Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mafiánský boss Kang (Yeong-cheol Kim) ví, že se na svého „řešitele problémů“ Sun-wooa (Byung-hun Lee) může spolehnout ve všech ohledech. Proto ho pověřuje dohledem nad svou mladou přítelkyní Hee-soo (Min-a Shin), kterou podezřívá z nevěry. Příkaz zní jasně: načapá-li Sun-woo dívku s milencem, má oba na místě zabít. Dokázal by však zabít někoho, v kom nachází zalíbení, někoho, kdo jej nutí přehodnotit svůj dosavadní život? Loajalita vs. skomírající víra v určité morální zásady. Jak se Sun-woo rozhodne? A jaké bude mít jeho rozhodnutí následky? Skrývají se odpovědi v jednom z buddhistických mouder, jimiž je film sevřen? Je na vás, abyste to zjistili. (Matty)

(více)

Recenze (214)

Jhershaw 

všechny recenze uživatele

Moje první setkání s Kim Ji-woonem a hned velmi vydařené! V nevědomosti a neznalosti asi občas bývá blaženost, a tak nemusím naříkat, že Bittersweet Life je "jen dalším remakem", když jsem Melvillova Samuraje neviděl. Ano, příběh není kdovíjak originální, ale o to zas tak nejde. Tohle není "o čem", ale "jak", "jak to zapůsobí". A zapůsobí hodně. Bittersweet Life je pro mě nejnářezovější korejský film od Oldboye. Ta vtahující atmosféra! Dokonalá kamera, propracovanost záběrů, podmanivá hudba, herecké výkony... všechno sedí, lépe řečeno skvěle šlape. Jestli bych měl něco vytknout, tak snad jen pár nelogičností/ nevyjasněností a přílišnou "krátkost", aspoň 10 minut navíc bych uvítal. ___ 95 % ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Mate radi Tarrantina? Mate radi Johna Woo ? Mate radi Wong Kar Waia ? Ak ste tri krat odpovedali ano, pripravte sa na fantasticky zazitok. (10/10). Videne 6 krat - Fantazia. Tento film mi proste fantasticky sadol kazduckym svojim prvkom. Herci, pribeh, akcia, emocie, hudba...proste vsetko. Vedla Desperada a Pana prstenov hadam jediny film, ktory si pozriem aj po x-ty krat. Viac sa docitate tu. ()

Reklama

tombac 

všechny recenze uživatele

Výtečné mafiánské drama. Po Sympathy for Mr. Vengeance a Oldboyovi od Chan-wook Parka další film, jehož ústředním motivem je pomsta, se zpracováním, které bere dech. Stačí málo a dosud oblíbený "hotelový manažer" Kim Sun-woo se náhle ocitne v bossově nemilosti. Je odvržen a zneuctěn. Cesta za pomstou bude krutá a nemilosrdná. Jak by ne, jsme ve filmu od Korejců, a ti se s tím, jak známo, vůbec nemažou.. K tomu si přičtěte bezchybnou formální stránku a herce, poutavý příběh, několik silných scén, a vyjde vám velmi působivý snímek z kategorie nezapomenutelných. ()

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Melancholické působivé Drama o pomstě, které nenechá nejednoho fanouška gangsterek chladným, výborná kamera a působivé bitky. Byeong-heon Lee zahrál mafiána opravdu skvostně a Min-a Shin byla naprosto okouzlující. Výborná hudba a kvalitní příběh. Jen mě mrzelo, že akce byla z převážné většiny spíše střelecká, než aby se bitkovalo od začátku do konce, ale změna mi určitě prospěla a akce bylo víc, než dostatečně. 80 % ()

Marius 

všechny recenze uživatele

Bittersweet life pripomína atmosférou staré gangsterky s Delonom. Príbeh je triviálny, s tým sa musí súhlasiť, ale jeho prevedenie vyráža dych. Nádherné obrazové kompozície, pár výborných vizuálnych vychytávok (stačí spomenúť úvodné dymové titulky) ale hlavne ultraesteticky natočené akčné sekvencie. Keď sa k tomu pripletie charizmatický málovravný antihrdina, príliš zásadový boss a jeho krásna, ale neverná priateľka, konkurenčný gang a ruskí predajcovia zbraní, vykukuje z toho masaker hodný Quentinovej nevesty. A i tento záverečný masaker je natočený priam geniálne. Hudba je vyberaná s citom pre obraz a scénu, nie celkom nepodobným tomu Quentinovmu. Po Janghwa, Hongreyon rozhodne krok vpred a pre mňa jedno z veľkých prekvapení tohto roku. A Adrianovo neo-noir sedí ako ...veď viete čo na šerblík. 10/10 ()

Galerie (22)

Zajímavosti (5)

  • V roce 2009 časopis Empire zařadil film na třetí místo žebříčku "20 největších gangsterek jaké jste nikdy (pravděpodobně) neviděli". (Terva)
  • Film byl nesoutěžně promítán na filmovém festivalu v Cannes 2005. (Terva)
  • Natáčení probíhalo převážně v Jižní Korei. Některé scény jsou natočeny v Rusku. (Terva)

Související novinky

Michael B. Jordan mafiánským zabijákem

Michael B. Jordan mafiánským zabijákem

19.08.2017

Jihokorejská krimi A Bittersweet Life patří mezi ty chválenější a známější asijské filmy. Bylo tedy jen otázkou času, než se Hollywood pokusí o remake, a právě ten už je na cestě. Příběh mafiánského… (více)

Filmasia 2008

Filmasia 2008

30.11.2008

Čtvrtý ročník festivalu asijských filmů se uskuteční 4. – 7. prosince v pražských kinech Světozor a Aero a přinese filmy z Číny, Koreje a Japonska. Z nejznámějších režisérských jmen se v programu… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno