Reklama

Reklama

Série(2) / Epizody(12)

Německý dokumentární cyklus o hlavních představitelích nacistické III. říše. (oficiální text distributora)

Recenze (97)

Filatov 

všechny recenze uživatele

Dokument, díky kterému člověk zjistí, jak obludný mechanismus nacistický režim byl a jakými zvířaty se Hitler obklopil při svém vzestupu. Hitlerovi muži dávají ucelený komplet informací o elitě tohoto režimu. Dokument jde hodně do hloubky a pozadí režimu a studuje úlohu každého jednotlivce v něm. Oceňuji hlavně to, že dokument sleduje osud každého jednotlivce od mládí přes svojí kariéru až ke svému nezdárnému konci, kterým byl buď norimberský proces, skrývání nebo sebevražda. Viděno: Rudolf Hess, Albert Speer, Adolf Eichmann, Josef Mengele, Joachim von Ribbentrop, Baldur von Schirach, Roland Freisler, Martin Bormann ()

albiebennett

všechny recenze uživatele

Seriály zde nehodnotím, ale tohle jednoznačně nejlepší dokumentární série z 2. světové války. Opravdu skvělé představení nejnebezpečnějších lidí minulého století. Žádnému dílu nelze nic vytknout. Člověk po tomto shlédnutí nemůže házet nacisty do jedné hromady. Je třeba rozdělit nechutný hajzly jako byl Bormann, Freisler, Eichmann a především Mengele, fanatický magory jako byl Himmler, Hess nebo Goebbels, idiota jako byl Ribbentrop a velmi inteligentního Speera, který u Norimberského procesu opravdu vybalil karty na stůl. Celá série je impozantním náhledem do zvěrstev minulého století. ()

Reklama

Tucqa 

všechny recenze uživatele

Ze všech dokumentárních seriálů mě tenhle nadchnul asi nejvíc. Ať už je to zpracováním, nebo tím, že se o tohle téma zajímám a připadá mi to záživnější záživnější než všichni vládci českých zemí ve středověku. Tohle bychom se ve škole měli učit, ne kolik měl ten a ten panovník dětí před 1200 lety... Tohle vědět nám k něčemu bude, protože to ještě pořád ještě není tak dávno a neměli bychom na to zapomínat... ()

billcarson 

všechny recenze uživatele

Top 12, z velké části přeživších padouchů nacistického Německa po roce 1945. I když to slovo " padouchů " je na určité výjimky zavádějící, jelikož u Karla Dönitze si tím zas tak nejsem jist. " Elita " - jedné z nejzlořečenějších zločineckých organizací na světě. Výborné, poučné, v dnešní době by tohle měli povinně sledovat studenti na střední škole. V kostce kdybych měl shrnout všech 12 dílů. 1. Hess - loutka, která se zbláznila 2. Dönitz - precizní prototyp pruského důstojníka, voják každým coulem. 3. Goebbels - magor, nebezpečně malý zakomplexovaný psychopat. 4. Göring - mocipán, celebrita, morfinista a pan Ego. Neschopný jakéhokoliv vedení. 5. Himmler - pure Evil, chovatel slepic :) 6. Speer - hodný " Nazi " - nejchytřejší z 12, který využil plně svých věznitelů v Norimberku. 7. Eichman - výborný úředník, zarytý antisemita a " smolař ". 8. Mengele - pure Evil no. 2, " šťastlivec ". 9. von Ribbentrop - výborný státník a arogantní hověz. 10. Von Schirach - nejslabší monočlánek z 12 - přesto výborný ideový tvůrce a zmetek v jednom. 11. Freisler - pure Evil no. 3 a 4 - démon v taláru - nekompromisní smrtka. 12. Bormann - šedá eminence - výkonný přesný sluha zla a zbabělec. Kdy se začne točit i o jiných totalitních režimech je prozatím ve hvězdách. Nadčasový seriál. ()

filmharmony 

všechny recenze uživatele

...kolik dalších SS mizerů je pod různými zkratkami skryto v dnešní době... nepoučíme se... vždycky mě u toho napadá otázka... je lidstvo opravdu slepou větví vývoje? když vidím tento skvělý dokumentární cyklus, při nabízené odpovědi mi běhá mráz po zádech... jen doufám, že je jich méně, než těch, kteří lidstvo reprezentují v naprosto odlišných barvách, že milý pane Gándhí? ()

Galerie (1)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno