Reklama

Reklama

Vražedná terapie

Trailer

VOD (1)

Gordon vede vlastní stavební firmu a získá zakázku na opravu části staré psychiatrické léčebny. Aby vyhrál, slíbil, že opravy zvládne v šibeničním termínu. Všichni dělníci jsou pod tlakem, a když během práce objeví nahrávky z terapie schizofrenní pacientky, začnou se dít podivné věci... (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (335)

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Horrorový thriller, který vnímavého diváka až nelidsky potýrá. Po skončení jsem se musel fakt chvíli vzpamatovávat a odrelaxovat. Je fascinující, jak může někdo s 5ti herci v jednom bývalém obrovském sanatoriu vytvořit tak neuvěřitelně mrazivý, znepokojující a tíživý film. Vytknout se dá snad jen vykreslení postav, které mohlo být detailnější. To je ale asi tak vše. Jinak se jedná o neuvěřitelně povedený thriller, který ve finále diváka zadupává svojí atmosférou a rozuzlením děje hluboko do sedačky... Neuvěřitelně tíživé, záhadné, znepokojující drama pěti opravářů, jímž se zakázka ve staré léčebně stala osudným ... ()

FFilipCZ 

všechny recenze uživatele

Dát 45minut (tedy skoro polovinu celkové stopáže filmu) na rozjezd, než se začne něco dít, se mi zdá celkem přehnané. Ale z nepochopitelných důvodů to celkem rychle utíkalo. Až poslední půl hodina by se dala označit za "hororovou" - v uvozovkách to mám schválně, protože s hororem toho film moc společného nemá. Prostředí a prostory psychiatrické léčebny vybrány ideálně. Atmosféra ucházející, stejně jako děj a příběh. Avšak u scén jsem se nebál, tudíž tomu víc jak 3* nedám. ()

Reklama

Cabal 

všechny recenze uživatele

Hororovy klenot, ktery uz po prvnim podivani mel u me jasnych 5 hvezd. A na podruhe ? Znova za 5, jen jsem se utvrdil, ze tohle by melo urcite patrit do me horrorove top 20. Dokonaly scenar, vypracovany do preciznosti, kde spoustu drobnosti a narazek si clovek uvedomi az na druhe podivani. Atmosfera jak bic, vyborne zahrane. Proste lahudka, ktera bude jednou klasikou. ()

Kryšpín 

všechny recenze uživatele

Nemám rád strašidelné domy, opuštěné psychiatrické léčebny a špatné vzpomínky. Stejně jako u mnoha dalších horrorů se rovnou dostaneme do děje a po chvilce už začínáte cítit mražení v zádech. U mnoha filmů jsou naštěstí oddychovky, jenže to vám Session 9 nenabídne. Budete mít mražení v zádech až do konce a při závěrečných titulcích se teprve uvolníte, takže bacha na křeče! V prvních minutách jsem byl zaskočen hereckým obsazením seriálových star CSI, ale časem jsem si na jejich jiné role zvykl. Největší počet hvězdiček zabírá zvuková a hudební část, která je perfektní a díky ní má film tu správnou atmosféru. Ani se tu nemusí budovat napětí pomocí času, k tomu poslouží hudba (i když asi taky souvisí s časem). Jen pořád nechápu jak se jim daří vždycky vytvořit, aby hlasové nahrávky měli přesně tu správnou strašidelnou nahrávku. Režisér Brad Anderson je tvůrcem filmu Mechanik? Dlouho mi to jméno vypadlo z hlavy. Doposud jsem viděl jen jeho celovečerní film Mechanist a pár seriálových dílů. Teď vím, že tenhle žánr je jeho koníčkem a že ho dokáže ovládat. Uvidíme, jak dopadne jeho zatím poslední kousek Transsiberian. ()

swamp odpad!

všechny recenze uživatele

Já asi viděl úplně jiný film, než ostatní uživatelé. Takže - snímek Session 9 mi přišel jako naprosto dementní pokus o horor z prostředí bývalé psychiatrické léčebny, ve které se skupinka pracantů snaží zlikvidovat azbest a chce si za to nechat dobře zaplatit - na úkor šibeničnímu termínu. Ale komu tady vlastně zvoní hrana? Ne vše je takové, jak se zdá - jen herecké výkony jsou opravdu, ale opravdu příšerné - a nejhorší je snad David "Horatio" Caruso. K tomu si připočtěte amatérskou kameru, stupidní scénář i rozuzlení a máte na světě krásný azbestový odpad! ()

Galerie (32)

Zajímavosti (13)

  • Hroby na hřbitově a dveře márnice byly vyrobeny z polystyrenu. Márnice byla dávno vyklizena, a tak musely být přineseny rekvizity. (Verka13)
  • Odkaz na film se objevuje v hororové počítačové hře „Silent Hill 3“. (Flussmaister)

Reklama

Reklama