Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Původně rozhlasová hra Bitva na kopci se v roce 1987 dočkala dvojího zpracování. V Činoherním klubu v Praze měla svoji divadelní premiéru, v brněnském televizním studiu dostala filmovou podobu. Hořká komedie je hereckým koncertem především pro Petra Čepka a Oldřicha Navrátila.Jejich ironické slovní souboje, kde se pouze z mužské ješitnosti směšně hádají o svá stanoviska, se odehrávají na nedělním výletě. Původně příjemné odpoledne na památném kopci, kde se kdysi odehrála velká bitva, je výpovědí o lidské nesnášenlivosti a vnitřní prázdnotě. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (34)

brooklyn73 

všechny recenze uživatele

Idylicky, v pravde harmonicky vylet na kopec , na kterem podle nalezeneho brneni si dovolim tvrdit ,ze ve stredoveku, se mela konat bitva jakasi , se zmeni v famozni prestrelku hereckych vykonu,kterym dominuji Petr Cepek a jak ji ve filmu nazval " ty se svym mysim mozkem" skvele hrajici Nada Konvalinkova "tak uz se na to oba vykaslete, kdyz uz jste oba tak dlouho dospeli". Hlaska pana Navratila "aspon nas to zabije!" ci dalsi pana Cepka "a taky vyslovne tvrdim ze bude prutrz,to tady slavnostne prohlasuji a vsechny vas beru za svedka , a blejskat se bude,a hromy jako bomby za valky a bourka jako Prdel, kdyz to chcete vedet..!" Exkluzivne sekundujici Evelina Steinmarova. I bez zaverecne pointy, ktera mi chybela, davam hodnoceni nejvyssi a skladam poklonu panu Ladislavu Smockovi , ktery psal scenar, dialogy a v rukou mel i rezijni taktovku. Jedna se o rok vyroby 1987. ()

waxtrax 

všechny recenze uživatele

Televizní příběh o dvou párech, které si společně (jedním vozem zn. Lada) vyrazí na nedělní výlet za Brno. Přestože se po celou dobu dílko tváří jako komedie je vše připraveno ke konverzačnímu duelu mezi dvěma zůčastněnými muži. Je ponechán volný prostor k vyjádření ješitnosti, neochotě kompromisu a opovrhnutí ženským elementem, když jde o vítězství. Přestože Petr Čepek je tím výraznějším a agresívnějším Oldřich Navrátil je ve své roli obranáře daleko jistější a přesvědčivější. ()

Reklama

6thSun 

všechny recenze uživatele

Dva chroničtí neurotici vyjedou se svejma paničkama na výlet. Jedna je pitomá puťka (Konvalinková), druhá zažívá asi prozření a drží skoro celou dobu hubu. Problém je, že vzniklý egoistický souboj obou pánů je totálně o hovně. Copak se nedala hra ješitné stupidity vystavět na něčem malinko zajímavějším, než je hádka o příchodu bouřky? Takhle to vypadá spíš jako souboj uprchlých bláznů než náhlé vzplanutí dávno dušených agresí. Pro mě slabota. 40% ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Pokus o novou generaci Homolkových se moc nepovedl. 1) Tahle přehlídka agresivní tuposti není zábavná, je smutná. Zakomplexovaní debilové se hádají, aby uvolnili vnitřní napětí._____ 2) Vše je pěkně zobrazeno, o tom žádná. Otázkou je, kdo že stojí o to, se na tohle koukat. Já tedy ne. Primitivy nemusím v civilu, kde se jim snažím vyhnout, jak to jde. Proč bych se na ně měl dívat v televizi? ()

Aniki 

všechny recenze uživatele

Taková jednoaktovka prostřednictvím televizní obrazovky. Nic extra, ani herecké výkony neoslnily. Avšak obsahově je toto dílko nadčasové až běda. Sám jsem byl svědkem podobných "rozepří pro rozepře" nesčetněkrát a to jste pak vlastně tak trochu v roli nebohé Nadi Konvalinkové, byť jsem si u toho vždy užil i kus až zvrácené zábavy. A zde jsem se tedy pobavil opět a nostalgicky zavzpomínal na mladší léta s testosteronovým nábojem. Být to však o chlup delší, doporučoval bych nedokoukávat. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama