Reklama

Reklama

VOD (1)

Tobias je mladý kněz, který právě dokončil seminář a je odhodlán změnit svět k lepšímu. Místem jeho působnosti se stává panelákové sídliště. Brzy ale zjišťuje, že výchova střední třídy které se mu dostalo, jej nepřipravila příliš dobře na luznou realitu, kterou v této betonové změti objeví. Jednoho dne zde však potká ženu, která jako by byla z jiného světa. Moudrá a pohledná Carola probudí v Thomasovi skutečnou touhu po životě. Zamilovaný kněz je romantická komedie o přijetí lásky bez ohledu na to, v jaké formě přijde. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (12)

drankeryth 

všechny recenze uživatele

Romanticke filmy moc sledovat nemusim, ale tento sa mi naozaj pacil a hlavne tie komedialne prvky tomu len dodali patricnu chut k oziveniu filmu. Nudnych pasazi je len v urcitych momentoch a to nie v dlhych stopazach, comu som len s povdakom kvitoval. Je vidiet, ze aj Skandinavci vedia tocit dobre filmy. ()

hygienik 

všechny recenze uživatele

Zhliadneme kňaza, čo by rád vzťah, vozíčkarku, čo chce sex a sociálnu podporu, ale je zakomplexovaná i celú skupinu klišé o medziľudských vzťahoch. Jediné klišé, ktoré je tu demítizované, je predstava o Švédsku ako o bezproblémovom mieste pre život. Lenže práve túto ilúziu som si chcel zachovať. Tento film je na švédske pomery naozaj slabý. ()

Reklama

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Velmi milý film, s několika vtipnými a drsnými momenty. Fakt, že švédské filmy jsou i drsnější, mě nijak neodrazuje od udělení čtyř hvězdiček, protože přece nemůžou být všechny severské filmy stejné. Je příjemné vidět milostný film, kde se všechno rozhodně neutápí v růžovém oparu. Snad až ten konec byl trochu moc sladký. Proto díkybohu za studenou sprchu scény v závěrečných titulcích. P. S. Po dalším shlédnutí. Vydavatel to dost zlikvidoval dabingem a tím, že nedal české titulky. V originále mnohem líp vyniknou vpodstatě všechny a skvělé herecké výkony.----- A jinak řečeno: Dvě svatby a jeden pohřeb po švédsku. ()

DannyBoy80 

všechny recenze uživatele

Další severská komedie, která ale není až tak černá jak je zvykem u severských komedií a to i přesto, že se zde objevuje kněz, pohybově hendikepovaná sociálka s prořízlou hubou a sokyně s "nohami na zami". Zezačátku jsem se docela dost nudil, ale postupem času je to lepší a lepší. Humorných scén přibývá. Chybí snad už jen marihuana a sprosté slova, ale to už by se blížilo výbornému Kurzu negativního myšlení. Solidní oddychovka, ale od severské komedie čekám víc. ()

KrestanFilms odpad!

všechny recenze uživatele

Film nemá s křesťanstvím ani náboženstvím nic společného. Prostě mladý, hledající člověk s "dobrými úmysly", ale nezná život ani Boha.. Takže akorát poukázali na to, proč by mladí neměli dělat kněze. A navíc - tento by jej vlastně neměl dělat vůbec, když se za sedm let nenaučil ani základní desatero - nesesmilníš. Náš kněz si místo služby sexuje hned se dvěma ženami. Opravdu smutné... ()

Galerie (13)

Reklama

Reklama