Reklama

Reklama

Černé zrcadlo - Série 2 (2013) (série)


Lovná zvěř (S02E02)

(epizoda)
  • Velká Británie White Bear

VOD (1)

Obsahy(1)

V části Lovná zvěř se mladá žena jménem Victoria probudí v domě, který vůbec nepoznává. A co hůř, nepamatuje si nic ze svého života! Zmatená a rozrušená vyjde ven na opuštěnou ulici. Klepe na dveře, ale nikdo neotvírá. Za oknem však zahlédne pohyb, a tak vzhlédne a spatří mladou rodinu - otec rodiny ji natáčí na svůj telefon. Do ulice přijíždí auto, zastaví a vystoupí z něj nějaký muž. Victoria se vydá jeho směrem, když v tom si všimne, že muž drží v ruce zbraň a míří na ni. Victoria utíká pryč. Z domů vycházejí lidé a natáčí si ji. Za rohem narazí na Damiena s Jem, kteří spolu s ní hledají útočiště na pumpě. Muž s pistolí se snaží dostat dovnitř. Mezitím se venku shromáždila skupina lidí, která vše nahrává na své mobilní telefony. Muži s pistolí se podaří rozbít sklo, hrne se dovnitř a Damien se ho snaží zastavit. Victoria s Jem sledují rvačku, Damien se snaží utéct, ale je postřelen a umírá. Dívkám se však podaří uprchnout. Jem vysvětluje Victorii, že podobné věci se dějí už několik měsíců - začal být vysílán jakýsi signál, který proměnil většinu populace v tupé šmíráky. Tato apatie umožňuje ostatním dělat co se jim zlíbí, zkrátka stali se z nich 'Lovci', jak jim Jem říká. A loví lidi, jako jsou ony dvě. Dívky se rozhodnou vysílač zneškodnit, jenže zvládnou to? A skončí to tím? (HBO Europe)

(více)

Recenze (116)

Stružák 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tohle bylo nejlepších 42 minut mýho filmovýho života. White Bear mi úplně předefinoval pojem "napětí". Navíc má úplně všechno: skvělou atmosféru (podobnou jsem snad nikdy nezažil), napínavej děj, výborně dokreslující hudbu, kameru, nápad, skvělý herce. Na tohle bych se mohl dívat furt, hned po skončení jsem měl sto chutí pustit díl odznova. A pak znova. A ještě jednou. A zas... ()

moriero 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Já nejsem moc seriálový typ... a tomuhle britskému bizáru jsem se vyhýbal leta. Až kamarádka mě nahlodala a přesvědčila, abych tomu dal šanci. A byla to rada nad zlato. Zábavný ekoterorismus prvního dílu zaujal a měl mě připravit na další díly. Ale nepřipravil. Každá epizoda je takový výstřel do tmy. Bílý medvídek (nebo jestli chcete Lovná zvěř) je fabulačně nejpropracovanější (a nejbrutálnější) příběh, který by skvěle fungoval i jako samostatný film. Pět hvězdiček z pěti je málo. Celkový koncept mi trochu připomíná seriál Příběhy Alfreda Hitchcocka. ()

Reklama

kocik1 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Manipulace, voyerství, krutost, stádnost - to je námět tohoto dílu. Oko za oko, zub za zub.... a co to udělá s námi? / Původně se mi zdálo, že tenhle díl bude nejslabší z celé série, ale nakonec jsem svůj názor přehodnotila a stejně jako Disease oceňuji nepolopatičnost a v podstatě i aktuálnost v tom, co se děje kolem nás. ()

Lenka.Vilka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jasný, dost dlouho to působí jako pointa: Ze světa se stalo parodie sebe sama a jedna velká noční můra, kdy se nám to vrací docela drsným (paradoxně vtipným "tady to máš!") způsobem. (Úplně ale hned na začátku mě napadl hon na lidi s tím, že se něco jenom nepovedlo a hlavní hrdinka ztratila paměť.) Problém je v tom, že na konci, když je známá pointa a kdo je naše hrdinka, tak se dost změnil můj názor na všechny zúčastněné, nejenom na ní. Protože já si najednou nebyla jistá, zda se všichni tímhle nedostávají na stejnou úroveň. Protože zobrazení nekonečného trhání střev prostříhaného mezi titulky na mě už bylo moc. ()

hrumsrt 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Možná překvapivě, ale poprvé jsem se u tohoto seriálu nudil a následně fakt i trpěl.. Úvod, kdy se žena probudí v cizím domě a dezorientovaná nechápe proč všichni lidé mají v ruce telefon a kromě natáčení nedělají nic jiného. Nakonec dochází k jakémusi procesu, který se vyvine až k téměř linčovaní... Hlavní hrdinka je děsná, ubrečená zmatená kráva. Leč závěr byl zajímavější a dostatečně znepokojující, tak přes neustále projevy otravné hlavní hrdinky se nešlo odprosit od znechucení. Vůbec ani nejsem nadšený, jakým způsobem se pracovalo na vztahu mezi těmi ženami, a jak je ovlivnil kterýkoli muž, který se v příběhu objevil. Zase jen přiživovali dojem ukřivděný holčičky, která jak samozřejmě vyjde na jevo je tou špatnou. Nelíbilo se mi to! ()

Galerie (16)

Zajímavosti (12)

  • Charlie Brooker uviedol, že mal nápad, ako nechať pokračovať túto epizódu do filmu, v ktorej by technológia tu znázornená zlyhávala. Film nakoniec realizovaný nebol a pôvodné miesto natáčania už ani neexistuje. (Arsenal83)
  • Pôvodný scenár mal byť čisto o téme prežitia. Avšak Charlie Brooker na poslednú chvíľu vymyslel zvrat. (Arsenal83)

Reklama

Reklama