Reklama

Reklama

The Night Before Christmas

všechny plakáty
Krátkometrážní / Fantasy / Rodinný
USA, 1905, 9 min

Obsahy(1)

Film zobrazuje predvianočné prípravy Svätého Mikuláša a následné rozdávanie darčekov spolu so štedrovečernou večerou jednej rodiny a ranným rozbaľovaním darčekov. (TMNT)

Recenze (11)

Matty 

všechny recenze uživatele

Se správným hudebním podkresem adept na absolutní vánoční klasiku. Cesta sobího spřežení by v 50. letech skvěle zapadla do nějakého filmu Eda Wooda, dnes do nějakého filmu Michela Gondryho. ()

Webb 

všechny recenze uživatele

Dneska druhý filmek s vánoční atmosférou co jsem zhlédl společně s "Santa Claus". Na devíti minutách se nám představí Santa Claus jako výrobce hraček, který je společně se soby, (které táhnou sáně) dopraví až dětem domu. Santa si vyleze na komín a spustí se s pytlem až do domu, aby potom na děti mohlo čekat to skvělé potěšení na které tak dlouho čekali....mimochodem abych nezapomněl, musim ještě vyzdvihnout dobrý vánoční hudební doprovod. P.S. co měl znamenat ten Santa Clausův prst v nose? :D ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Toto nemohlo chýbať ani v prvopočiatkoch americkej kinematografie, no vtedy to podľa mňa bolo milšie a nie tak gýčové ako dnes. Jednoduchý film s atmosférou, no mohlo to vtedy niekoho ohromiť, lebo filmov so zimnou tematikou veľa nebolo. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Keďže môj komentár by nebol originálny ( viď hlavne užívateľ Matty ), ak by som ho preniesol do komentárov tohto filmu, rozhodol som sa, že proste uznám jeho jednoduchosť a infantilnosť a náboj, ktorý zarezonuje hlavne na Vianoce. ()

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Film Předvánoční noc je příkladnou ukázkou konvenční uhlazenosti společenského uspořádání. Edwin S. Porter nafilmoval vánoční báseň Clementa Clarkea Moorea a rozšířil čas vánoční pohody a lásky mezi lidi. Dobrotivého starce Santu Klause hraje Henry S. Eytinge. Je to líbezné a dokonale naplňuje účel svého určení. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Krásný vánoční příběh i pro dnešní dobu, který ukazuje, jak vypadá vánoční čas, kdy se celá rodina sejde u jednoho stolu, a hlavně, jak pracuje Santa Claus, který je tu pod mnohem známějším jménem Svatý Mikuláš. Celé je to zaměřeno především na děti, které jsou kromě Svatého Mikuláše v popředí. Takže slavnostní štědrovečerní večeře, hajdy spát, kdy děti spíše lumpačí, a ráno překvapení. Nic víc, nic míň. Na krátkometrážní film to však v plné zřetelnosti stačí. Zajímavé je použití animace jízdy Santa Clause na saních. ()

julo 

všechny recenze uživatele

8 minutovy roztomily vianocny filmik zachycujuci vyrobu hraciek samotnym santa clausom, ukladanie deti do postele a ich vyvadzanie v posteli, cestovanie na saniach zo sobim zaprahom(to nemalo vobeec chybu, na papierovych maketach krajiny chaoticky hupu male hrackarske soby a tahaju sanky krizom cez krajinu:), lezenie cez komin a velke prekvapenia deti a rozbalovanie darcekov. velmi mile. najstarsia vianocna rozpravka ako som kedy videl, ak nie vobec najstarsia. ()

Bgraphy 

všechny recenze uživatele

pokračování zfilmované básně od Clement Clarke Moore - Twas the Night Before Christmas(1823), jeden z prvních němých filmů vůbec.... Kouzelná, nadčasová idyla vánoc, opravdová romantika! ()

Scraffy 

všechny recenze uživatele

Keby bola hudba viac prepracovanejšia, tak by sa z toho stala veľká vianočná klasika. Takto je to iba nadpriemerná groteska. ()

PetraMishka 

všechny recenze uživatele

Vánoční idyla se všemi potřebnými atributy. Tedy Santa Clausem, který ve svém domku vyrábí dárky, které pak se sobím spřežením rozváží po krajině dětem. Je tu i pohled na rodinu, kdy děti jdou celé natěšené spát, aby ráno našly dárky. Nemá to chybu. ()

Reklama

Reklama