Reklama

Reklama

Vražedná terapie

Trailer

VOD (1)

Gordon vede vlastní stavební firmu a získá zakázku na opravu části staré psychiatrické léčebny. Aby vyhrál, slíbil, že opravy zvládne v šibeničním termínu. Všichni dělníci jsou pod tlakem, a když během práce objeví nahrávky z terapie schizofrenní pacientky, začnou se dít podivné věci... (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (336)

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Tak tomuhle já, dámy a pánové, teda říkám hororový psychologický thriller. Koncert pro pět lidí a jednu opuštěnou budovu. Stupňující se tísnivá atmosféra, doprovázená vynikající hudbou, vás stále více udržuje v napětí a nejistotě. Z těch objevených pásků se záznamy psychiatrických sezení se schizofreničkou Mary Hobbes, co poslouchá Mike, se mi ježily i chlupy v nose. Dlouhou dobu jsem nevěděl která bije, film to ale začíná odhalovat a slepovat dohromady v tu nejlepší možnou chvíli. Odpustíte mi i trochu té nelogičnosti (např. je mi doteď záhadou, jak logicky do děje zapadá a souvislé roviny zapadá telefonát Amy /doufám, že si její jméno pamatuji dobře/). Na druhou stranu, strašně se mi líbilo, jak jedna dějová linie příběhu výborně odhaluje a vysvětluje jinou linii příběhu, a to aniž by tyto dvě linie měly spolu nějakou souvislost. Prostě smekám, tohle je hodně povedená prácička. ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

Absolutně nudný a nevzhledný film. Jen mluvení a mluvení, několik vnitřních hlasů, několik vnějších. Zbytečně natahované a komplikované. Gordon se chová jako totální idiot a de facto tu nic nedává smysl. Našel tu někdo rozuzlení? Proč to všechno? Jsem velmi, velmi zklamaný. Jak píše canakja, psycho jo, horor teda ani omylem. ()

Reklama

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Tento horor mě příliš nezaujal. Není to ani tak horor, jako spíš thriller s hororovými momenty. Příběh se ke konci docela vyjasní, ale že by mě tato pointa nějak ohromila, to ani náhodou. Občas jsem se během filmu i nudil. Žádná sláva se nekonala, ale chápu, že některým se to líbí. 55% ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Anderson ako seriálový režisér si od štýlu seriálovej miniaturizácie, ktorá filmu vôbec neprospieva, odvykol až nasledujúcim počinom, čo je škoda, pretože to hlavne v takomto druhu filmov naozaj cítiť. Okrem hudby je ostatné technické spracovanie naozaj na priemernej úrovni, všetko však zachraňujú dobrí herci, slušná atmosféra, rýchly spád filmu podporovaný kvalitným scenárom, čo nakoniec filmu prinieslo aj štvrtú hviezdičku. 75%. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Ty prostory byly úžasný a pro horor jak dělaný. Výborný byl i námět, ale to zpracování jsem příliš nepochopil. Strašně laciný až telenovelovský look mi fakt vadil. Přestože atmosféra je díky tomu prostředí i příběhu výborná, tak kamera a hudba je úplně mimo. Těsně po dokončení jsem ještě uvažovat o 4 hvězdičkách, ale jak se mi to uleželo v hlavě, tak mi to laciné zpracování vadí čím dál víc. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (13)

  • Celosvětová premiéra proběhla 31. července 2001 na Mezinárodním filmovém festivalu Fantasia. (Worry77)
  • Děj filmu byl inspirován případem Richarda Rosenthala – vražda, která se odehrála v Bostonu, kde vyrostl Anderson v polovině 90. let 20. století, kdy muž údajně zabil svou ženu poté, co omylem spálila jeho večeři, a pak jí vyřízl z těla srdce a plíce. (Worry77)
  • Brad Anderson byl inspirován k využití Denverské psychiatrické léčebny, protože kolem ní projížděl každý den. (Verka13)

Reklama

Reklama