Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Žánr sofistikované romantické komedie dosáhl svého vrcholu v této nestárnoucí klasice, zvolené mezi Top 100 amerických filmů všech dob Americkým Filmovým Institutem. Katharine Hepburn, Cary Grant a držitel Oscara James Stewart září v této mistrovské komedii (režie George Cukor) o intrikách, svatbě a zasloužené odplatě. Spisovatel Donald Ogden získal filmu druhého Oscara za adaptaci hry Philipa Barryho. (Magic Box)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (157)

Eddard 

všechny recenze uživatele

Film, ve kterém se sešli tři z největších hollywoodských hvězd všech dob. Dva dvorní herci mistra Alfreda Hitchcocka Jimmy Stewart a Cary Grant a možná vůbec nejslavnější herečka všech dob, Katherine Hepburn. Takový lesk vás chtě nechtě poněkud oslepí - přistupovat k takovému filmu nezaujatě vzhledem k těm jménům je velice těžké. Možná jen díky tomu je Příběh z Filadelfie tak slavný. Přesto, vtipy a gagy jsou milé a opravdu zábavné, příběh je sice hodně triviální (ostatně, jde o screwball comedy), ale mistr Cukor ho podal s vkusem a elegancí, takže se na to dobře dívá a my upřímně držíme palce šarmantnímu Grantovi, aby si tu svoji Zrzku na konci vybojoval. Krásný exemplář kvalitní klasické komedie. Pokud vám zachutná, doporučuju poohlédnout se po Jeho dívce Pátek či Leopardí ženě... ()

PogoJoe 

všechny recenze uživatele

Je velice znát, že se jedná o filmový přepis divadelní hry. Většinu filmu se totiž jen "žvaní" v několika málo lokacích. A většina filmu je celkem nevýrazná. Herci fajn, nejvíce mě ale zaujala energie a ztvárnění vedlejší role malé Dinah v podání dětské hvězdy V. Weidler. Dialogy nejsou samozřejmě stupidní, ale film mě osobně moc nebavil a Cary Grant i K. Hepburn hráli v pro mě mnohem zábavnějších filmech. ()

Reklama

cheyene 

všechny recenze uživatele

Mám slabost pro romantické komedie ze 30.-60. let, tudíž jsem Příběh z Filadelfie nejprve pracně sháněl a poté si dlouho hledal tu správnou chvíli pro projekci, abych si Cukorův počin vychutnal v plné parádě se vším všudy. Výsledné dojmy mám však poměrně rozpačité, neboť na rozdíl od jiných podobně žánrově laděných snímků z výše uvedeného období mě tato kultovní záležitost nedokázala patřičně vtáhnout do děje. Například Leopardí žena či Moje nejmilejší žena jsou pro mě podstatně výš. Je možné, že jsem si od Příběhu z Filadelfie sliboval všechny ty roky až příliš a díky tomu jsem pak byl snad i mírně zklamaný. Za skvělé herecké výkony hvězdného tria Grant - Stewart - K. Hepburn dávám s přivřenýma očima 4*. ()

kareen 

všechny recenze uživatele

Když pominu výborné, vtipné a inteligentní dialogy, tak příznačné pro romantické komedie té doby, navrch je tu ještě okouzlující trojka v podání Katherine Hepburn, Cary Granta a mého oblíbeného Jamese Stuarta a to je sestava, která rozhodně stojí za 112 minut příjemně stráveného času. Škoda, že většina dnešních amerických romanťáren už nemá takový náboj a šmrnc. ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Dejte k sobě pohádkovou, okouzlující, nepopsatelně životnou lvici Katharine Hepburn a toho nejšťavnatějšího, nejroztomilejšího a nejnevinnějšího zajíčka - Jamese Stewarta. K tomu si přidejte elegána se srdcem i pěstí na pravém místě - Caryho Granta. Pod Cukorovou režií tak vznikne neodolatelně krásný snímek, kde nevím, zda mám více chválit opilého pějícího a deklamujícího Jimmyho anebo "ubrečenou" Katharine. Nádhera. ()

Galerie (80)

Zajímavosti (25)

  • Když C. K. Dexter Haven (Cary Grant) nese sklenici "životabudiče" Tracy (Katharine Hepburn), mezi střihy se hladina ve sklenici mění. (Chegi)
  • Cary Grant souhlasil s hlavní rolí, pokud mu společnost MGM zaručí v titulcích jméno před Katharine Hepburn a jeho obvyklý honorář zvýší na 137 500 amerických dolarů, tedy téměř dvojnásobek toho, co měla dostat Hepburn. (Pavlínka9)
  • Jedná se o filmovou verzi broadwayské verzi hry Philipa Barryho, která byla napsána speciálně pro Katharine Hepburn. (Pavlínka9)

Reklama

Reklama