Reklama

Reklama

Hvězdné války podle Turka

(neoficiální název)
  • Turecko Dünyayı Kurtaran Adam (více)
Trailer

Obsahy(1)

Kdysi dávno, v jedné předaleké galaxii zuřila za hudby a záběrů vykradených z Hvězdných válek vojna mezi zlým diktátorem se zlatou papírovou helmou a dvěma pohlednými frajerskými stíhači ovládajícími bojové umění a la Douglas Fairbanks. Diktátor a jeho robot s majáčkem byli ale silní, velmi silní a tak museli oba hrdinové po nouzovém přistání na planetě zotročované diktátorovou armádou masopustních masek, chci říct příšer, nejdřív podstoupit tvrdý trénink zahrnující tlučení holýma rukama do skal a kopání do balvanů, ale především spoustu skákání na trampolíně a teprve potom se mohli vydat definitivně zúčtovat se zlem. Ať je provází síla!

Kultovní ultralevná odpověď na Star Wars, kterou má na svědomí doma uctívané enfant terrible tureckého filmu režisér Cetin Inanc. V hlavní roli populární turecký herec (a autor scénáře), bývalý cirkusák Cuneyt Arkin. (choze)

(více)

Recenze (292)

Alwirian 

všechny recenze uživatele

Tohle je tak strašná hrůznost, že při sledování můžete sledovat jak Vám IQ klesá přímo starwarsovým tempem. Tohle musí přijít pitomé i 5-tiletým dětem, těžce závislým na Teletubbies. Top scény? Jakou vybrat? Žeby zpodobnění sestřelení jednoho z bouráků? A víte jak to ten turecký šikula udělal? Předkláněním se v záběru až herec vypadne ze záběru a padne na hubu! Jsem tímto skvostem sestřelen také a proto klesám...... ()

koval45 

všechny recenze uživatele

Tak konečně jsem po dlouhém odkládání viděl tento neblaze proslulý masterpiece a je to opravdu tak šílené, jak se všude píše. Schválně si představte situaci, kdy se ocitnete v boji se zuřivým červeným medvědem, holýma rukama mu urvete obě tlapy a s těmi ho posléze seřežete k smrti... že je to na vás moc? Tak to na film radši nekoukejte, protože tohle je jen jedna z mnoha perliček, které se zde nachází. Vykradený soundtrack, zombie, příšery, kostýmy jak od divadelních ochotníků, absurdní bojové scény, moje nejoblíbenější pasáž z "tréninku" hlavních hrdinů, kdy skáčou na trampolíně a buší do skal a kamenů, jak smyslu zbavení a mnoho dalšího. Málokdy se u filmu směju nahlas, ale tady to prostě nešlo jinak, zkrátka absolutní výmaz. Věděl jsem sice, s čím mám počítat, protože takovéto turecké šílenosti už patři delší dobu mezi moje oblíbené, ale i tak mě to bavilo. Jen je škoda, že podobné filmy z této kategorie se netěší zdaleka takové pozornosti jako tento, na druhou stranu vzhledem k inspiraci Star Wars se asi není až tak čemu divit. ()

BigBen87CZ 

všechny recenze uživatele

Filmy, které jsou řekněme spíš pro nenáročné a většinou s nízkým rozpočtem a plitkým příběhem, rádi označujeme jako tzv. "béčka". Turecké hvězdné války nám ale jasně ukazují, že na některá "veledíla" nemá abeceda dostatek písmenek. Když si po neuvěřitelně dlouhém a nesmírně tupém úvodu ze čtvrtého dílu Hvězdnch válek uvědomíte, že ti lidi to myslí vážně, tak vás zamrazí. Nemá cenu vyjmenovávat znovu a znovu neuvěřitelné momenty. Vlasthně má ... aklespoň jeden za všechny. Když hlavní hrdinové vyletí do povětří ve vesmíru společně se stíhačkou a střihem se oba objeví po "ztroskotání" na planetě (jeden dokonce zasypán kamením) nezraněni a náhodou pět metrů od sebe, pochopíte, že na tenhle film se, pokud jste se rozhodli ho tak jak já z recese a jako odstrašující příklad dokoukat, nemůžete dívat sami. Já se díval s kamarádem, abych to vydržel ... Byla to smrtelná muka. Doporučuji všem, co mají stejně odvahy jako já, aby před shlédnutím pro jistotu napsali závěť. Proč pět hvězdiček? Aby se film (dá li se to tak nazvat) udržel na prvním místě v žebříčku nejrozporuplnějších a i jiní se mohli podívat na to, jak vypadá největší filmový odpad všech dob. ()

Kobzík 

všechny recenze uživatele

Snad nejkontroverznější film, co se hodnocení týče. Vůbec jsem při rozhodování nebral v potaz stupnici, existuje jen ANO - NE, pět, nebo odpad. A dal bych nejraději oboje najednou. Film je strašný, příšerný, debilní. Místy obludně nudný. Během sledování jsem měl pocit, že mě film chce zabít. Po shlédnutí jsem ale měl pocit, jako když se proberu po strašném snu, ve kterém nic nedáva smysl, místo záporáků bojují ohromní zmutovaní červení plyšáci, hlavní padouch ukradl masku Pánu devíti (názghulů) a klaďasi jsou podivní zpocení Turci, kteří dokážou i s ohromnými balvany na nohou skákat jako diví. Je to odpad, ale geniální. Vidět to francouzská bohéma, je z této úchylárny snad i umělecký směr. ()

Matio 

všechny recenze uživatele

Něco takové jsem snad v životě neviděl. Nazval bych to ultra brutal death metal pagan Oi skin black hardcore. Kdybch to viděl před 20ti lety, asi bych to žral, ale takhle... Viděl jsem to 2x, poprvé jsem nevěřil vlastním očím, podruhé jsem se musel vožrat, páč za střízliva to snad ani není konzumovatelné. Ale dávám 5* - jednak už jsme viděl víc serióznějších filmů, které byly totálními sračkami a druhak prostě tohle jsem nežral!!! ()

Inner 

všechny recenze uživatele

Škoda jen té kratší stopáže :( Ale ne, teď vážně, kdo si myslí, že viděl všechno a nic ho nepřekvapí, filmy Eda Wooda považuje za vrchol dna a myslí si, že se nedá s klidným svědomím ukrást celá scéna tak by se měl podívat na tohle. Tohle je totiž nářez. Opojen marihuanou asi bych potřeboval viset nad žumpou, protože bych smíchem vypouštěl asi všechny myslitelné tekutiny ze všech nemyslitelných otvorů. 100% ()

J.M.Kubik 

všechny recenze uživatele

Shlédl jsem tento "film" bez požití alkoholu či jiných omamných látek a stejně jsem si ho vcelku užil. Prvních deset minut filmu jsem brečel smíchy, dalších deset minut se mi chtělo zvracet z toho obrovského množství informací a takhle se to střídalo až do konce filmu. Vřele doporučuji všem. (pokud zrovna nemáte alergii na cirkusáky, pak vám hrozí strašlivá vyrážka na duši i mozku) ()

Stingray 

všechny recenze uživatele

Turci jsou boží!! Jdu ještě do Ramba,Supermana a druhýho dílu tohohle nářezu!!!! Kdybych již zde nikdy nic nenapsal,tak mi během sledování vyskočilo slepé střevo a zadusilo mi mozek! Na youtube stačí zadat Turkish a už to jede.... ()

JohanSchuber odpad!

všechny recenze uživatele

VŽOUM! Slyšeli jste to? To všechno správné odlétlo z tohoto filmu raketovým tempem! Jo a na hlavní protagonisty asi čeká žaloba od Spilberga a Lucase za ilegální kopírování. ()

P/\/EL 

všechny recenze uživatele

Já sem tady měl původně od sebe jen 2 hvězdičky, no to nechápu, já nejsem žádnej ortodoxní lucasovec, v tomhle filmy je spousta geniálních scén, na jednu stranu vykrádačka (dobře Lucas se zase inspiroval záběrama z druhý světový....a kdoví čim ještě :)), ale divili by ste se, jak často se tohle různě po světě dělo a děje (v rámci studia to neni zločin, ale občas to poznat je, Michael Bay recykluje svý záběry, Disneyho továrna tak fungovala, ve volebním spotu Jirky Paroubka jsou záběry, který se už objevili v pár starších reklamách.....trošku vybočuju), jinak už někdy od 30. tejch let se to bere jako art, vezmete cizí materiál - řeknete, že to je "found footage" a dáte to do jinejch souvislostí, nebo remaky, mrkněte třeba na: Star Wars Uncut, se divim, že na čsfd ještě neni stránka, docela bych jí i snad založil, snad de vygůglit jak na to, no a Uncut je kompletní předělávka epizody 4 fanouškama, každej pes - jiná ves, možná trošku matoucí, někdy hodně úsporné až ošklivé, trošku to může připomínat ten podle mě nepříliš povedenej film Gondryho s Jackem Blackem - Be Kind Rewind, obojí může být trošku nudné, ale máto prostě svý kouzlo. Jinak, Dunyayi je plný absurdních scén, který sice najdete v řadě šílenejch kung-fu béček a samozřejmě to připomíná i americký scifi béčka 50. let nebo TOscu - původní Star Trek s trapčícím Kirkem a všema těma kulisama, papírovejma šutrama a směšnejma ufounama, ale stejně je tam kreativita, dizajny příšer jsou tady občas parádní, náhodou.....někdo tyhle děsnosti miluje, jako celek fakt nic moc, hlavně kvalita materiálu je dost zlá, takže se na to moc dobře nekouká......ale neberu jim to, já sem v 82hym v Turecku nebyl, ale asi to bylo pěkná díra, ještě by se to dalo dát trošku do souvislosti s bollywoodem, já bych řek, že to je celkem přirozená reakce na západní kulturu, horší by bylo to jen tupě konzumovat a nereagovat, nic vlastního netvořit...je docela dobrý se zamyslet nad tim, jak jsme omezený a kolik lidí nadá ty Star Wars dopustit, přitom to je taky dost připitomělý (původní trilogie je lepší než nová, ale stejně), jsou to jen Star Wars.. ()

Astu. 

všechny recenze uživatele

Tohle je poselství, které bychom měli poslat vzdáleným civilizacím do vesmíru. První film, ze kterého mě rozbolela hlava a dávám mu víc než odpad. WTF. Moje dcera je němá od té doby, co jsem skryl meč a mozek. A bronzové hory nás samozřejmě ochránili před radiací. Brainwash, totální. ()

Mnohac 

všechny recenze uživatele

Teda ani jsem to nedokoukal, ale co jsem viděl, smál jsem se až jsem se za břicho popadal... ale stejně je to odpad :) ()

Vonter 

všechny recenze uživatele

Naprosto neuvěřitelná červenoméďovitá debilita nejvyššího možnýho stupně. Nesouvislá matlanina scén zdánlivě na sebe nenavazujících, triky a masky nepochopitelný, to se nedá slovy vyjádřit např. gumový robot, vlkodlak nebo co to bylo a méďové neustále mručící a mávající napřaženýma rukama, ne ne, to si jen člověk celý film říká: K NE-U-VĚ-ŘE-NÍ! Ale právě pro tuhle NAPROSTOU debilitu zvráceně zábavný. ()

Reklama

Reklama