Reklama

Reklama

Bodom

  • Estonsko Bodom (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Skupinka štyroch kamarátov, dve dievčatá a dvaja chlapci, sa vyberie k jazeru Bodom, preslávenému vďaka záhadným vraždám v roku 1960. Chcú sa pokúsiť o rekonštrukciu starých udalostí. S príchodom noci ale zisťujú, že nie sú jediní, kto si chce na históriu jazera zaspomínať. Noc bude ešte krvavejšia ako tá z roku 1960. (Marceloo)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (56)

stration 

všechny recenze uživatele

Takových filmů už bylo - čtveřice teenagerů se vydá prozkoumat místo dávné, neobjasněné vraždy daleko od civilizace. Akorát v různých obměnách. Ti seveřani to ale umí. Atmosféra je vynikající už při vjezdu do lesa a první švih kudlou na sebe nenechá dlouho čekat. Asi v polovině filmu příjde první zvrat a pak ještě pár dalších. Všechny jsou celkem fajn, gore sice ve tmě, ale nějaký pokus tam je. K tomu hraje výborná hudba, která chvílemi připomíná řezání kudlou a zní opravdu nepříjemně. I když jde čistě o schematickou podívanou, ze které nemůže být nikdo úplně "vykolejenovaný", mně se to líbilo. ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Pěkné prostředí, výborná hudba, skvěle natočeno a to je asi tak všechno co se mi líbilo. V rámci žánru velká nuda, absolutně nesympatická Mimosa Willam, která mě srala už od samého začátku a nejen ona, nereálné chování postav (típek běhá s frajerkou po lese, po té, co někdo zabije jeho kamaráda a on řeší úplně jiné věci, jakoby se vůbec nic nestalo) Film je bez gore, takže také zklamání a na konci samozřejmě nesmí chybět pravý VRAH, který žije celou dobu hluboko v lese a každičký den, netrpělivě obchází své místo činu, zda někdo nepřijel opět stanovat. Trapas. (299. hodnocení) ()

Reklama

honajz2 

všechny recenze uživatele

SPOILERY Když to začalo, fakt bych neřekl, že na tom všem bude nejzajímavější zrovna ten začátek. Fakt, i když to začalo jako klasické klišé o bandě študáků co jedou k jezeru uprostřed lesa, pořád to bylo lepší, než to co přišlo. Všechny ty zvraty a snahy o "originální" rozvinutí děje mi totiž přišly dost dementní, nebo aspoň dementně vedené. Ty neexistující fotky, ta podivná pomsta, ech... A když holky v pohodě zabily kluky, začne to být ještě blbější, protože se tam zničehonic objeví skutečný vrah, který zas má spadeno na ty holky (a očividně je pořád dost čilý) a jeho chování už jsem vůbec nerozuměl, jestli je fakt někam unesl a týral, nebo jestli je jen znásilnil a jednu pak zabil a tu druhou bůhvíproč pustil... Je mi fuk, že mu nebylo vidět do obličeje, ale jeho motivace jsem ani trochu nechápal. Ale vůbec. Nejhorší ale je, že jsem od Finů čekal něco osobitého, jak už to tak u evropských hororů bývá, ale tohle bylo jako by to zrovna vypadlo z USA. Fakt mě štve, když se Evropané strašně snaží tomu jejich stylu přizpůsobit, protože to těm hororům ubývá na zajímavosti a vypadá to jako něco, co už člověk stokrát viděl. Škoda, že Bodom u toho obyčejného slasheru nezůstal, protože pak by z toho mohl být aspoň příjemný průměr. Takhle to u mě dopadlo dost špatně, když pominu skvělou filmařskou stránku. Ta se skutečně povedla, to musím uznat. A slabou druhou hvězdičku dávám snad jen za plakát a za to, že ta nejotravnější postava tu umře. Ale mě tu byli všichni celkem nesympatičtí, takže to stejně je prašť jako uhoď. Slabé 2* ()

Hernycztek 

všechny recenze uživatele

Parádní ,,horor'¨, ale určitě né něco, co si za několik měsíců budete pamatovat. Je to perfektně natočené s parádním prostředím a pěknou atmosférou v temném a chladném lese s hezkými zpomalenými scénami pod vodou. Není to klasický slasher jak ho známe, je tu plno zvratů a i když se to mnohým může zdát na škodu, mě rozhodně potěšily. Postavy jsou v podstatě jen čtyři a nejsou nějak zvlášť sympatické, ale jelikož tu nejde jen o bezhlavé vyvražďování, tak to moc nevadí. Samotný příběh ze začátku nedává smysl, ale vysvětlení se dočkáme na konci. Na nějaké to množství krve také došlo, takže jsem v podstatě spokojen. Nejslabší byl pro mě úplný závěr, chtělo to více toho ,,řádění'' vraha. ()

tron 

všechny recenze uživatele

V roku 1960 boli pri fínskom jazere Bodom za dodnes uspokojivo nevyšetrených okolností brutálne zavraždení traja tínedžeri (a štvrtý ťažko zranený, paradoxne neskôr ho začali vyšetrovať ako možného podozrivého, ale 2005 bol spod obvinenia oslobodený). Tento fínsko-estónsko-novozélandský (ufff) horor na daný zločin odkazuje, ale odohráva sa o niekoľko desaťročí neskôr, kedy k jazeru vyráža štvorica puberťákov a tu... už som ticho, lebo snímka, hoci som ju podceňoval, ma nakoniec dosť zaskočila (pozitívne). Najviac scenárom, ktorý je prekvapivý a dej sa vďaka tomu uberá nečakaným smerom. Plusom je určite aj atmosféra, nie nepodobná znepokojivej, ponurej a nepríjemnej atmosfére (pre zmenu nórskeho) Villmarku. Takisto herci sú pomerne sympatickí a koniec rázny. ()

Galerie (19)

Reklama

Reklama