Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když je lodní svářeč a amatérský boxer Jake Huard přijat na námořní akademii v Annapolis, věří, že se mu splnil jeho sen. Jakea čeká náročné studium i řada obtížných zkoušek, přesto věří, že uspěje. Večer před odjezdem se seznámí v baru s půvabnou Ali, po nástupu na akademii s překvapením zjišťuje, že dívka je jeho velící důstojnicí. Jake je zvyklý na fyzickou zátěž, tvrdé kondiční tréninky mu problémy nedělají. Má ale potíže s matematikou, navigací, a především s respektováním autorit. Často pak doplácí na svou zbrklost a svéhlavost, a když se rozhodne utkat v boxerském ringu s velícím důstojníkem Colem, dostane pořádný výprask. Díky Coleovi se jeho studium na akademii mění v těžký boj. Jake by nejraději s akademií sekl a vrátil se k práci v loděnici, zároveň ale chce svému otci dokázat, že je schopný dosáhnout svých cílů. (Nova Cinema)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (168)

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Konečně! Konečně vynikající film z prostředí amerického Námořnictva. A to vynikající po všech stránkách. Příběh není nijak složitý, film rychle uteče a nemusíte moc přemýšlet. Novic prestižní námořní akademie Annapolis, James Franco. Většinou opovrhován a vychováván stylem 'Nikam to nedotáhneš.. Ty na to nemáš', se dostal na místo, o kterém snil. Divákovi stačí sledovat film, příběh mu vše odvypráví sám. Herecké výkony jsou na výši, co se hereckého obsazení týče. James Franco na to má utáhnout celý film. Občas sice klopýtne, ale zbytek herecké sestavy mu pomůže. Tyrese Gibson je ten správnej bad ass velitel, který to někde v hloubi duše myslí dobře. Jordana Brewster, tak krásná herečka a hraje v tolika málo filmech. Na ni se stačí podívat a hned je člověku příjemněji. Všichni hrají to, na co mají. A vychází to. Příjemným překvapením byl pro mě výkon Francova spolubydlícího - Vicellouse Reona Shannona. Dialogy byly uvěřitelné, někdy dokonce hodně chytré. Nejvíce mě zaujal rozhovor Mississippi. Příběh doprovází skvělá hudba Briana Tylera. Po dlouhé době si zase musím sehnat OST. Tato muzika se k filmu nebývale hodí a dodává mu něco 'navíc'. Romantická vložka nevadí, naopak, je příjemným zpestřením. Co se týče stránky boxu, je škoda, že příběhová linie se točí hlavně okolo něj. Osobně bych přivítal, kdyby se více mluvilo o námořnictvu a o akademii, ale co. Je škoda, že se autoři nedohodli s Námořnictvem. Takhle neuvidíme žádné exkluzivní záběry. Je to škoda, když už takový film vznikl. Co je dobře, že snímku to nijak neubralo na působivosti. Pokud jste military fanda a víte něco o US Navy, film si zamilujete. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

"Kde je vôľa, tam je cesta..." Skvelé a pravdivé motto pre priemerný film...Koľko krát sme videli amerického chlapca nevzdávať sa? Réžijný štýl a nablýskaný look pripomenie M.Baya a to mi veľmi dobre nerobí. Myslím toho Baya z posledných rokov...Keď si k tomu prirátam salutovanie, americké vlajky na každom rohu a reči o tom, že niet lepšej armády ako tej " US-ej", tak je s filmom väčšinou amen. J.Franco je celkom fajn, je to hlavne on a jeho zodpovedný prístup, vďaka ktorému film nespadol do úplných sračiek. Trápne vyznieva jeho ženská trénerka boxu! -toto som vážne nezožral. Film sa často zvíja v trápnych kŕčoch a zaujme skôr mládež od 13-20 rokov. Už som z toho kola von. Tieto americké bájky na dobrú noc už nie sú veľmi pre mňa. Iba na jedno pozretie. 50%. ()

Reklama

lennyd 

všechny recenze uživatele

Jake Huard (James Franco) touží po jediném - stát se mariňákem. Tak dlouho bombarduje úřady, až jej přijmou na Námořní akademii. Ale jako rebel nebude mít snadné projít ani prvním ročníkem - zvlášť když si na něj zasedl jeden z vychovatelů, Cole (Tyrese Gibson). Když se chystá školní boxerský turnaj, ucítí Jake příležitost, jak se Colemu pomstít. Ale ani Cole není špatný boxer... I když svým námětem mne tento film až tolik nenadchnul - přece jen, kdo normální by se tak moc chtěl stát vojákem (a možná právě proto takovéto agitky vznikají) - tak jako celek mne docela pobavil. Herecké obsazení skvělé (James Franco patří k mým nejoblíbenějším herců, tvrďák Tyrese Gibson je taky cool, a Jordaně Brewster to zase sluší), akční scény jsou taky fajn, a to občasné filozofování (když se budeš hodně učit, trénovat a papkat zeleninu, jedině tak se s tebe stane ten správný mariňák) mi tentokrát ani moc nevadilo... ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Zajímavé drama z prostředí prestižní americké vojenské akademie pro budoucí mariňáky Annapolis, ke kterým každý rok dělají nový nábor a o jedné takové partě se odehrává i tento příběh. Respektive hlavně příběh jednoho, tedy Jacka, který to v životě měl docela dost těžké a tak se rozhodne zkusit co jeho síly dokáží vydržet. Celý film se natáčel bez podpory námořnictva, což si nedokážu představit pač ztvárnění prostředí a atmosféra byla cítit ke mě každým krokem. U čeho jsem se ve filmu opravdu bavil byly boxerské zápasy, které byly relativně dlouhé, zábavné a bylo vidět, že dali tvůrcům pekelně zabrat. Režisér, který si ztratil reputaci u Rychle a zběsile 3 se rychlostí blesku navrací na výsluní hollywoodské smetánky a doufám, že mu to i nadále vydrží. Už na začátku jeho filmové kariéry mu věštili slušnou budoucnost. Doufám, že oprávněně. --- Lepšíš se Howarde…brzy budeš stačit na moji šestiletou dceru. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Šikana, buzerace, řvaní a nováčci pod vším tím tlakem se pomalu mění v pravé muže anebo odpadnou…. Ano, je to takto prosté. K tomu hlavní postavou je hrdina bez jediné vlastnosti, který se přihlásí k maríně a není moc jasné proč. V závěru film doplní několik nepříliš zručně nasnímaných boxovacích bitek. SHRNUTÍ: Chci se přihlásit k US maríně. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (5)

  • Hoci sa dej filmu odohráva v prostredí americkej Námornej akadémie, vznikol bez podpory amerického Ministerstva námorníctva a Ministerstva obrany. (MikaelSVK)
  • Annapolis je hlavným mestom amerického štátu Maryland a tiež sídlom okresu Anne Arundel. Námorná akadémia bola založená v roku 1845 vtedajším ministrom námorníctva Georgeom Bancroftom. (MikaelSVK)
  • V magazínu „Muscle & Fitness“ byl snímek označen jako film s osmým nejlepším sportovním tréninkem. Prvenství drží Rocky (1976). (Sufferer)

Reklama

Reklama