foto

Harry Hamlin

  • nar. 30.10.1951 (67 let)
    Pasadena, California, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Americký filmový a televizní herec Harry Hamlin Robinson se narodil 30. října roku 1951. Hamlin se narodil v Pasadeně, jako dospívající navštěvoval přípravnou školu, později hrál fotbal a lakros v soukromé internátní škole v Pensylvánii. Zde hrál ve školních hrách a muzikálech, po ukončení navštěvoval univerzitu v Kalifornii. Hamlin v roce 1974 absolvoval univerzitu v Yale v oboru dramatu a psychologie.

Jeho největší a nejslavnější role přišla hned na začátku jeho kariéry. V Souboji titánů si zahrál samotného poloboha Persea, který se musel vypořádat s mnoha překážkami, především s Medúzou a Krakenem. Později jsme jej mohli vidět v seriálu Právo v Los Angeles, za který byl třikrát nominován na Zlatý Glób (1988 až 1990). Později přišly role ve filmech Podezřelý cizinec, Chřestýši, Parfém, Štěstí jménem Lucky. Objevil se i v seriálech Veronica Mars, Ostrov smrti nebo Rush.

Hamlin byl třikrát ženatý se známými herečkami, má syna a dvě dcery. Je zastáncem pro energii z jaderné syntézy, investoval své jmění do Tri-Alpha Energy.

Jiří "BloodMax" Neubauer

Herecká filmografie

Filmy

2018 No Alternative
2017 The Erotic Fire of the Unattainable
2016 Director's Cut
Rebirth
The Bronx Bull
2015 Šílená matka
2014 Fourth Noble Truth, The
2013 Immigrant
2012 Holiday High School Reunion (TV film)
Nebezpečná touha (TV film)
2010 Štěstí jménem Lucky (TV film)
2008 Skandály ze života zvířat
2005 Nezbedové (TV film)
2002 Podivuhodná srdce
Právo v Los Angeles (TV film)
Zastřelit a být zastřelen
Ztraceni v poušti (TV film)
2001 Parfém
Sex, lži a posedlost (TV film)
2000 Karanténa (TV film)
1999 Chřestýši (TV film)
1998 Frogs for Snakes
Podezřelý cizinec (TV film)
Vánoční převrat (TV film)
Štvanice (TV film)
1997 Allie & Me
Odznak zrady (TV film)
1996 One Clean Move
1995 OP Center (TV film)
Tajemná žena (TV film)
1994 Ebbtide
In the Best of Families: Marriage, Pride & Madness (TV film)
1993 Nebezpečné vyšetřování
Poisoned by Love: The Kern County Murders (TV film)
Zachraň mě!
1992 Návrat z pekla (TV film)
1991 Deadly Intentions... Again? (TV film)
1990 Deceptions (TV film)
1989 Večeře o osmé (TV film)
1987 Žhavá laguna (TV film)
1985 Maxie
1983 Blue Skies Again
1982 Making Love
1981 Souboj Titánů
Závod s časem
1978 Ať žije film!
1976 Taming of the Shrew, The (TV film)

TV seriály

2018 Shooter (TV seriál)
Backroads (S03E01)
2017 Exprezident Graves (TV seriál)
Delights Of My Suffering (S02E05)
Shooter (TV seriál)
That'll Be the Day (S02E08)
Don't Mess with Texas (S02E03)
2016 Exprezident Graves (TV seriál)
Not Giants But Windmills (S01E10)
TV Is the Shepard (S01E08)
Lions in Winter (S01E05)
další epizody (4)
2015 Máma (TV seriál)
My Little Pony and a Demerol Drip (S03E09)
Snickerdoodle and a Nip Slip (S03E08)
Glee (TV seriál)
A Wedding (S06E08)
Transitioning (S06E07)
The Hurt Locker: Part 2 (S06E05)
další epizody (4)
Zákon a pořádek: Útvar pro zvláštní oběti (TV seriál)
Odpuštění (S16E10)
2014 Rush (TV seriál)
Bitter Sweet Symphony (E10)
Dirty Work (E09)
Because I Got High (E07)
další epizody (4)
Shameless (TV seriál)
There's the Rub (S04E05)
Šílenci z Manhattanu (TV seriál)
Waterloo (S07E07)
Strategie (S07E06)
Na útěku (S07E05)
další epizody (7)
Zákon a pořádek: Útvar pro zvláštní oběti (TV seriál)
Vzorec sedmnáct (S16E09)
2013 Shameless (TV seriál)
Survival of the Fittest (S03E12)
The Sins of My Caretaker (S03E05)
The Helpful Gallaghers (S03E04)
další epizody (5)
Šílenci z Manhattanu (TV seriál)
Na cizí adrese (S06E13)
Milosrdenství nelze vynutit (S06E12)
Službičky (S06E11)
další epizody (8)
2012 Shameless (TV seriál)
Fiona Interrupted (S02E12)
Just Like the Pilgrims Intended (S02E11)
2011 Franklin a Bash (TV seriál)
Bro-Bono (S01E04)
Larry, kroť se (TV seriál)
The Smiley Face (S08E04)
2009 Ostrov smrti (TV seriál)
2006 Veronica Mars (TV seriál)
Mimo záznam (S02E22)
Odváženému štěstí přeje (S02E21)
Já jsem Bůh (S02E18)
další epizody (4)
2005 Veronica Mars (TV seriál)
Zrádce (S02E06)
Bobr to zařídí (S01E22)
Návštěva zubaře (S01E21)
další epizody (7)
Arrested Development (TV seriál)
For British Eyes Only (S03E02)
2004 Veronica Mars (TV seriál)
Vánoce u Echollsovců (S01E10)
Kaneův návrat (S01E06)
1999 Movie Stars (TV seriál)
1997 Noční hříchy (TV seriál)
Chůva k pohledání (TV seriál)
Educating Fran (S05E09)
1990 Právo a pořádek (TV seriál)
1988 Favorite Son (TV seriál)
1986 Právo v Los Angeles (TV seriál)
1985 Space (TV seriál)
1984 Master of the Game (TV seriál)
1979 Studs Lonigan (TV seriál)

Dokumentární

2004 Playboy: 50 Years of Playmates
2001 Intimate Portrait: Lisa Rinna (TV film)
Rescued from the Closet
1995 4% filmová tajemství

TV pořady

2008 Strašidelné příběhy celebrit (TV pořad)
Wendy: The Wendy Williams Show (TV pořad)
2005 Dancing with the Stars (TV pořad)
2002 NBC 75th Anniversary Special (TV pořad)
The 29th Annual Daytime Emmy Awards (TV pořad)
1998 Hollywood Squares (TV pořad)
1991 The 43rd Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)
1990 The 42nd Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)
1989 The 41st Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)
1987 The 39th Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)
1981 Entertainment Tonight (TV pořad)
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace