Reklama

Reklama

Bodom

  • Estonsko Bodom (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Skupinka štyroch kamarátov, dve dievčatá a dvaja chlapci, sa vyberie k jazeru Bodom, preslávenému vďaka záhadným vraždám v roku 1960. Chcú sa pokúsiť o rekonštrukciu starých udalostí. S príchodom noci ale zisťujú, že nie sú jediní, kto si chce na históriu jazera zaspomínať. Noc bude ešte krvavejšia ako tá z roku 1960. (Marceloo)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (56)

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Na toto som sa už dlhšie tešil, ale ako vždy márne. Strašne rozpačitý horor. Technicky je síce skvele zvládnutý, čo je asi jeho najväčšie plus, no absenciu gore neodpúšťam. Celkovo až príliš umiernené. Čo sa týka scenára, omnoho radšej by som bol, keby sa to uberalo v klasickom slasher / exploit štýle, pretože akonáhle tam postavy začali riešiť teenagerské kraviny, vyložene som pri tom trpel. Pre mňa tie zvraty ani neboli veľmi nutné, radšej nech behajú a masakrujú sa v lesoch a je to vyriešené. Aspoň ku koncu to trochu ožilo, len zase, tam by to zakončiť niečím poriadnym, ale tvorcovia sa očividne ešte odviazať nevedia. ()

Magika82 

všechny recenze uživatele

Bloody13, kompletně jsi mi vzal slova z úst. Myšleno v dobrém slova smyslu.... Potenciál snímku nebyl využit. Námět měl mnoho možností vývoje, zvratů a přitlačení na pilu. Nestalo se. Nu, na známku Dostatečnou snímek dosáhne. 40% a 2 hvězdy........ A pokud jde o Psychora, chlapče/pane "zlatý", jdi se s tím Tvým experstvím na horory do háje zeleného! Co jsi kdy dokázal? Jsi profesionálním, vystudovaným žurnalistou se zaměření na filmovou kritiku? Nejsi... Natočil jsi nějaký veřejně dostupný horor? Ne... Napsal jsi někdy scénář, který byl přijat k natočení nějakého filmu? Zřejmě také ne... Když už zde sama vkládám komentář ke scénáři a ději, vkládám jej z pohledu profesionální spisovatelky/ scénáristky, a vždy dodám, že se jedná o můj subjektivní dojem. Ani já si nedovolím napsat, že je to objektivní názor! Tudíž Tě také žádám, aby jsi se zbavil své sebezvané pomyslné koruny "Zdejšího experta na horory".... Děkuji i za jiné hodnotitele. A rovněž, jako Bloody13, takto veřejně. ()

Reklama

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Finsko/Estonsko nejsou hororovou velmocí i tak jsem ale očekával přinejmenším průměrnou hororovou záležitost. To co ale Lake Bodom divákovi nabídne má alespoň k průměrnýmu slasheru hodně daleko.  Za mě nenapínavej, neatmosferickej slasher s nesympatickýma hercema a (pro diváka) neefektivními vraždami. ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Atmosferická teenagerská vyvražďovačka, v ktorej nie je núdza o dejové zvraty, prekvapivé vysvetlenia či zmeny charakterov postáv, ktorých pohnútky sú inak dosť pritiahnuté za vlasy. Keď je však slasher situovaný do tak luxusnej hororovej destinácie, akou je temný severský les a do role final girl je obsadená obdarená fínska fešanda, tak to z už princípu nemôže dopadnúť vyslovene zle. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Tak už i ve Finsku mají svého Jasona! OK, ty vraždy se tehdy staly a Finům zřejmě nedávají spát. Zpočátku to vypadalo jako tuctový slasher s maniakem, poté ale došlo ke dvěma obratům, čímž film nabyl na zajímavosti. Konec pak vyloženě pobavil. Parádní les (moje slabost), jezero, noc a temná hudba. Snad jen ty lekačky mohly být umírněnější. Chválím pěkný vizuál. Krajina v medovém oparu, líné mlhy kolem jezera, světýlko kličkující mezi stromy, jak se auto při pohledu shora zakusovalo do tmy, havran. „Mé srdce bije pro tebe. Auvajs!" ()

Galerie (19)

Reklama

Reklama