Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Cíl mise zní jasně – uspět za každou cenu... Legendární herec Anthony Quinn (1915–2001) se během své dlouhé kariéry objevil v několika klasických válečných filmech jako například Děla z Navarone (1961), Štvanci (1979) nebo Lev pouště (1981). Jednu z vrcholných válečných rolí ale ztvárnil ve Ztracené jednotce (1966), kde se představil jako nesmlouvavý Pierre Raspeguy, voják tělem i duší. Ten velí skupině francouzských výsadkářů ve válečném pekle v Indočíně, kde bojují proti osvobozeneckému levicovému hnutí Viet Minh. Rozhodující bitva u Dien Bien Phu v roce 1954 ale představuje nečekaný zvrat, který znamená porážku hrdé francouzské armády. Oslabená jednotka se ocitá v zajetí vietnamských partyzánů. Po uzavření mírových jednání se vrací do Francie, kde je Raspeguy zbaven velení kvůli neuposlechnutí rozkazu. Krátce po suspendování ale dostává v armádě poslední šanci, když se v Alžírsku vzbouří povstalci proti francouzské koloniální nadvládě. Zkušený válečník dostává za úkol sestavit a vycvičit výsadkový pluk z dobrovolníků. Raspeguy se obrátí na osvědčené členy původní jednotky, kteří by ho ochotně následovali na každou misi. Cíl představuje nebezpečná teroristická skupina, která operuje v alžírských horách. Raspeguy je tentokrát odhodlaný uspět za každou cenu a pro záchranu vojenské kariéry udělat prakticky cokoliv. Ve vedlejších rolích členů jednotky se představili hvězdní herci jako Alain Delon, George Segal nebo Maurice Ronet. Silné ženské hrdinky ztvárnily Michele Morganová a Claudia Cardinaleová. (Česká televize)

(více)

Recenze (34)

FanMovie.cz (Jan Hauer)

"Obě strany se bez rozdílu uchylují k věcem, který by se podle platných konvencí dít neměli, dochází k porušování předpisů, zajatci si nemohou být jisti ani životem, natož šetrným zacházením a tak dále. Na pozadí těchto událostí může divák sledovat osudy dvou zcela odlišných mužů." více

Související novinky

Zemřel herec George Segal

Zemřel herec George Segal

24.03.2021

Ve věku 87 let zemřel v kalifornské Santa Rose americký herec George Segal. Zprávu médiím oznámila jeho manželka Sonia s informací, že příčinou úmrtí byly komplikace po operaci srdce. Držitel dvou… (více)

Reklama

Reklama