Reklama

Reklama

Země krvavého slunce

všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Když je zavražděn tokijský guvernér Takayama, je povolán bývalý agent CIA Travis Hunter, aby jako znalec místních poměrů našel vrahy. Jako partner je mu přidělen mladý, ambiciózní agent FBI Sean Mac. Zatímco Hunter byl vychován v Japonsku a má pochopení pro tajemný, výstřední svět Yakuzy i její drsné zvyky, Mac se sice vyzná v předpisech, o japonských zvycích a pravidlech chování je však informován povrchně a často špatně. Přesto se jim podaří odhalit plán vůdce nové zločinecké organizace Kurody, který tvrdě a nelítostně stoupá v hierarchii organizovaného zločinu a chystá se vybudovat obrovskou síť obchodu s drogami ve spolupráci s Chenem a jeho čínskou organizací Tong. Kuroda bez milosti zabije každého, kdo se mu připlete do cesty, a zdá se, že to byl právě on, kdo zabil Takayamu. Aby si byl jistý, obrátí se na Kojimu, druhého nejdůležitějšího muže odnože Yakuzy, kterou řídí postarší Oyabun Ishikawa. Když mu prozradí, že nová Yakuza spojila síly s Tongy, shodnou se, že Kurodu je nutno zastavit. Když se mu však Hunter dostane nadosah, ocitne se v ohrožení každý, kdo je s ním nějak spojen. Poté co se obětí vrahů stane krásná Nayako, stává se Hunterův boj osobní záležitostí. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (116)

ssfan 

všechny recenze uživatele

V rámci roku 2005 to jde. Film má celkem zajímavý děj, akčních scén je tu hodně, Steven používá aikido, což je dobře. Parťák Matthew Davis občas zahláškuje, takže sranda také nechybí. Sympatické a originální exteriéry z Japonska také potěší. Hudba se mi také líbila. Myslím, že objektivní kvalita na 50%. Dám 5, ale líbilo se mi to na 4. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Recenzi na toto slušnější béčko začněme konstatováním, že na Stevenovu „mužnou“ vizáž jsme si snad již zvykli. Tentokrát ale navíc vystupuje s copánkem (že by si chtěl připomenout staré dobré časy?), oblekl si dlouhý černý kabát a snaží se být za každou cenu cool. To se mu ale nedaří, spíše působí unaveným a znuděným dojmem. Mluví plynule anglicky i japonsky, přesto se mi ale zdálo, že poněkud šišle. Pojďme ale k ději. Ten začíná zcela zbytečnou bojovou scénou z jedné akce v asijské džungli, kde Seagal zachrání před znásilněním jednu dívku, čímž ale zcela pokazí tajnou akci na odstřelení jednoho drogového deelera. Po úvodních titulcích se dostáváme do Japonska, kde je Seagal s agentem FBI nasazen do akce proti čínsko-japonské jakuze. Je zřejmé, že se s nimi vypořádá s gustem sobě vlastním, bohužel první pořádná akční scéna je snad až na konci filmu a ostatní soubojové scény jsou natočeny stejně špatně jako u předešlých nových seagalovek a vypadá to, jakoby se herci spíše mazlili než mlátili. To, že zde umírají postavy, které by spíše měli přežít nebo je jejich poměrně důležitá smrt pouze trapně konstatována, snad ani nemá cenu rozebírat, stejně jako problematiku hlavních záporáků, kteří v posledních Seagalových filmech jsou spíše ujetými blbečky bez větší šance vzdorovat v závěrečném souboji bývalému mistrovi. Film neobsahuje příliš mnoho nelogičností, je navlečen do moderního hávu a nudí „pouze“ v první polovině. Nevím, co to Seagal má v poslední době za zvyk, že jeho nové filmy končí bojem s meči, ale trapnost těchto soubojů se dá bez problémů srovnat s tou závěrečnou (hodně ubohou) z Poslední mise. Závěrem lze říci, že ani asijští režiséři nedokázali Seagalovu skomírající filmografii obohatit o nějaký super akční nášup (snad ještě ta Bestie docela ujde) a tak nám, jeho věrných fanouškům, nezbude nic jiného, než si stále dokola pouštět jeho klasiky z počátku filmové kariéry. A to je rozhodně škoda. ()

Reklama

Bauer 

všechny recenze uživatele

Nuda, nuda a nuda!! Ze začátku jsem si myslel, že půjde o nějakou pecku, přeci jen Seagal tam vypadá s brýlemi a s kulemetem docela i cool, ale smůla, zmýlil jsem se .Steven Seagal vůbec nic nehraje, sem tam předvede nějaké to bojové umění a to mu stale jde, i přes jeho tloušťku ale prostě už by těch filmu měl nechat a jít třeba učit děti bojové umění!! Film je opravdu katastrofa, ovšem má to jistě lepší scénář než takový Černý úsvit. Já jsem u toho filmu téměř usínal. Neříkám, že konec s mečem nebyl špatný ale když ve filmu byli nějaké akční scény, tak byli příšerně natočené. Jedna * s hodně odeřenýma ušima!! ()

Haymar 

všechny recenze uživatele

Proč?! Sám sebe se ptám: Proč, pořád ještě dávám Stevenovi šanci?! Nejspíš někde hluboko uvnitř stále doufám, že se ten starý-dobrý-hubený-mrštný frajer (s cejchem smrti, co ho Těžko zabít a to ani V obležení) zase vrátí. Nevrátí! Je pryč! Navěky! Místo něj tu je (a už navždycky bude) odulá koule v koženém županu s prasečíma očičkama... I když konkrétně tohle bylo ještě celkem snesitelný! ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

Film je skvělej , už jen to pochopení japonských gangů , je zde popsáno vše důležité co se v gangu sluší a patří. Co se týče akce , tak film není přeakčnělej , ale má pevný příběh. Odhodlaný polda Seagal , který se s ničím nemaže. Souboj ke konci filmu v sídle Yakuzi je skvělej , takže pro mě zasloužených 82% **** ()

Galerie (20)

Zajímavosti (8)

  • Ve filmu jdou mnohokrát v pozadí z rádia slyšet písničky z alba „Songs from the Crystal Cave“, které v roce 2004 vydal právě Steven Seagal. (rublik05)
  • Pracovní název filmu: Yakuza. (Stocki)
  • Počas súboja v Kurodovom dome, kedy na tetovača zaútočí jeden z ochrankárov, má ochrankár na bielej košeli stopy od krvi už pred napadnutím. (johnsnow)

Reklama

Reklama