Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mafiánský boss Kang (Yeong-cheol Kim) ví, že se na svého „řešitele problémů“ Sun-wooa (Byung-hun Lee) může spolehnout ve všech ohledech. Proto ho pověřuje dohledem nad svou mladou přítelkyní Hee-soo (Min-a Shin), kterou podezřívá z nevěry. Příkaz zní jasně: načapá-li Sun-woo dívku s milencem, má oba na místě zabít. Dokázal by však zabít někoho, v kom nachází zalíbení, někoho, kdo jej nutí přehodnotit svůj dosavadní život? Loajalita vs. skomírající víra v určité morální zásady. Jak se Sun-woo rozhodne? A jaké bude mít jeho rozhodnutí následky? Skrývají se odpovědi v jednom z buddhistických mouder, jimiž je film sevřen? Je na vás, abyste to zjistili. (Matty)

(více)

Recenze (213)

AppleCore 

všechny recenze uživatele

Pomstychtivej hrdina se zbavuje lidí, co ho chtějí za každou cenu odstranit. Netuší však, že si během svého konání nadělá tolik nepřátel. První polovina filmu byla poměrně nudná a řekl bych až zbytečně natahovaná, jinak řečeno prostě úplně zbytečná. Ale za to během poloviny druhý mi padala čelist každym výstřelem, každym zabitym hajzlem a každym pěstnim soubojem. Akce je výborně a svižně sestřihaná, dopomáhá jí skvělá kamera a celkem obstojná hudba, která mi tam ale moc nepasovala. Když pominu občasnou nudu během první půle, ne zas tak úplně padnoucí hudbu a budu hodnotit půlku druhou s parádní akcí, emocema a dobrym scénářem tak dám krásný čtyři hvězdy. A kdo ví? Třeba až to trochu víc vstřebám tak tomu tu pátou prostě dam :) ()

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

První (expoziční) polovina je celkem nudná a nic moc se v ní neděje. K postavám (a především k té hlavní) si nevytvoříte žádný vztah. Hlavně proto druhá polovina, kde si gangsteři konečně začnou vyřizovat účty (v dosti brutálních a perfektně natočených akčních scénách), nefunguje tak, jak by mohla, kdyby měl režisér Ji-woon Kim k dispozici lepší scénář s originálnějším příběhem a propracovanějšími charaktery postav. ()

Reklama

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Zase jednou film, který má charizma, sympatického hlavního hrdinu a svůj okouzlující styl. O příběh tu nejde..ten je jednoduchý a předvídatelný. Důležitější je to smysluplné podání a kvalita každé minuty. Obdivuji zejména promyšlené dialogy, charakter Sun-wooa, pěkně ladící soundtrack a docela drsné rvačky. Jde z toho cítit pomsta, odhodlání a touha vydržet až do konce. Není to dokonalé, ale jednotlivé pasáže se dokonalosti určitě přiblížily. Slabších 5*. ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Film o dvoch veciach. Chyby majú následky a aj bezcitní ľudia majú city. Úvodná sekvencia Vám presne ukáže, kto je kto. Následne sa začne odohrávať tiché zamilovanie sa, do ktorého niekto neustále chrlí profesionálnu nenávisť. A Bittersweet Life je v podstate vystrihovánka. Raz za čas Vám určitá scéna pripomenie určitý film. Bohužiaľ tomu chýba nadstavba, nejaká pointa navyše či momenty, ktoré chcete vidieť znova. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byla naprostá akční a filmová extáze!! Každý kamerový záběr, každý obraz hýří barvami , neuvěřitelnou uhlazeností, přesností, přitažlovou "decentností" a ... přitom se jedná o brutální krvavý nářez jednoho antihrdiny, jemuž se práce u mafie "mírně vymkla z rukou". Osobní souboje a přestlelky jsou pastvou pro oči, brutalita někdy opravdu překvapí, jednotlivé "vychutnávání si" jednotlivých znepřátelených postav mezi sebou je jen rozehra pro to, až se antihrdina konečně vymkne kontrole a vydá se na cestu pomsty, která je přitom de facto naprosto zbytečná... Uhlazenost versus hnus, krev, zvratky, bahno ... hektolitry procezené krve, ale tak esteticky podané, že jsem to snad ještě nikdy neviděl!! Herecké výkony také na jedničku. Akorát scénář je samozřejmě naprosto přímočarý, ale kdo by u takovéhoto filmu čekal nějaký zázrak. Jeden z nejlepších moderních asijských filmů posledních let, se kterými jsem měl tu čest. Vyloženě klenot!!! ()

Galerie (22)

Zajímavosti (5)

  • Krátká vyprávění, kterými film začíná i končí, jsou buddhistické paraboly. (DailyDreamer)
  • V roce 2009 časopis Empire zařadil film na třetí místo žebříčku "20 největších gangsterek jaké jste nikdy (pravděpodobně) neviděli". (Terva)
  • Film byl nesoutěžně promítán na filmovém festivalu v Cannes 2005. (Terva)

Související novinky

Michael B. Jordan mafiánským zabijákem

Michael B. Jordan mafiánským zabijákem

19.08.2017

Jihokorejská krimi A Bittersweet Life patří mezi ty chválenější a známější asijské filmy. Bylo tedy jen otázkou času, než se Hollywood pokusí o remake, a právě ten už je na cestě. Příběh mafiánského… (více)

Filmasia 2008

Filmasia 2008

30.11.2008

Čtvrtý ročník festivalu asijských filmů se uskuteční 4. – 7. prosince v pražských kinech Světozor a Aero a přinese filmy z Číny, Koreje a Japonska. Z nejznámějších režisérských jmen se v programu… (více)

Reklama

Reklama