Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Trojice parašutistů přijíždí do malého městečka v Kansasu, kde se nejmladší z nich narodil. Den před oslavami 4. července chtějí místním ukázat své vystoupení plné nebezpečných seskoků. (Snorlax)

Videa (1)

Trailer

Recenze (6)

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

Pro The Gypsy Moths rozhodně plná palba! Hodně mne zaujal příběh o třech kamarádech a jejich adrenalínovém koníčku, na americké prostředí vyprávěný s neuvěřitelnou člověčinou (trochu mi to připomínalo slovenskou "Medenou vežu"). Charismatického borce Mikea (Burt Lancaster), vtipálka s pobožnými sklony Browdyho (Gene Hackman) a mladého "zajíce" Malcoma (Scott Wilson), tři lidi různých povah, nepojí pouze nebezpečný koníček artistického parašutismu, ale taky osudové, až mírně kontroverzní láskyplné vztahy (zejména mne z pohledu té doby překvapilo milostné vzplanutí mezi nejmladším členem a jeho dlouho neviděnou sestřenicí), vrcholící nakonec v hluboké drama. Už samotné vystoupení bralo dech a způsobilo mi při sledování i mírnou závrať, to jsem však ještě nemohl tušit, jaký náhlý zvrat a později úplně odzbrojující závěr na to přijde. Určitě bych nechtěl být na místě reálného diváka, který je nejdříve fascinován nádherným vystoupením, pak se mu dostane před očima nečekanému krutému šoku a do třetice u toho ze strany konferenciéra, který ještě před chvilkou s bujarou náladou bavil celé obecenství, zažije náhlý agresivní výbuch vůči všem přítomným. Nicméně rád jsem se stal divákem tohoto filmu, který si zde zatím cestu k moc lidem nenašel. 95% (viděno v rámci Challenge Tour: "52 let filmů za 52 týdnů" – 2019) ()

Foma 

všechny recenze uživatele

Takovej little gem od Frankenheimera, docela komorní příběh tří parašutistů, kteří přijedou svoje show předvést do malýho městečka v Kansasu. Každej z nich prožije svou lásku a někdo i smrt. Všichni zúčastněný herci podávaj výborný civilní výkony. A řekl bych, že Lancaster byl jedním z nejlepších herců Hollywoodu vůbec. ()

Reklama

Martin741 

všechny recenze uživatele

Tak trochu art zase, film nema poriadnu strhujucu dejovu liniu, ale dej ma, stale sa nieco deje. Miesto tu maju parasutisti ale aj smrt. Tempo je pohodovo uvolnene, ale nie e ospale, dialogy maximalne na urovni. Opat nieco proste pre artove hnedopichy, Funda tej sracky Takovi normalni Zabijaci ako Jaklee, nech sa tomu vyhne . Rovnako aj dalsi fundovia tej sracky NBK plnej vrazdenia a brutalnych masakrov, reziser Frankenheimer natocil nieco pre artove hnedopichy : 95 % ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Strašně nemám ráda zadní projekci, kazí mi dojem i z tohoho jinak velmi dobrého filmu. Mimo to film funguje skvěle, parašutisté žijí své komorní příběhy a ty přejdou do smělých akčních scén. Seskoky jsou natolik zajímavé, že jsem se u nich bála. ()

Galerie (36)

Reklama

Reklama