Reklama

Reklama

Hoši no koe

  • Japonsko ほしのこえ (více)
Trailer
Animovaný / Krátkometrážní / Drama / Romantický / Sci-Fi
Japonsko, 2002, 25 min

Obsahy(1)

Píše se rok 2046. Mikako Nagamine a Noboru Terao jsou kamarádi a spolužáci ze střední školy. Zatímco Noboru však bude i příští rok pokračovat ve studiu, Mikako byla vybrána, aby se zúčastnila vesmírné expedice, kterou umožnily technologické poznatky získané z objevených ruin mimozemské civilizace na Marsu. Jediným spojením Mikako a Noboru se tak stanou elektromagnetické vlny mobilních telefonů. Hoshi no Koe stvořil jediný člověk, Makoto Shinkai na počítači Apple a původní verze byla nadabována jím a jeho ženou. Později došlo i na namluvení profesionálními dabéry. (yenn)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (54)

gibbon 

všechny recenze uživatele

Nechápu, jak mi Šinkai mohl dokázat vnutit pocit, že jsem viděl celovečerní film a ne prakticky na koleně vyrobené (existují dvě verze, z nichž první je i nadabovaná režisérem a jeho ženou) dílko se stopáží jediné anime episody. Nádherná SMSková romance skoro člověka nutí zabránit technickému vývoji, aby na milence nečekaly osudy, jaké jsou vyobrazeny v Hoši no koe. ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Vidím, že spoustě lidem se to líbilo, ale po zhlédnutí to ve mně zanechalo jen rozmrzelost a trochu výtku vůči autorovi, že mi dal něco nudného, když od něj očekávám prvotřídní práci vzhledem k tomu, jak je vynášen do nebes. Vůbec to nic ve mně nezanechalo, nijak to na mě nezapůsobilo. Je sice pěkné, že si to pan Šinkai dělal všechno sám, je úžasně šikovný a vůbec všechny ty další chvalitebná slova, jenomže i když přesto všechno je to pro nijaké, neužívala jsem si ani animaci, ani příběh, moje hodnocení nemůže být větší. Možná jsem jen tímto typem "tragédie" přesycená, možná jsem v tom ani tragédii neviděla. Pro mě to je jen normální odloučení dvou dobrých kamarádů, kde snad i ta láska vzkvétala, ale bohužel klíčící květinka byla zašlapána dálkou - zde značně zdramatizovanou tím, že dívka odlétla s armádou do vesmíru bojovat proti emzákům. Přišlo mi to stejné s tím, kdy se děti rozutečou do všech světových stran po deváté třídě či po Střední. Je to přirozené, proč z toho dělat tragédii? Záleží jen na okolnostech, kam vás zašlou... Prostě mi to přišlo přehnaně dramatické, zbytečně bolestné ze strany chlapcovy (chápu, že se dívce stýskalo) a nepřišlo mi to nijak poutavé či zlomové. Dvacet pět minut je víc jak dost, ztracený čas to není, ale není ani nic, čemu se budu obdivovat či k čemu se někdy vrátím. ()

Reklama

kitano 

všechny recenze uživatele

Velmi posobiva a originalna sci-fi romanca. 25 min. mi uletelo velmi rychlo, az mi prislo luto ze je uz koniec. Rad by som si tu krasnu atmosferu vychutnaval dlhsie. Zistite, ze skutocna laska je taka, ked niekto dokaze cakat na SMS od svojho milovaneho 8 rokov......Nemozne? Ano, ale uzasne romanticke :)(9/10) ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Mohlo by se zdát že láska přervaná dálkou několika světelných let by v anime podání mohla být krásným zážitkem, ale ne všechna očekávání a naděje které do filmu vkládáme se nakonec naplní. Tak jako je nenaplnilo ani Hoshi no koe. Smutná romantika a melancholie se tu až příliš tvrdě rozbíjí o mizivou logiku děje a naprosto zbytečné a nesmyslné mecha souboje ve válce s rasou o které se nedozvíme zhola nic. Sice jsou vcelku hezky animované, ale veškeré mé pocity z lásky kterou ani čas a prostor nezničí zredukovaly na pocit že hormonálně nevybouřené puberťačky by se vážně neměly stávat pilotkami bojových lodí. 5/10 ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Obrovský respekt k Shinkaiovu "co si člověk neudělá sám" dílu, jakkoliv jsou postavy z animačního hlediska neoddiskutovatelně slabé. Kombinace mecha války s prapodivnými emzáky a pro autora typické zaláskované lehce filozofické samoty s trochou mystických přísad mi přišla už moc zvláštní na to, abych se s ní mohl ztotožnit, ale pokud je to bráno jako demáč a vějička pro velká studia, která pak už konečně pochopila, že mají co do činění s pozoruhodným umělcem, jsem ochotný přivřít oko, protože výměnou za tuhle velmi svébytnou úlitbu jsme dostali Beyond The Clouds a hlavně 5 cm/s. Jelikož to tak ale velmi pravděpodobně vůbec nebylo, a obhajovat autorův starší počin jeho počiny novějšími beztak není fér, dám 70%, protože víc to na mě samo o sobě nezapůsobilo. Tedy žádná ztráta času - a že i mnohem kratší filmečky dokáží být mnohem větší utrpení - opět opodstatněný příspěvek do fondu anime kinematografie, povedená animace (musím si zase po dlouhé době dát Sins Of A Solar Empire;)), zajímavá atmosféra (i díky hudbě) a dva tři pohnuté momenty, prostě rozhodně nadprůměr... ale pro mě žádná událost. ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama