Reklama

Reklama

Černé zrcadlo - Série 6 (2023) (série)


Démon 79 (S06E05)

(epizoda)
  • Velká Británie Demon 79

VOD (1)

Obsahy(1)

Severní Anglie, 1979. Dobrosrdečná prodavačka zjistí, že aby odvrátila hrozící katastrofu, bude muset spáchat děsivé věci. (Netflix)

Recenze (81)

PeteBuck 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Táto časť je divná. Asi ako celá táto séria. Tentokrát asi ako kombinácia filmov Demons, Hellraiser a epizódy seriálu Millennium s názvom Somehow the Satan got behind me. Akurát tá epizódka z Millennia ma bavila viac. Čo na toto povedať? Neviem, či sa Brooker nesnaží o nejaký Crossover (ehm, Red Mirror), alebo je to náznak na niečo ako súčasná situácia, kedy Amíkom a Rusákom zasa šibe? Fakt netuším. Anglicko v roku 1979 bolo vyobrazené celkom trefne, áno Briti boli riadni rasisti, myslím, že to sa až tak zasa nezmenilo, ale celkovo to bola dosť ujetá kravina. Hrdinkou Indka, démon si na seba vzal podobu speváka z Boney M a ostatní sú belosi, ktorí sú vyobrazení zväčša ako úplní úchyli a magori. Ale tak čo sa čudujem? Netflix. Brooker si v minulej časti strihol vlkodlaka, ako z Aktov X alebo Faktoru Psí (aj tam boli epizódky s vlkodlakom) a teraz sa dal na duchariny. Za mňa priemer. ()

PaxoCZE 

všechny recenze uživatele

Moc jsem od dílu nečekal vzhledem ke slabším hodnocením. Je to trochu něco jiného, nejde tady o technologie, tady se ponoříme spíše do světa nadpřirozena, hodně to vybočuje ze standardů BM, ale musím říct, že jsem se bavil do konce. Příběh takový jednoduchý, nic co bychom neviděli už několikrát, ale v sympatickém kabátku. Dávám 4/5 ()

Reklama

warrenur 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Anjana Vasan si zahrala podobnu rolu tusim v stvrtej serii vybornej Killing Eve (seriál) (2018). A i tam mala trochu zasneny a nevinny "kukuc". :) Skoda, ze demon je az prilis parodicka a vtipna postavicka. Pobavil vsak demonov absurdny 666-call a zaver ma pod hodinalmi dostal. :) Tam sa to zvrtlo a cela epizodka sa mi zapacila o to viac...naviac, s vynikajucim songom od Arta Garfunkela - Bright Eyes. Hviezda naviac za celkove vyznenie. 75% ()

novoten 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jako střípek zrcadlící antologie nepasuje od začátku do konce vůbec nikam. Když ale retro démonovi půjdu naproti a budu výslednou směsku brát buď jako alternativní vesmír nebo jako příběh, který si v seriálu někdo pustil na Streamberry, nezbývá než smeknout. Protože takhle se dělá pocta, takhle se vyzobávají dobové drobečky a takhle se poslouchají Boney M. ()

jjjerry odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Totální blbost. Nehodí se absolutně do konceptu Black mirror. Už mě ta rasová nevyváženost vytáčí. Děj nemá logiku. Zprvu je nudný, poté otravný. Žádné rozuzlení. Buď točim komedii nebo drama. Tady to je paskvil. SPOILER: indická, ublížená vražedkyně se zamiluje do trapnýho démona černocha ENDSPOILER ()

Galerie (15)

Zajímavosti (4)

  • Na začátku epizody se objeví místo klasického intra, které všichni fanoušci dobře znají, logo „Red Mirror“. Je to proto, že Black Mirror se obvykle zaměřuje na vize dystopických budoucností a důsledky nových technologií, zatímco tento příběh má důležitý nadpřirozený prvek, kterým se vrací k hororům ze 70. let 20. století. Tato epizoda je podle hlavního tvůrce Charlieho Brookera téměř nezařaditelná, a proto se rozhodli pro odlišné označení. (UhLee)
  • Ve vizích Nidy (Anjana Vasan), které jí ukázal démon, můžeme vidět logo stanice UKN, která v epizodě Národní hymna (2011) streamovala pohlavní styk premiéra s prasetem. Také v těchto vizích můžeme vidět psího robota z epizody Železná vůle (2017). (jirikzaboj)
  • Vzhled Gaapa byl inspirován Bobbym Farrellem ze skupiny Boney M. (jirikzaboj)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno