbližujících veselých parťáků, zatímco boháči byli jakože nechutní snobi bez emocí. Přitom trucovité chování Lindy k sestře i otci nemělo žádné opodstatnění, chovala se jako vzteklý fracek, který se bouří a nemá vůči čemu, protože její otec, stejně jako sestra, nebyli žádná necitelná monstra, jen lidé, kteří žijí podle svých pravidel. Zatímco Linda a Johnny působili jako zastydlí puberťáci, kteří nevědí kudy kam. _____ Postava Johnnyho byla dost nešťastná, protože neměl moc prostoru na projevení se - vpadl rovnou do nepochopitelné rodinné bitvy a nakonec posloužil hysterické kravce, aby dokonala svoji předem vykalkulovanou a nahranou vzpouru. ___ Chudák Johnny, to bude ošklivé prozření! /10. 8. 13./ ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Je značně neamerické nepovažovat vydělávání peněz za smysl života. Tak jsem typický neameričan, no a co? Johnny jím taky je, ale v několika drobnostech se lišíme. Je to totiž sympaťák, má smysl pro obchod a ještě navíc ovládá přemety vpřed i vzad. Já zase dopředu vím, kdo skončí v jeho náruči, ale je mi to jedno, protože tohle je poctivá filmová klasika plná konverzačního humoru a radosti ze života. A to já rád. ()

Reklama

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Výborná komédia, ktorá najmä v prvých dvoch tretinách je nabúchaná skvelými scénkami s fantastickými výkonmi v podstate všetkých zúčastnených. Každopádne postava Julie sa v poslednej tretine otočí o 180 stupňov a pseudodramatické vložky pre postavu Katherine Hepburn zbytočne narušujú výbornú komediálnu atmosféru. Ak by to bolo celé o tom, ako sa Johnny musí prebojovať do posh bohatej rodiny, bolo by to oveľa lepšie. ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

Prozřel jsem až napodruhé. Leopardí žena je sice perfektní komedií, ale Prázdniny májí oproti ní jednu značnou výhodu. Cukorovo dílko má totiž srdce. A ač se tu Cary s Katharine nesnaží uběhat a uhlásit k smrti, jejich postavy jsou mnohem zajímavější a film se tak celkově stává podstatně interesantnější podívanou. Here's to Johnny and Linda. Elá hop :) ()

MikO_NR_1909 

všechny recenze uživatele

Z dnešného uhla pohľadu asi hrozné pozlátkové klišé a mnohé scenáristické postupy vám dajú na predobraz, že Katharine po roku 1940 skutočne zostala v nálepke vyčerpanosti a vyprázdnenosti svojich postáv na najnižšej možnej miere a málokto sa odstotožnil od takýchto jej rolí. V prípade šarmantného muža, akým je (teda bol) Grant bolo jednoduchšie využiť dôvtip a svoje schopnosti od problémov spojených s týmto typom strastí. A samozrejme, bláznivý Hollywood vo svojom šíku vám nepovie, že v reáliách sa preberanie partnerov uskutočňuje oveľa cynickejším a drastickejším spôsobom. No lenže, dialógy a entuziazmus zúčastnených v Holiday je skutočnou ozdobou. Situačné gagy sú tak vypointované, že nejde hodnotiť inak. A musí vás pozitívnou arómou naladiť, iba ak by ste boli doživotným trubirohom. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (1)

  • Přijetí filmu s rozporuplnými pocity se stalo jedním z hlavních důvodů, proč Katharine Hepburn nezískala hlavní roli ve filmu (Pavlínka9)

Reklama

Reklama