Reklama

Reklama

Bořiči mýtů

(pořad)
Ukázka z filmu 2

Série(15) / Epizody(268)

Obsahy(1)

Myslíte si, že když spadne chleba na zem namazanou stranou, že to není náhoda? Nebo že Vás může krabička s ubrousky položená pod zadním oknem automobilu při srážce zabít? To jsou jenom dva z mnoha případů různých pověr, předsudků i domnělých pravd, které se snaží duo bývalých expertů na filmové triky vyvrátit či potvrdit. Každý z dílů obsahuje rozuzlení tří více či méně známých mýtů v podání Adama Savage a Jamieho Hynemana. Tito dva pánové a jejich tým provádí pokusy do té doby, až si jsou jisti, zda může být mýtus "zbořen" nebo ne, což je častokrát hodně napínavé a zábavné. (in4mator)

(více)

Videa (2)

Ukázka z filmu 2

Recenze (256)

stenrik 

všechny recenze uživatele

Máme štěstí! Právě sledujeme Hynemana v jeho přirozeném teritoriu! Ale musíme být potichu! Je velmi plachý!----- Tohle je Hynemanova krev! Uznávaná Číňany pro své hojivé a regenerační účinky. Zá pár hodin začne rozežírat podlahu této budovy a pak se začne replikovat! https://www.youtube.com/watch?v=wZigahtFzeE ()

DocBrown 

všechny recenze uživatele

Na tomhle "dokumentu" je uzasne to, ze se clovek dozvi, co nikdy v zadne encyklopedii nenajde. A navic v pomerne zabavne forme. Dokonalost to ale neni, obcas resi blbosti, ktere jsou predem jasne, a obcas to resi spatne. Napriklad me osobne bouchlo CDcko v mechanice, tak mi tezko nekdo dokaze, ze to neni mozne. Panove zapominaji na vadu a unavu materialu. ()

Reklama

MCZ 

všechny recenze uživatele

Televizní pořad stanice Discovery čerpající z dost možná nevyčerpatelného námětu "mýty vs. realita". Ačkoli občas by se dalo o smysluplnosti zkoušek a testů některých mýtů pochybovat, nemění to nic na tom, že se jedná o pořad vtipný a zároveň zajímavý, poměr "hardcore-laik" je skvěle vyvážen; divák se základními znalostmi fyziky a jiných věd pořad pochopí a zároveň nebude mít pocit, že z něj někdo dělá blbce (i když...). Prima. 7/10 ()

KASUGI 

všechny recenze uživatele

Abolutně nechápu smysl toho pořadu. Mýty - (z toho co jsem viděl) opravdu hovadiny, se parta lidí snaží vyvrátit, utratí za to zpoustu peněz a času, abychom se (jak už název napovídá) na konci překvapivě dozvěděli, že to teda jako fakt nefunguje... Nebylo by zábavnější vymyslet pořad opačného ražení? Vychytávky, které fungují. Prej to tam je, ale na takové díly jsem se netrefil. ()

Eisenmann 

všechny recenze uživatele

Mroží muž a jeho kamarádi utrácejí spoustu peněz za to, aby dokázali to, co tradičně ani nikoho nezajímá. Začne vás to vlastně zajímat až ve chvíli, kdy na to ve svém pořadu upozorní. Nestane se příliš často, že by si člověk řekl: "Páni, tohle mě trápilo celý život, bez rozřešení toho nemohu žít.", takže ač možná přijde chvíle, kdyby budete zvědaví na rozřešení toho či onoho "problému", mýtu, záhady, reálně se nedozvíte nic. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (30)

  • V relácii sa kladie veľký dôraz na to, aby sa výroba výbušnín a chemické látky, z ktorých sú zložené neobjavovali. Názvy maskujú rôznou terminológiou ako sirupovitá kvapalina alebo tmavý prášok. (Greenpeacak)
  • Anglickou verzi vypravuje Robin Banky. (ČSFD)
  • Relácia získala viacero vyznamenaní za podporu vedy a kritického myslenia v populárnych médiách. (Greenpeacak)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno