Reklama

Reklama

Ples příšer

Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Hank Grotowski je bachař pracující v oddělení pro odsouzené na smrt. Pracoval tady už jeho otec a současně tu dělá i syn Sonny. Celá rodina má rasistické sklony, Hankova manželka spáchala sebevraždu stejně jako jeho matka a Hankův vztah s otcem je stejně katastrofální jako se synem. Citově strádající Sonny si nakonec dobrovolně vezme život a Hank okamžitě opouští zaměstnání. Ještě předtím však oba asistují u popravy černošského vězně Lawrence Musgrovea, jenž po sobě zanechává otylého syna a pohlednou manželku Leticii, s níž se Hank náhodou seznámí. Pracuje totiž jako servírka v restauraci, kde se občas stavuje na šálek kávy. Jednou večer ji odveze domů a po pár skleničkách se jejich letmé přátelství zvrhne ve vášnivou romanci. Až ráno se Hank z fotografie dozvídá, s kým měl tu čest. To, že asistoval u popravy jejího manžela, však Leticii raději zamlčí. Je však jen otázkou času, kdy na choulostivé okolnosti nového vztahu přijde sama.

Herečka Halle Berryová byla za svůj výkon oceněna Oscarem a Stříbrným medvědem na MFF v Berlíně 2002. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (461)

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Asche & Spencer a Chris Beaty : 1. Opening Title ,2. Close Thirteen ,3. Night Into Day ,4. Resignation ,5. Paying Respects ,6. Tyrell ,7. I Needed You ,8. Hank's Transition ,9. I Don't Want To Go Out Like This ,10. Hit and Run ,11. Under the Stars ,12. End Title ,13. I'm Your Man - The Jayhawks , ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Mrazivé, zvolna plynoucí a velmi působivé. Depresivní, syrové, přesto nabité emocemi a s uvěřitelnými postavami, které občas jednají jak se od nich čeká, jindy zase nelogicky, někdy chladně, jindy přehnaně, ale vždy uvěřitelně vzhledem k bolesti, kterou prožívají. Minimalistický Billy Bob je přitom mnohem věrohodnější než poněkud křečovitá Halle, ale některé jejich scény patří k těm, na které člověk jen tak nezapomene (nemyslím onu slavnou erotickou, ta mi zase tak extra výjimečná nepřipadala). ()

Reklama

Jordan 

všechny recenze uživatele

skvelé, skrátka skvelé. herci hrajú, režisér režíruje a scenárista napísal a dokopy fakt dosť dobrý film o krvopotnej snahe človeka nebyť sám, o minulosti, ktorá každého dobehne, o determinizme, o tom, že samota korení z človeka a musí stratiť naozaj všetko, aby sa oslobodil aj od minulosti - čo je však nemožné, tak preto nečakajte žiaden happy end, ale krutú, hoci forsterom pomerne eufemisticky podanú, realitu; ()

Melies 

všechny recenze uživatele

6 / 10 Moje očakávania boli zrejme až priveľké, ale tento film ma vôbec neoslovil tak, ako by som čakal - úvodná atmosferická scéna s ležiacim Thortonom a ventilátorom ma pekne navnadila, no jediné, s čím som bol po záverečných titulkoch spokojný, bolo práve to celkové spracovanie filmu - dej i postavy sa mi zdali až príliš čierno-biele, a to doslova... Každopádne to zmáknem ešte raz, aby som Plesu príšer náhodou nekrivdil. ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Thorntona mi bol vrcholne nesympatický, Halle Berry tu veľa nepredvádza, Ledger je tu minimálne a zvyšok je nanajvýš priemerný. Forster sa pre mňa stáva nespoľahlivým režisérom a len dokazuje, ako vraví Lima, že dostať Oscara je veľmi jednoduché... A, čo sa mi u takýchto filmov nestáva, nesmierne som sa po celý čas nudil. K tomu prehršel zbytočných posteľových scén, prepálená dĺžka a dielo je dokonané. A to ani neriešim, že je to vlastné prostoreká banálna protirasistická agitka, ktorá sa v epileptickom záchvate trasie pred politickým názorom iným, než je podružný akademickým trendom. O didaktickom účinku nehovoriac. A že je tu prítomná Schaeferova magická kamera s tým nič nespraví. 35% ()

Galerie (56)

Zajímavosti (18)

  • Angela Bassett odmítla roli Leticie, protože "odmítala hrát ve filmu prostitutku“. Studio však tvrdilo, že jí roli nikdy nenabízelo, protože vědělo, že se jí to kříží s plány. (Othello)
  • Ve filmu se promítla i Thorntonova fobie, kdy nesnáší starý a antický nábytek. Hlavní postava tudíž nenávidí kovové příbory a musí jíst pouze umělohmotnými. (Elisebah)

Reklama

Reklama