Reklama

Reklama

O Dorotce

(seriál)
Animovaný / Komedie / Rodinný
Československo, (1974–1978), 1 h 10 min (Minutáž: 7 min)

Epizody(10)

Recenze (14)

špaček421 

všechny recenze uživatele

Já to měl vždycky zafixovaný pod názvem Dorotka a papoušek, jak se jmenuje první díl. Jinak celkem v pohodě Večerníček. Nejlepší byl díl s Gottem :) ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Animační technika není nijak zvláštní, takových pohádek a seriálů bylo hodně. Jednotlivé příběhy jsou ale bohužel dost nudné a nezáživné. Upřímně si na tento Večerníček pamatuji jen tak matně. Moc oblíbený nebyl, proto asi vzniklo jen deset epizod a nikdy nedošlo k nějakém velkému reprízovaní. Sem tam ještě ujde hudba a v příbězích ty nejmenší děti najdou poučení, ale jinak by tomu prospělo mluvené slovo. Zvláště, když zde máme papouška a holčičku. Umím si představit mnoho herců, kteří by seriálu dodali významnější punc. ()

Reklama

PollyJean 

všechny recenze uživatele

teda nevím, ale na rozdíl od ostatních u Dorotky mne už v dětství deptal ten notně tyranský papouškův přístup k ní, k čemuž se v dospělosti přidružuje překvapení nad nápadem nechat tak malé dítě žít samotné s opeřencem (a ještě s takovou povahou). Kdo jim vařil, pral a podobně? (V Kátě a Škubánkovi to všechno oddřela Káťa, navzdory tomu, že byla děvče školou povinné, ale Dorotka je zjevně ještě mladší) Musím ale seriálu přiznat docela nápaditý scénář, kdy většinou mravoučné vyznění člověk celkem ochotně přehlédne ve prospěch nejrůznějších nápadů (různá hudba u klobouků, tanec plamínků, létající Dorotka atd. atd.). Jen ten božský Karel tam snad ani nemusel být, ale zase jako doklad doby... ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Námět, scénář a režie: Božena Možíšová. První díl ze série o malé holčičce Dorotce a jejím věrném kamarádu papouškovi Koko. Série byla na českých obrazovkách odvysílána poprvé až v roce 77' (jen šest dílů, ty další čtyři premiérově až v roce 84'), nicméně některé epizodky byly natočeny už v roce 71' jako Dorotka a Pštros, Dorotka a Drak, a Dorotka a Straka, k nim pak přibyly postupně další, z nichž ta poslední Dorotka a abeceda až v roce 78'. Jednotlivé epizody ať už v cyklu Večerníček, nebo v nějakých filmových projekcích pro mládež, či na dvd, se však vysílají úplně odlišně, tedy určitě ne podle data vzniku jednotlivých epizod. Jako malý jsem tento seriál měl docela rád, jen škoda že to tu není uvedeno jako celek. Nicméně tento je podle mého mínění asi nejlepší díl z celé série, zejména oceňuji dobrou hudební složku v podání orchestru "FISYO" ve spolupráci dirigenta a hudebního skladatele Františka Befína, a samozřejmě také výtvarné pojetí Jiřího Kalouska které nás těší a udivuje v celé této sérií. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama