Reklama

Reklama

Hoši no koe

  • Japonsko ほしのこえ (více)
Trailer
Animovaný / Krátkometrážní / Drama / Romantický / Sci-Fi
Japonsko, 2002, 25 min

Obsahy(1)

Píše se rok 2046. Mikako Nagamine a Noboru Terao jsou kamarádi a spolužáci ze střední školy. Zatímco Noboru však bude i příští rok pokračovat ve studiu, Mikako byla vybrána, aby se zúčastnila vesmírné expedice, kterou umožnily technologické poznatky získané z objevených ruin mimozemské civilizace na Marsu. Jediným spojením Mikako a Noboru se tak stanou elektromagnetické vlny mobilních telefonů. Hoshi no Koe stvořil jediný člověk, Makoto Shinkai na počítači Apple a původní verze byla nadabována jím a jeho ženou. Později došlo i na namluvení profesionálními dabéry. (yenn)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (54)

RasputincZ 

všechny recenze uživatele

Makota Shinkaie v současnosti považuji za jednoho z nejprogresivnějších a nejzajímavějších tvůrců současného anime. Přesto jeho rané dílko Hoshi no koe ještě nedosahuje kvalit pozdějších snímků jako například 5 centimetrů za sekundu. Během 25 minut rozehraje pro něj typickou neštastnou lovestory mladých pubescentů. Opět silný motiv zamilované bezmoci, osamělosti, další silný motiv je Shinkaiova slabost pro sci-fi prvky a vesmírný život celkově. Zde na tom založil celou zápletku a já to považuji za silné negativum filmu. Silně melancholické pasáže jsou najednou prokládány akčními pasážemi, které přes obdivuhodnou animaci většinou dost pokulhávají a aspon mně kazily celkový dojem z filmu. Případným zájemcům o tvorbu mladého režiséra bych spíš doporučil kouknout na již zmíněný 5 centimetrů za sekundu, kde Shinkai zdejší nedostatky vypiloval k dokonalosti. ()

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

"Hlasy vzdálených hvězd" jsou velmi solidním sci-fi předobrazem "5ti centimetrů za sekundu". Sms zpráva, která ze Síria na zem doletí za osm let a sedm měsíců, je jediným prostředkem komunikace mezi dvěma bývalými spolužáky, Noburem a Mikako. Smutné, melancholické. Hodně "muziky" na ani ne půlhodinové stopáži. Přitom vytvořeno v jednom počítači a "na koleně". Makoto Shinkai: Respect! ()

Reklama

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Ono je to veľmi pekný nápad, ale rozvitie podmanivej atmosféry z predchádzajúcich Shinkaiových filmov je nedostačujúce. Striedanie ručnej a počítačovej animácie mi príde skôr ako rušivý element a nebyť výborného klavíru a znova podmanivo zostrihaných obrázkov, tak by som tomu poetizmu zase až tak neveril. Na druhú stranu je vidno, že Shinkai ako rozprávač a režisér dospieva, len tá prekombinovanosť mi prišla príliš na efekt. ()

wipeout 

všechny recenze uživatele

Sci-fi romantika, ktorá ma naozaj chytila za srdce aj napriek všetkému lacnému gýču, západov slnka, snehu či dažďu. Pretože v spojení s tak silným emotívnym príbehom mi tam jednoducho tieto prvky, ktoré mi pri väčšine filmov vadia, pôsobili prirodzene. Toto sa proste nedá uniesť v tejto krátkej stopáži a nevyroniť pri tom ani jednu slzu. Neviem si predstaviť keby som mal tieto muky znášať v celovečernom formáte, no aj anpriek tomu by som bol schopný nejakú tú ujmu na psychike zniesť. Čas, ktorý zohráva najhlavnejšiu rolu v tomto emotívnom rozprávaní sa tu mohol naplno vyrádit a to čo by už pri Il mare znamenalo prílišné presladenie a vydieranie, tu bolo prostriedkom na rozcítenie diváka na maximum. 4,5* ()

gibbon 

všechny recenze uživatele

Nechápu, jak mi Šinkai mohl dokázat vnutit pocit, že jsem viděl celovečerní film a ne prakticky na koleně vyrobené (existují dvě verze, z nichž první je i nadabovaná režisérem a jeho ženou) dílko se stopáží jediné anime episody. Nádherná SMSková romance skoro člověka nutí zabránit technickému vývoji, aby na milence nečekaly osudy, jaké jsou vyobrazeny v Hoši no koe. ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama