Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jeden den v životě mladého taxikáře, jeden den plný komediálních situací, ale i zásadních změn v jeho životě. Pražský taxikář Jarda (Jan Dolanský) chce oslavit své narozeniny, všechno má pěkně naplánované a pod kontrolou, tak jako zatím vše ve svém pracovním i soukromém životě. S každým vyjde, všechno zařídí, všichni jsou s ním spokojení. Jarda se prostě „vyzná“. Má skvělou manželku, krásný byt, pohodovou práci, novou milenku a spoustu dobrých známostí, jenže do jeho nového taxíku nastoupí muž (Viktor Preiss), jemuž osud toho dne také nadělil řadu nečekaných a komplikovaných situací a zásadních rozhodnutí. A tak se pro oba v nečekaném společenství a v celodenním putování proměňuje řada vztahů i hodnot. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (212)

imf 

všechny recenze uživatele

Lepší než Pánská jízda, horší než většina ostatních českých filmů. Mistr Kotík si ani druhým filmem nenapravuje vizitku a opakovaně dokazuje, že neví co dělá, ať už s tužkou v ruce nebo režijní sesličkou na zadku. Je smutné vidět relativně talentované herce v hlavních rolích, kterak se dusí ve stísněném taxíku a replikách, posunujících rozhovory odnikud nikam. Pravé inferno se ale opakuje v rádoby sitcomových interiérech, kde se řeší dějová vata. A u Kotíka tohle označení můžete brát doslova. Vtipy utekly, nadsázka se odstěhovala na Island a logika si vzala dovolenou. Jinými slovy není jediného důvodu, proč byste s tímhle filmem měli sdílet společný myšlenkový prostor. Pokud tedy nejste sebevrazi. ()

danielwanderer 

všechny recenze uživatele

Včera večer nebol až taký prázdny deń akoby sa zdalo :). Zapol som ČTčko a čože to tam šlo? Zvolanie Všechno nejlepší! Na začiatku vlezieme do taxíka niekde v Prahe a užijeme si cestu s Jardom, ktorý má narodeniny a všetko sa začína úplne krásne... Žena, nový taxík, milenka, prachy... jáj... Až kým ťukne... A tým to začne, dostane zákazníka, ktorý ho začne systematicky ničiť. Začne sa všetko rúcať, tak ako bolo všetko idylické, tak sa vsetko razom zniči a ešte dokonca čím ďalej tým viac podrýváť, až kým... Sa všade neukáže pravda a svet sa začne znova stavať na nohy :). Milá a veľmi veselá historka o tom, čo si máme vážiť, čo nemáme robiť s Dolanským v hlavnej a veľmi dobre zahranej úlohe. ()

Reklama

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 8/10 Děj 7/10 Hudba 7/10 Efekty 7/10/// +Jan Dolanský, námět, zpracování -scénář a je to málo akční/// Jeden z mála českých filmů na který jsem chtěl jít do kina a zárověn film na který jsem se hodně těšil. Tohle je tzv. "český Collateral". Sice žánrově někde jinde, tak aby to bylo pro české diváky a natočeno tak jak to češi umí. Ale ten námět je velice podobný. Dost mě to bavilo a tenlhe film mi tak nějak sedl. Ale je pravdou, že to mohlo být i lepší. Spousta vtipů a dialogů se snaží být podáno zábavnou a vtipnou formou, ale moc se tomu nedaří. Většinou vyznějí do stracena. Rovněž situační scény mají určitou snahu, ale někdy mi přišli fakt absurdní. Naštěstí to dost dobře zachraňuji herci a všeobecně se na film dobře dívá. Uritě me tedy nezklamal. A jsem zvědavej na příští počin pana režiséra./// Celkem 72%/// ()

Vesecký 

všechny recenze uživatele

Milé překvapení od pro mne zcela neznámých tvůrců. Skloubení zkušených mistrů svého řemesla (Preiss, Zedníček, Hlaváčová, Štěpánková) s mladými (Dolanský, Křížová) se ukázalo jako cesta k natočení velmi zdařilé komedie o jednom mladém lehkovážném taxikáři, který je nucen po celý den jezdit s panem Požárem, aby pochopil, že život není peříčko a že se může i při tom "machrování" pěkně spálit. Výborná Hlaváčová v roli Alzheimerem postižené tetičky... skoro by se dalo říci, že si s předstihem zahrála to, co ji tak tragicky postihlo v životě. Na plný počet hvězdiček to ovšem nemělo, ale docela věrně to ukázalo třeba i to, jaká svinstva se v dnešní době dějí. Tleskám. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Oproti Pánské jízdě posun v kvalitě o několik sedmimílových skoků. Ne snad, že by Kotík na druhý pokus natočil dobrý film, ale alespoň vám při jeho sledování nebude tak trapně jako u jeho debutu. Je to nuda, pokusy o humor jsem tak nějak vůbec nepostřehl (až na ten nepovedený vtip, že tu prohrála Sparta doma s Brnem), nikdo tu nehraje a laciné morální ponaučení je určeno... Nevím, pravděpodobně vůbec nikomu? ()

Galerie (7)

Zajímavosti (5)

  • Natáčelo se v reálném taxíku, v tomto prostoru spolu byli Jan Dolanský a Viktor Preiss uzavřeni celkem téměř měsíc. Tato situace samotná pomáhala navodit tu "správně podrážděnou" náladu obou protagonistů. (hippyman)
  • Filmový děj se odehrává během jediného dne, a tak se ve filmu několikrát zobrazí údaj o aktuálním denním čase. V ranním vysílání sděluje moderátor v rádiu, že dnes od sedmnácti hodin začíná fotbalový zápas mezi Spartou a Brnem, ale už v 18:00 zazní z téhož rádia konečný stav tohoto zápasu. Fotbalový zápas však bez poločasové přestávky trvá 90 minut. (Frajtkof)
  • Když si Jarda (Jan Dolanský) povídá na začátku filmu se sekretářkou, říká jí, že má narozeniny. Tuto informaci si sekretářka hned ověří v databázi na počítači. Vpravo nahoře na obrazovce jde vidět, že bylo v ten den 17. října, ale ve spodní části tabulky se nachází rodné číslo Jardy, které říká, že narozeniny má 5. října. (dejv997)

Reklama

Reklama