Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když v roce 1982 obsadil režisér Jiří Vanýsek do hlavních rolí své autorské mikrokomedie Náledí Miroslava Donutila a Oldřicha Navrátila, snad ani netušil, že během několika let oba hlavní protagonisté vymění Brno za Prahu a stanou se z nich herecké hvězdy. Tou už v té době byla představitelka hlavní ženské role, brněnská rodačka Laďka Kozderková, která v postavě záletné paničky předvedla své herecké umění, neopakovatelný ženský šarm i smysl pro humor. V menších rolích zazářili Jiřina Třebická, Mojmír Maděrič, Lenka Kodešová a Simona Peková. (Česká televize)

(více)

Recenze (22)

LadyPupu 

všechny recenze uživatele

Předchůdce Narozenin (1984) a ne tak dobrý. Tedy aspoň podle mého názoru. Navrátil je zase za joudu a Kozderková tu svou femme fatale hraje výborně, líbí se mi, jak to s manželem (Donutil) parádně koulí, ale pak to nějak přestane fungovat. Nevím, možná jsem jen celkově otrávená. Uklouzla jsem ráno po náledí... ()

otík 

všechny recenze uživatele

Tato krátká televizní komedie o flirtech povedených i velmi rychle zmařených hlásá hlavně jednu moudrost: ženy chtějí slyšet takovou pravdu, jakou si sami představují. Dokazuje to Oldřich Navrátil v roli manžela, který se sice svou vlastní vinou dostane do průšvihu, ale nakonec se musí své ženě přiznat z toho, co vlastně neudělal. Je to moc příjemných 50 minut strávených u příběhu plného nedorozumění, omylů a události zcela ze života. ()

Reklama

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Místy docela srandovní komedie. Spojení Navrátil - Skopalová - Kozderková - Donutil docela příjemně ladilo. Nutné však je přečkat první trochu vlažnější polovinu. Ta druhá je podstatně lepší neboť právě v ní se vše začne zamotávat a postupně, ač krkolomě, rozmotávat. Přesto je spíše taková průměrnější podívaná k pousmání. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Někdy si něco dobře vymyslíte, dobře připravíte a myslíte si, že se to nemůže nijak podělat. Je to naprosto jednoduché a tak není co by se na tom podělalo. A najednou jen zíráte jak jednoduše se to podělá. A jak moc. Olda Navrátil to zahrál skvěle, role mu byla ulitá přímo na tělo. Je to jako bažina, čím více se mrskáte aby jste se dostali ven,tím více zapadáte :-).  Boží byl domácí výslech Lenky Skopalová, zatímco si Navrátil četl noviny a krátkými odpověďmi měl dojem, že je z problému venku. Každá další z nich mu však jen přitěžovala, protože žena od prvpočátku věděla, že jí lže .-) ! Závěr je úplný bizár, kdy Olda na sebe sděluje věci které vůbec neprovedl, protože jen těm nejspíš uvěří manželka! :-))))  Jednoduchý námět a jak si s tím lze vyhrát, když někdo umí. Dnešní rádobykomedie by se mohly učit. Jinak ve filmu mne zaujaly nad rámec dvě věci. jednak při úvodním nastupování do auta Olda vyndavá z auta a nasazuje stěrače. Nevím zda to bylo kvůli mrazu, ale jeden čas byly na stodvacítky (kterou ve filmu vlastnil) nedostatkové stěrače a kradly se. Rozumný řidič je po zastavení sundaval a zamkl ve voze. Můj táta to jeden čas dělal také :-). A pak hned při úvodním záběru na jedoucí škodylak je vidět, že už je nabořenej, byť k nehodě dojde až později... Asi to filmařům ulítlo. Každopádně vytříhávám z novin 4 písmena na anonym! * * * * ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Klasická situační komedie o nevěře. Manželka odjede, dojde bouračce a spoustě zamotaných událostí. Navrátil to všecko sice opraví a zahladí stopy, ale nakonec se vše provalí a dobře dopadne. Tento scénář je tisíckrát omletý, podstatou věci je "jak" se to stane a "co" bylo příčinou. Nepříliš vtipná, ale docela nápaditá záležitost, takže ztracený čas to vůbec nebyl...70% ()

Galerie (4)

Zajímavosti (6)

  • Sundávání stěračů u auta a jejich schování bylo typické pro tehdejší dobu, kdy se nenakupovalo, ale shánělo. A protože gumičky do stěračů nebyly, kradly se. (sator)
  • Komedie se natáčela v Brně. Nepřehlédnutelné jsou především věžáky na ulici Šumavská a jejich okolí. (bo.rec)

Reklama

Reklama