Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jeden den v životě mladého taxikáře, jeden den plný komediálních situací, ale i zásadních změn v jeho životě. Pražský taxikář Jarda (Jan Dolanský) chce oslavit své narozeniny, všechno má pěkně naplánované a pod kontrolou, tak jako zatím vše ve svém pracovním i soukromém životě. S každým vyjde, všechno zařídí, všichni jsou s ním spokojení. Jarda se prostě „vyzná“. Má skvělou manželku, krásný byt, pohodovou práci, novou milenku a spoustu dobrých známostí, jenže do jeho nového taxíku nastoupí muž (Viktor Preiss), jemuž osud toho dne také nadělil řadu nečekaných a komplikovaných situací a zásadních rozhodnutí. A tak se pro oba v nečekaném společenství a v celodenním putování proměňuje řada vztahů i hodnot. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (212)

RonaMidu 

všechny recenze uživatele

tak to bylo pěkné odpoledne,balit dárky a cpát se přitom pohyblivýma obrázkama...nejdřív vánoční příběh,hned na to komedie,dávala jsem si to jako šlehačkový dort,na to zavináče,mňam,jako nějaká těhotná....ale Všechno nejlepší! byl skvělý,skvělý,skvělý filmík ...nenudila jsem se ani chvíli a bavila se královsky....autory neznám,ale ani mě to moc nezajímalo,vybrali herce pro dvě ústřední role k mojí úplné spokojenosti ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

že martin kotík nepatří k dobrým režisérům,lze poznat z jeho nadupané tvorby:-)ale tohle je podle mě nesmyslně podhodnocené.skvělý viktor preiss a veliká naděje jan dolanský,rozehrají vtipnou a svižnou noir komedii,o jednom ukecaném taxikáři.trefné vtípky a skvělé hlášky.pro mě určitě veliké překvapení,u kterého jsem se fakt natlemil.bez pochyb kotíkův nejlepší film,nebo spíše jediný film:-) ()

Reklama

salamandrr 

všechny recenze uživatele

Prostě super film.Nechápu hodnocení ostatních.Jasně,že už po dvaceti minutách chcete,aby Viktor Preiss vypadnul z taxíku neb vás nebetyčně sere,ale pokud to překousnete nejdete skvělej humor.Po velmi dlouhé době jsem viděl nějakou premiéru(vyjma filmu Spláchnutej),která mě velmi zaujala....tenhle snímek asi není pro každého,ale rozhodně ho zkuste... ()

Cival 

všechny recenze uživatele

Vemte jednu deci Collateralu a dvě lžíce morálního poselství z Telefonní budky a zalijte to dvěma hektolitry rozžhaveného slizu z Pánské jízdy - a máte komediální hit začátku léta. Je to možná velký skok pro režiséra Kotíka, jenž se od tří chlapů v baráku přesunul k pokusu, který lze nazývat filmem (tzn. žádný plamenomet v lednici, žádné jiskry z televize, žádné humorné vaření večeře a chybí i Dejdar s elegantním panděrem). Ale pořád miniaturní krok pro diváka, jemuž ke štěstí nestačí toporné dialogy, humor na hranici selhání srdce (tetička, pane bože, co ta tetička Jany Hlaváčvové?!) a scénář tak zběsilý, jak jen od autora Pánské jízdy může být. Jediným pozitivem je pro mě Preiss, naopak zamrzí, že Kotík semlel i herecké kvality Jana Dolanského, který koulení očima a trousení trapných hlášek nezvládl ustát. V interiérech se znovu odehrává filmařské peklo, venku se jakž takž daří. Každopádně král české situační komedie je zpátky. A i když mu nepřeju nic zlého, na vás ostatní volám: Kryjte se! :-) ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

První film Martina Kotíka byl otřesný z hlediska formy, ale dost často mě rozesmál. A herci dobře hráli. Což o tomto kousku platí úplně naopak. Po technické stránce je VN lepší než PJ (která střídala jen mechanismus "interiér-exteriér-vtip"), má dobrou hudbu, ale Jan Dolanský je překvapivě mdlý, Viktoru Preissovi zřejmě bude slušet jen televizní obrazovka, ovšem hlavně mě neuvěřitelně SRALO jak nepokrytě, bez invence a pitomě míří snímek k té vpravdě debilní moralitě, která po různých neuvěřitelných zkratkách (jak v ději, tak v jednání postav) vyznívá jako parodie. Navíc opravdu "zvláštních", či spíše nefunkčních scén je tam víc (ty s tetičkou ne, spíš bych za všechny uvedl "sexy prádélko Alice Bendové.") To jsem fakt zíral. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (5)

  • Filmový děj se odehrává během jediného dne, a tak se ve filmu několikrát zobrazí údaj o aktuálním denním čase. V ranním vysílání sděluje moderátor v rádiu, že dnes od sedmnácti hodin začíná fotbalový zápas mezi Spartou a Brnem, ale už v 18:00 zazní z téhož rádia konečný stav tohoto zápasu. Fotbalový zápas však bez poločasové přestávky trvá 90 minut. (Frajtkof)
  • Když Jan Dolanský poprvé jede ve svém novém taxíku, je již poškozen levý přední blatník. A to ještě před tím, než herec s novým autem sám havaruje. (navabaca)
  • Natáčelo se v reálném taxíku, v tomto prostoru spolu byli Jan Dolanský a Viktor Preiss uzavřeni celkem téměř měsíc. Tato situace samotná pomáhala navodit tu "správně podrážděnou" náladu obou protagonistů. (hippyman)

Reklama

Reklama