Reklama

Reklama

Ples příšer

Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Hank Grotowski je bachař pracující v oddělení pro odsouzené na smrt. Pracoval tady už jeho otec a současně tu dělá i syn Sonny. Celá rodina má rasistické sklony, Hankova manželka spáchala sebevraždu stejně jako jeho matka a Hankův vztah s otcem je stejně katastrofální jako se synem. Citově strádající Sonny si nakonec dobrovolně vezme život a Hank okamžitě opouští zaměstnání. Ještě předtím však oba asistují u popravy černošského vězně Lawrence Musgrovea, jenž po sobě zanechává otylého syna a pohlednou manželku Leticii, s níž se Hank náhodou seznámí. Pracuje totiž jako servírka v restauraci, kde se občas stavuje na šálek kávy. Jednou večer ji odveze domů a po pár skleničkách se jejich letmé přátelství zvrhne ve vášnivou romanci. Až ráno se Hank z fotografie dozvídá, s kým měl tu čest. To, že asistoval u popravy jejího manžela, však Leticii raději zamlčí. Je však jen otázkou času, kdy na choulostivé okolnosti nového vztahu přijde sama.

Herečka Halle Berryová byla za svůj výkon oceněna Oscarem a Stříbrným medvědem na MFF v Berlíně 2002. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (461)

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době jsem tento snímek opět zhlédla a zjistila jsem, díky čemu se stal tolik diskutovatelným a známým. Především díky dvěma věcem, bez kterých by dost možná Ples příšer byl jen, možná nadprůměrným, ale jinak ničím příliš výjimečný film. Halle Berry a její slavná explicitní sexuální scéna s Billy Bob Thorntonem a postava a výkon Heatha Ledgera a její osud. Přemýšlela jsem, že právě bez těchto scén by Ples příšer byl sotva tolik slavným. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Stádo opíc... kedysi aspoň poznali svoje miesto.“ PLES PRÍŠER je výnimočný „nezávislý“ počin strhujúci ešte o kúsok viac, ako nezabudnuteľní CHLAPCI NEPLAČÚ. Silné sú herecké výkony (predovšetkým neafektovane odpudivý Peter Boyle), sex alias jediná vec držiaca nešťastné postavy od priepasti šialenstva, pokojná réžia (brutálne kontrastujúca s otrasnými udalosťami), tiché dialógy a zvláštna atmosféra „medzi nebom a zemou“. Kino Považan 2003 ()

Reklama

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Billy Bob Thornton je mistr jediného výrazu. Jeho pomocí dokáže zahrát prakticky cokoliv - překvapení, strach, depresi, nasranost, zamilovanost. To všechno předvede právě zde, po právu Oskarem oceněném dramatu o každodenním setkávání lidí tmavé pleti s rasismem. Oskara bych dal spíše za scénář než za nejlepší ženský herecký výkon, ale zas tak mi to nevadí. Halle Berry byla stejně přesvědčivá jako její mužský protějšek a jako obrovskou třešničku na dortu se divákům předvedla v celé své kráse. Sexuální scéna je jedna z nejintenzivnějších v dějinách. K hereckým výkonům bych chtěl dodat snad jen to, že je škoda nedostatku prostoru pro plné rozvinutí hereckého talentu Heatha Ledgera, jako Thorntonova syna. Hudební podkres je příjemně depresivní (jakkoli bizarně toto slovní spojení zní) a kamera už jen umocňuje zážitek a spokojenost z dobře odvedené práce. Podobně laděné filmy mám rád a nemyslím teď filmy zaměřené na rasismus. Venkovské prostředí, problémy obyčejných obyvatel, minimalistická hudba, perfektní herecké výkony... Naprostá spokojenost a stoprocentně splněné očekávání. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Velmi působivý snímek, který je brilantně natočený a má hutnou atmosféru i herecké výkony. V těch dominuje B.B. Thornton, ovšem ani ostatní herci nezůstávají pozadu. Zaujal mě H. Ledger, který podal velmi vyrovnaný a pěkný výkon. Trochu zklamání z Halle Berry, která předvádí asi tak tři pozice hraní a toť klidná, rozčílená a sexuální. Na Oscara podle mě trochu málo, ale budiž. ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Thorntona mi bol vrcholne nesympatický, Halle Berry tu veľa nepredvádza, Ledger je tu minimálne a zvyšok je nanajvýš priemerný. Forster sa pre mňa stáva nespoľahlivým režisérom a len dokazuje, ako vraví Lima, že dostať Oscara je veľmi jednoduché... A, čo sa mi u takýchto filmov nestáva, nesmierne som sa po celý čas nudil. K tomu prehršel zbytočných posteľových scén, prepálená dĺžka a dielo je dokonané. A to ani neriešim, že je to vlastné prostoreká banálna protirasistická agitka, ktorá sa v epileptickom záchvate trasie pred politickým názorom iným, než je podružný akademickým trendom. O didaktickom účinku nehovoriac. A že je tu prítomná Schaeferova magická kamera s tým nič nespraví. 35% ()

Galerie (56)

Zajímavosti (18)

  • Během přípravy na natáčení režisér Marc Forster seděl v opravdovém elektrickém křesle, kde ho vyděsily rýhy vyškrábané nehty popravovaných... (hot_spot)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno