Reklama

Reklama

Černý přízrak

  • Česko Zjevení (neoficiální název) (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Silniční gang vedený fanatickým Packardem Walshem (Nick Cassavetes) pořádá nelegální závody náhodných řidičů. Pravidla žádná nejsou a cenou pro vítěze je vůz, který prohrál. Závody by nebyly tím nejhorším, ale Packard i terorizuje všechny mladé z okolí a nezastaví se ani před vraždou, když mu dotyčná osoba stojí v cestě k jeho majetnické "lásce" Keri Johnsonové (Sherilyn Fenn). Jenže to neměl dělat, protože Černý přízrak (Charlie Sheen) svou druhou šanci využije beze zbytku. A ani šerif Loomis (Randy Quaid) s tím nic nesvede. (monolog)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (98)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

V malom arizónskom meste poriada partia výrastkov nelegálne automobilové závody. Pravidlá sú jednoduché. Kto prehrá príde o svoje auto. Gangu šéfuje psychotický násilník Packard Walsh. Terorizuje celé okolie. Jednej noci sa tam však objaví "Čierny prízrak" v podobe maskovaného jazdca so superšportovým fárom. Začne likvidovať členov Walshovej bandy. Keď som si po dlhých rokoch znova pozrel tento snímok, vyvolalo to vo mne intenzívne spomienky na časy, kedy som si púšťal filmy na mizernom videorekordéri a VHS kazety s pirátskymi kópiami príšerne nadabovaných titulov kupoval na podivnej burze od kdejakých pochybných kšeftárov. *** ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Naprosto typický takový lehký béčko 80tých let, s typickým příběhem, s typickou hudbou, s typickým záporákem a s děsně mladým Charlie Sheenem, co se tam prohání v nejnabušenější káře z filmu a likviduje, sice trošku nudně, ale aspoň nějak, postupně ty zlý hochy z gangu, kerých se každej ve městečku bojí. Neni to špatný, ale rozhodně to nějak výraznější dojem neudělá, snad jen hlavní kočka filmu Sherilyn Fenn je velice pěkně vybraná, ale jinak potenciál Sheena v koženým obleku a s futuristickou brokárnou neni zrovna využitej, což je celkem škoda ()

Reklama

Stranger885 

všechny recenze uživatele

Film z roku 1986 na který jsem se díval poprvé v roce 2014, takže určitá nostalgie mnou proudila, jako když strčíte prst do zásuvky. Klasický VHS film s dobrou hudbou jako z akčňáku z Jean Claudem. Místo něj tady máme hrdinu Charlieho Sheena, kdy pohled na jeho výraz tváře mě neustále rozesmívá :). Film je ale jinak slušný a zajímavý. Dodge/Chrysler M4S na tu dobu dobrá střela. ()

Divočák 

všechny recenze uživatele

"Skanku, co to bylo za chlápka?" "To nevim, ale je tajemnej a je nasranej!" Jedno z mnoha poctivých béček z 80. let minulého století. Už když hned v ůvodu vidíte po silnici létat blesky, načež se z nich seskládá Sheenovo auto, je vám jasné, co tohle bude asi za film. Rychlá auta, načesaná hára, dobové vypalovačky a servírky v minisukních na kolečkových bruslích - osmdesátá léta jsou v plném proudu, logika zůstala pod zámkem a nejdůležitější ze všeho je zábava v jakémkoliv skupenstí. Příběh se vlastně moc nelyší od jiných podobně laděných akčňáků z téhle doby a dost se podobá třeba takové "Vráně". Charlieho Sheena sejmou autofilní pankáči (zrovna když si to rozdává se svojí holkou) a on se vrací obdařen nadpřirozenými schopnostmi, aby si to s nima mohl pěkně vyřídit. V čem je ale "Černý přízrak" originální je právě způsob, jakým Sheen posílá parchanty pod kytky. Ten se totiž nespokojil s obyčejnými zbraněmi, ale s každým z padouchů si nejdřív pořádně zazávodí a pak to do něj napere svým superautem, které vybuchne a zase se pěkně složí a jede se dál. Pokud vám filmy založené na podobných premisách nic neříkají a raději si psychicky zaonanujete nad Bergmanem nebo Lynchem, vyhněte se radši Černému přízraku obloukem. Pokud jsou vám ale podobná béčka blízké, budete se slušně bavit. ()

POciSEM 

všechny recenze uživatele

Hodnotim hlavne z nostalgie ale pod 4 hvezdicky jit nemuzu.I pres totalne ujetej pribeh o duchovi co jezdi v cernym bouraku a msti se za svoji smrt ma film neskutecne zabavnej prubeh a to nemluvim o postavickach co se tu vyskytujou,znichz sem si nejvic oblibil vecne zmastenyho pankace jmenem Skank,kterej chlasta olej a prostreli si vlastni pneumatiky pri honicce.Mam tenhle film rad a doporucuju vsem kterym uz leze krkem rychle a zbesile ()

Galerie (50)

Zajímavosti (16)

  • Neobvyklé kovové části mizící z místa nehody nebyly nikdy přímo vysvětleny. Dle mnohých však jde o lékařské pomůcky pro pacienty postihnuté těžkým fyzickým traumatem. (Adrai)
  • Na přední kapotě přízraku je několikrát během filmu vidět pětiúhelníkový znak Chrysleru, ale velký nápis Dodge na pomezí zadního okna a víka motoru je vidět jen v poslední scéně s autem. V žádném jiném záběru na tuto část vozu nápis není. (Adrai)

Reklama

Reklama