Reklama

Reklama

Hvězdné války podle Turka

(neoficiální název)
  • Turecko Dünyayı Kurtaran Adam (více)
Trailer

Obsahy(1)

Kdysi dávno, v jedné předaleké galaxii zuřila za hudby a záběrů vykradených z Hvězdných válek vojna mezi zlým diktátorem se zlatou papírovou helmou a dvěma pohlednými frajerskými stíhači ovládajícími bojové umění a la Douglas Fairbanks. Diktátor a jeho robot s majáčkem byli ale silní, velmi silní a tak museli oba hrdinové po nouzovém přistání na planetě zotročované diktátorovou armádou masopustních masek, chci říct příšer, nejdřív podstoupit tvrdý trénink zahrnující tlučení holýma rukama do skal a kopání do balvanů, ale především spoustu skákání na trampolíně a teprve potom se mohli vydat definitivně zúčtovat se zlem. Ať je provází síla!

Kultovní ultralevná odpověď na Star Wars, kterou má na svědomí doma uctívané enfant terrible tureckého filmu režisér Cetin Inanc. V hlavní roli populární turecký herec (a autor scénáře), bývalý cirkusák Cuneyt Arkin. (choze)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (293)

Terter 

všechny recenze uživatele

Odpad? Za pět? Objektivně vyhrává první možnost, ale když ona je to taková sranda. Určitě jste si při sledování nějakého filmu říkali: "Tohle bych natočil/a taky." Tady to platí beze zbytku. Stačí vzít starou kameru, pár kamarádů, nějaké ty basy piv, cokoliv, co nabídne maminčin šatník, a hurá za město do kamenolomu točit. Tenhle film opravdu překonává hranice veškerého viděného a každý si najde svou oblíbenou pasáž. U mně vede ten robot, co vypadá jako automat na kondomy, ke kterému někdo přidělal ruce a nohy a místo hlavy mu dal maják ze sanitky. V těsném závěsu je pak celý zbytek filmu. Dlouhé pohledy vyměňované mezi hlavním hrdinou a tou pornoherečkou s atrofií obličejových svalů vyvolávají stejně dlouhé salvy smíchu. Mimochodem, při závěrečné bitce s mumiema (komparzisté omotaní toaleťákem) jsem dostal křeče do břišních svalů. To, když hlavní geroj urval hlavu jedné mumii a kopl ji na další mumii, která následkem toho explodovala. A takhle by se dalo pokračovat do nekonečna. Nicméně neztrácejte čas čtením komentářů k tomuto filmu a radši se na to podívejte. Pak už se přestanete divit čemukoliv. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Turecké hvězdné války jsou špatné hlavně v tom špatném slova smyslu. Ze začátku mě bavily ty mistrovsky natočené a bravurně sestříhané scény bojů s nějakými červenými koberci, lidmi v maskách gumových čertů a opic, nějakými mumiemi v hrozném stavu... Jenže pak už mi to celé začalo lízt na nervy a tak to bylo po zbytek filmu. Některé dialogy ve filmu jsou teda čiré zlato, ale fakt je toho málo, co by mě na tom bavilo. Nakonec je z toho jenom špatný film bez nějaké té "dokonalé špatnosti", jestli mi rozumíte. Ne, já radši zůstanu u Neila Breena, díky, tyhle turecké předělávky by mě asi nudily. Slabé 2* ()

Reklama

lamps 

všechny recenze uživatele

Nikdy by mě nenapadlo, že hudba z Dobyvatelů ztracené archy bude znít ještě úžasněji při záběrech na největšího vesmírného frajera, co celý film skáče na trampolíně, seká kameny napadrť holýma rukama a láme vejpůl velké mručící plyšáky. Díky ti, Çetine İnançi, za tvou bezprecedentní ochotu vykrádat a ignorovat autorská práva, stejně jako za tvé neuvěřitelně extravagantní, chaotické a nahodilé vedení 'vlastních' příběhových složek (tím obdivně mrkám i k tobě, Cüneyt Arkıne). Dlouho jsem se takhle nepobavil - kdykoli se spustil jakýkoli Williamsův motiv, byla tíha guilty pleasure přímo smrtelná a veškeré to debilní dění až ďábelsky neodolatelné a kulervoucí. ()

Zodd odpad!

všechny recenze uživatele

Film bizarnější než je rozkročmo hlavního hrdiny na posteru, ovšem se střízlivým pohledem odstrašující případ, kdy ukradené materiály záběrů i hudby vytvoří kultovní film. Byť otrlou ironií a přes existenci mnohem více turksploitation filmů, kvůli čemuž se pravděpodobně nikdy nepsalo o žalobě za porušení autorských práv. Červení medvědi byli maratonem pro mojí bránicí, to se musí nechat.;) ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Co k tomuhle napsat ... Tohle prostě NENÍ film!! Dost bych pochyboval i o tom, že jeho tvorba byla někdy míněna vážně. Podle mě to vypadá jako účelová taškařice ... Těžko říct. Každopádně filmově, technicky, scénář, herecké výkony a všechno, co dělá film filmem je neskutečný odpad a demence nejukrutnějšího zrna!! Bohužel neuvěřitelné na tom je to, že je to prostě v určitém vztahu a situaci neuvěřitelně zábavné. Koukal jsem na to s kámošem u piva a smáli jsme se víc, než u jakékoliv komedie za posledních 5 let... Tohle je prostě film "MUST SEE"!!!! Tohle rozšiřuje opravdu hranice a obzory diváků světelnými roky a obličeje zaplavuje slzami smíchu, dojetím (nad ubohostí, která se bere tolik vážně), nepochopením, absurditou, bizardností a ujetostí. Opravdu nevím, co si o tomhle mám myslet, navíc vzhledem k tomu, že ve filmu nefunguje absolutně vůbec nic, fungují akční - bojové "karate scény", které nejsou výrazně sestříhané a hlavní hrdina si soupeře podává naprosto nonšalantně po větší část druhé poloviny filmu. Dávám tři hvězdičky jako u povedeným "(z)prasáren", protože je to neskutečný odpad, ale já se šíleně bavil ... Každopádně, přistupte na to, co se tam děje a nechte se unášet, jen pozor na to, abyste se vrátili a nemuseli vás vracet v psychiatrické léčebně ... ()

Galerie (13)

Zajímavosti (13)

  • Kostýmy Čarodějových přisluhovačů musely být z důvodu nedostatku peněz používány opakovaně. Ve dne je tedy hrdinové trhali na kusy a v noci byly znovu opravovány. (vojtaruzek)
  • Režisér Çetin İnanç musel pro získání záběrů ze Star Wars: Nová Naděje (1977) podplatit nočního hlídače pracujícího pro tureckou filmovou distribuční společnost, aby mu na noc půjčil filmový pás určený pro kina a on si mohl okopírovat požadované pasáže. (vojtaruzek)

Reklama

Reklama