Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Množství nervového plynu, které tajně vypustila armáda USA, přemění chřestýše v nebezpečné zabijáky. Tom Parkinson, významný zoolog a herpetolog, začne v mojavské poušti pátrat po příčině podivných úmrtí, která začala nálezem dvou mrtvých dětí v blízkosti kempu jejich rodičů. Po chvíli už nikdo nepochybuje, že jde o práci zabijáckých chřestýšů. Záhadou ale zůstává, proč útočí v tak velkém počtu a vydávají se i do míst, která jsou jejich přirozeným podmínkám na hony vzdálena. Podaří se Tomovi a jeho sličné partnerce Ann odhalit smrtící záhadu dřív, než skončí místní obyvatelé v márnici s vyděšeným výrazem ve tváři a desítkami hadích kousanců po celém těle? (Řitka video)

(více)

Recenze (45)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

John McCauley nám představil svůj zatím jediný a asi i poslední film. Jeho pojetí o hadech zabijácích je trochu zvláštní, ale nedá se mu upřít snaha vytvořit atmosférický film s chřestýši. Filmů s hadí tématikou jsem moc neviděl a přesto tento film patří mezi podprůměrné. Samozřejmě se nemůže vyrovnat takové Anakondě, a to ať už rozpočtem, hereckým obsazením či kvalitou scénáře. I přesto jde o lehce podprůměrný film, který stojí za podívání. Řitka nám přinesla další s levných starých béčkových filmů. Tentokrát se jejich upozornění o zhoršené kvalitě obrazu vyplnila. Našlo se spousta chybiček hlavně co se kamery a jejího třepání týče. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Tak tohle hodnocení vážně nechápu. Horory se zvířaty jsou sice trapná béčka, ale tohle je chytré a velmi povedené béčko. Mluví za to i rok výroby a docela napínavý příběh s obstojnou atmosférou, sem tam se pro odlehčení objeví i nějaký ten vtípek... No jo, před pár lety jsem to několirát viděl a vzpomínám si, že mě to docela dost bavilo. Teď by to už nejspíš bylo horší, proto *** a 65%. Tohle opravdu ještě jde a není to trapné, i když se to veze na Čelistech. ()

Reklama

corpsy 

všechny recenze uživatele

Je až neuveriteľné, k akým zaprášeným filmom sa kedysi Řitka video dostalo a naopak aké klenoty ignorovalo. Argentova, Fulciho, Soaviho, Deodatova či Marinsova ( a to som len tak načrtol pár mien ) tvorba bola len naznačená, nedokončená, pričom sa spoločnosť obracala na Cé-Déčkové škrty, ako je tento. Škoda preveľká. Ak chcete poštrikovať, je to pre vás ideálne, ak chcete aby vás učičíkal nejaký film po namáhavej práci, je to ideálne, ak sa chcete pobaviť, radšej vyrazte k okolitým rybníkom, či lesíkom hľadať zmije. Bude to zaujímavejšia zábava. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Jasné, nie je to horor roka, ale hady sú reálne (čo najviac vynikne v nechutnej scéne z vane, ktorá musí privodiť zlý pocit každému s panickým strachom z plazov), je to sympaticky krátke, kasting je celkom fajn a celé sa to na nič nehrá. Videl som aj oveľa horšie horory. V 70. rokoch (a v podstate dodnes) to proste po Čeľustiach tak bolo, že sa prišlo s vražedným zvieraťom, ale v priebehu filmu sa (nie vždy, ale väčšinou) ukázalo, že svojím spôsobom oveľa horší sú ľudia, ktorí nejeden raz ono zviera svojím spôsobom prinútili vraždiť (svojho času bol obľúbený toxický odpad vyhadzovaný do kanálov alebo voľnej prírody), prípadne jeho silu neustále podceňovali a neváhali kvôli peniazom obetovať nevinné ľudské životy. Väčšinou túto hrubú silu zastupovala arogantná armáda, ale v obľube boli aj skorumpovaní alebo proste len hlúpi starostovia miest a prímorských letovísk, ktorí pre turistický ruch neváhali klesnúť na morálne dno. Absolútnou povinnosťou bola posledná scéna, v ktorej sme zbadali, že po likvidácii ústredného monštra preživší hrdinovia prehliadli vajíčka s jeho mláďatami alebo samotné mláďatá, ktoré sa v dohľadnej budúcnosti stanú rovnako žravé. Išlo to ako cez kopirák a jediné, v čom sa filmy od seba odlišovali, bolo azda len prostredie (more, lesy...) a druh zvieraťa (prišiel rad nielen na žaby, ale i na včely a iné kuriózne zvieratá). ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Další z nekonečné řady "zvířecích" thrillerů, totéž jako zabijácké včely, piraně a další podobná havěť. Schéma je naprosto stejné, jako obvykle tu máme tajný armádní projekt, který se jaksi vymkl z rukou, tentokrát ovšem scénárista přestřelil i pokud se logického hlediska vývoje biologických zbraní týká. Nejhorší na celém filmu ovšem je dementní zvuková či spíš ruchová kulisa, protože to, co má evokovat chřestění plazících se kamarádů, zní jako umělohmotné kastaněty. Ubohost i na poměry obvyklé nedělní poobědové programové skladby. ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama