Reklama

Reklama

Mladý Thajec Kam se vydává na cestu do Austrálie, aby získal nazpět svého ukradeného slona. S pomocí vychytralého policejního detektiva brzy zjišťuje, že pachatelem je tajemná žena vlastnící obchod pojmenovaný Tom Yum Goong. V nerovném měření sil s mnoha protivníky se Kamovi hodí jeho vynikající bojové schopnosti. (oficiální text distributora)

Videa (2)

Trailer 3

Recenze (347)

Lateef 

všechny recenze uživatele

Na tenhle film jsem se těšil hlavně kvůli úřadujícímu velmistrovi poctivých akčních scén Tonymu „zlomím Ti každou kost v těle“ Jaa. A opravdu: děj filmu definuji jako otřesný až k nevydržení a skutečně jsem musel vyžvýkat dva balíčky žvýkaček a vypít tři redbully, abych nezlomil špejle mezi očními víčky a neusnul. Jenomže nesmrtelné heslo „Kdo počká, ten se dočká“ se naštěstí potvrdilo, a proto jsem stanul tváří v tvář nejskvělejším akčním scénám všech dob a poprvé jsem se přistihnul, jak si sám pro sebe znovu a znovu opakuji: to už je moc, už dost, už je prosím nech být... Sekvence s freestylelisty na kolech a kolečkových bruslích je výborná, ale jenom předzvěstí toho, co na nás Tony a jeho stunt tým chystá. Další akční scéna, kde Tony vymaže z povrchu zemského x maníků z x patrové budovy trvá přes čtyři minuty a je natočena v jednom záběru!! Závěrečnou bitku vydýchávám dodnes a dodnes slyším ten odporný zvuk praskajících kostí. Stejně jako Forrest pořád běží, běží a běží, tak Tony pořád láme, láme a láme a nebozí útočníci křičí, křičí a křičí...bolestí...tyhle vykosťovací jatka prý údajně viděl i sám Steven „aikido je príma, ty vole dej sem pivo“ Seagal a s následným zasípáním: „Vidět a umřít!“ se jeho dvěstěkilové tělo svalilo na zem. Tohle je totiž brutální lámací akce se špičkovou choreografií. Na rozdíl od Ong-baku už ale nenese všechnu akci na bedrech Tony sám – je tu obrovitý Nathan „kam mám hodit ten tank, co držím na levým rameni“ Jones, nejhustější capoeirista severní polokoule Lateef Crowder, mrštný Jon „skáču nedefinovatelné kopy a otočky“ Foo... zkrátka je tu mnoho dalších stuntmenů, kteří dohromady stvořili nezapomenutelné a nedosažitelné akční řežby, bohužel okořeně naprosto tragickou dějovou linií, z čehož mi vyplývají konečné tři hvězdičky. ()

Shadwell 

všechny recenze uživatele

Ong-bak 2 provází totálně chaotický a nekoncentrovaný děj s chatrným ekologickým rozměrem, který má ke všemu ještě tu drzost se vydávat za něco docela normálního. Nevypráví obrazem, disponuje hezkými obrázky, což není totéž. Tvůrci evidentně nepochopili, že dobrý akční film od špatného akčního filmu neodlišuje choreografie soubojů a způsob, jakým jsou natočeny, ale paradoxně právě příběh a motivace hrdinů. Místy to vypadá jako parodie na Ong-bak 1, i když víceméně jde o diletantství scenáristů, kteří respektující žánr bum-prásk material artistů a odmítají ho ozvláštnit, a producentů, kteří se nezdráhají kvůli nejnižšímu diváckému jmenovateli osekat celý děj do slabikáře. Tony Jaa má každopádně poměrně zajímavý styl boje; přesně na pomezí fyzického, vycházejícího z jeho profese kaskadéra, a esteticky-měkkého. ()

Reklama

Shit 

všechny recenze uživatele

Jelikož jsem dal Ong-baku 5*, tak tady prostě musim taky, to jinak nejde. Ale musim uznat, že dějová linie neni úplně nejlepší, sice fakt, že je příběh založenej na hledání slona mi vůbec nevadil, taky nevim proč by měl, když moc možností jak se dostat k takovým soubojům neni a turnaje už jsou moc profláknutý od Van Damma, ale příběhu spíš vadí jeho neskutečná sestříhanost, bez toho by asi byl zas moc dlouhej, ale přece jen dělat takový skoky v ději neni pro diváka úplně to nejlepší, ale při troše snahy se v tom dá zorientovat a na nějakej příběh zapomenete hned, jak Tony Jaa najde někoho komu může něco zlomit, bohužel tady oproti Ong-baku už tolik nepužívá lokty do hlavy, ale za to láme ruce na všechny způsoby a ty jeho mega skoky s kolenem vpřed, to je prostě brutalitka sama. Film má hned několik opravdu výtečných soubojů a vysoko nad nima kraluje pasáž ze svatyně, ta je fakt nádherně zpracovaná a ve skvělým prostředí, ta se Prachyaovi moc povedla. Tom yum goong si taky nehraje na žádný napodobeniny úderů, tady když Tony Jaa udeří taky je cítit bolest na dva kilometry, stejně tak když rozsekaj jeho, tohle na filmech s Tonym Jaa miluju. Po těch bitkách co sem v tomhle filmu viděl, nemůžu jít pod pět a to ani když je to tak strašně sestříhaný. Fakt by to moc chtělo directors cut, ten by byl neskutečně nadupanej, doufám, že se teda Prachya Pinkaew pochlapí a naservíruje nám pořádnou akční mega jízdu prodlouženou ještě tak o půl hodiny ()

choze 

všechny recenze uživatele

Po akční stránce špička se dvěma památnými scénami, které se zlatým písmem zapíšou do historie akčních filmů (promlácení se bossovým podnikem v jednom záběru je spíš filmařská lahůdka, závěrečné lámání kostí ve velkém je ale nářez), neakční scény jsou těžce vatové, hlavně rozjezd je pomalý, i když se mi ten sloní doják docela líbil. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Ve změti chaotických scének vzdáleně spojených čímsi jako příběhem naprosto nehorázně září Tony Jaa a jeho umění popírat fyzikální zákony. Kvůli ničemu jinému se na tenhle "film" nemá smysl dívat, protože o scénáři tady snad ani nejde mluvit. Kdyby Tom Yum Goong nezkoušel hrát na diváka tu habaďůru, že odněkud někam a hlavně přes něco směřuje, anebo kdyby naopak jeho tvůrci při skládání někdy naprosto samoúčelných scén (viz honička na řece) zapojili tvůrčí centra mozku, mohl z toho být naprosto špičkový nářez, na který se dá dívat, i když se zrovna nikomu ošklivě fyzicky neubližuje. Takhle prostě neakční sekvence projedete ve zrychleném režimu, ve kterém jsou vidět titulky, takže vám stejně nic neuteče (kdybyste tedy měli pocit, že by mohlo:)), a získaný čas můžete použít na zpomalování některých neuvěřitelných otoček a odrazů, přískoků, přeskoků, výkopů a nákopů - což vzato kolem a kolem taky není k zahození;) Tři nejluxusnější bojové scény popisuje Djkoma; já k tomu jen doplním, že hotelová bitka je natočená bez jediného střihu, což je pro mě takřka neuvěřitelná nehoráznost. Pro příznivce poctivého, technikou nevylepšovaného ultranásilí je tenhle film nutnost. Já jen doufám, že Tony Jaa dostane příležitost zahrát si ve filmu, který bude mít vyšší ambice než býti bezduchou zábavou, protože teprve pak bude sám Tony mít šanci stát se legendou typu Bruce Lee... nebo možná spíš Jackieho Chana. Na každý pád teď a tady nemůžu ani přes všechny zmíněné klady ignorovat ty nedostatky, a proto dávám jen 60%. Tony je samozřejmě na stovku, ale já ho viděl jen ve filmu;) ()

Galerie (67)

Zajímavosti (17)

  • Ve většině verzí určených pro západní trhy byly odstraněny všechny narážky na to, že Madame Rose je transsexuál, protože herečka Xing Jing je transsexuál i ve skutečnosti. Taktéž byla odstraněna scéna, ve které se ukáže, že po závěrečném souboji přežila. (Raztubyl)
  • Na základu filmu byla vytvořena hra „Tony Jaa's Tom Yum Goong: The Game“. Bylo to poprvé, co se thajský film dočkal i herního zpracování. Stejně jako film i hru režíroval Prachya Pinkaew, dabingu hlavní postavy se ujal Tony Jaa, podle kterého byl vytvořen i její vzhled. (Raztubyl)
  • Lateef Crowder si pri natáčaní pretrhol achillovú šľachu, kvôli čomu bola jeho scéna kratšia, ako bol pôvodný plán tvorcov. (ywo666)

Související novinky

Tony Jaa sa vracia

Tony Jaa sa vracia

05.08.2005

V thajskom akčnom filme Ong-Bak sa dovtedy neznámy borec Tony Jaa predviedol v plnej sile, film sa stal veľkým hitom vo viacerých kútoch sveta (a dotiahol to dokonca aj do našich kín) a Tonyho začali… (více)

Reklama

Reklama