Reklama

Reklama

Černé zrcadlo - Série 2 (2013) (série)


Lovná zvěř (S02E02)

(epizoda)
  • Velká Británie White Bear

VOD (1)

Obsahy(1)

V části Lovná zvěř se mladá žena jménem Victoria probudí v domě, který vůbec nepoznává. A co hůř, nepamatuje si nic ze svého života! Zmatená a rozrušená vyjde ven na opuštěnou ulici. Klepe na dveře, ale nikdo neotvírá. Za oknem však zahlédne pohyb, a tak vzhlédne a spatří mladou rodinu - otec rodiny ji natáčí na svůj telefon. Do ulice přijíždí auto, zastaví a vystoupí z něj nějaký muž. Victoria se vydá jeho směrem, když v tom si všimne, že muž drží v ruce zbraň a míří na ni. Victoria utíká pryč. Z domů vycházejí lidé a natáčí si ji. Za rohem narazí na Damiena s Jem, kteří spolu s ní hledají útočiště na pumpě. Muž s pistolí se snaží dostat dovnitř. Mezitím se venku shromáždila skupina lidí, která vše nahrává na své mobilní telefony. Muži s pistolí se podaří rozbít sklo, hrne se dovnitř a Damien se ho snaží zastavit. Victoria s Jem sledují rvačku, Damien se snaží utéct, ale je postřelen a umírá. Dívkám se však podaří uprchnout. Jem vysvětluje Victorii, že podobné věci se dějí už několik měsíců - začal být vysílán jakýsi signál, který proměnil většinu populace v tupé šmíráky. Tato apatie umožňuje ostatním dělat co se jim zlíbí, zkrátka stali se z nich 'Lovci', jak jim Jem říká. A loví lidi, jako jsou ony dvě. Dívky se rozhodnou vysílač zneškodnit, jenže zvládnou to? A skončí to tím? (HBO Europe)

(více)

Zajímavosti (12)

Černé zrcadlo - Smithereens (2019) (epizoda) (S05E02)

  • Chris (Andrew Scott) vyzvedává svou první zákaznici z adresy „Skillane Street, Londýn, EC4N“. Skillane se jmenovala jedna z planet ve videohře v USS Callister (2017) a Victoria Skillane (Lenora Crichlow) je slavná vražedkyně z epizody Lovná zvěř (2013), jejíž jméno se následně objevovalo také v epizodě Nenávist národa (2016), kde lidé tweetovali, aby zemřela. Dále si na této mapě v GPS navigaci můžeme všimnout mnoha jiných míst odkazujících na další epizody seriálu. Například kina s názvem „Bandersnatch Theatre“, odkazujícím na interaktivní film Black Mirror: Bandersnatch (2018) či obchodů „Raiman's“ (postava z epizody Muži pod palbou, 2016) a „Dahl’s Shoes“ (příjmení postavy z epizody Nenávist národa, 2016). Je tu také „Redfield Theatre“ (příjmení postavy z epizody Zkušební verze, 2016) a „Dawson's Burger Bar“ (příjemní doktora z epizody Černé muzeum, 2017). Na mapě si ještě můžeme všimnout restaurace „Fence's Pizza“, která se objevila již v epizodách USS Callister (2017) a Krokodýl (2017). (hansel97)

Černé zrcadlo - Sklapni a tancuj (2016) (epizoda) (S03E03)

  • Při detailnějším pohledu na webový zpravodajský server, můžeme najít odkazy na čtyři epizody seriálu v pravém sloupci vedle zprávy „CEO in racist email scandal“. První s nadpisem „PM Callow to divorce“ informuje o rozvodu premiéra Michaela Callowa (Rory Kinnear), hlavní postavy z epizody Národní hymna (2011). Stejná zpráva je zmíněna i v horní liště. Druhý nadpis „Victoria Skillane trial latest“ odkazuje na vražedkyni Victorii Skillane (Lenora Crichlow) z epizody Lovná zvěř (2013), jejíž soud právě probíhá. Nad nimi je umístěna reklama inzerující „One Smart Cookie: the kitchen tech of tommorrow“, která odkazuje na vymoženost z epizody Bílé Vánoce (2014), která replikovala vědomí majitelů do jejich přístrojů. V novinkové liště je pak upozornění na premiéru show „15 Million Merits“, což je odkaz na stejnojmennou epizodu Patnáct milionů meritů (2011). (hansel97)

Černé zrcadlo - Nenávist národa (2016) (epizoda) (S03E06)

  • V této epizodě mají lidé možnost tweetovat o jimi nejnenáviděnější osobě, které přejí smrt. Jednou ze zmínek na zdi za hashtagem #DeathTo je jméno vražedkyně Victoriy Skillane (Lenora Crichlow), hlavní postavy z epizody White Bear (2013). Zmíněn je i Victoriyn snoubenec a komplic, Ian Rannoch, kvůli kterému Blue Colson (Faye Marsay) odešla od policie. Ke konci epizody je v novinkové liště na televizi vidět ještě titulek informující o tom, že se Victoria pokusila o sebevraždu ve své cele, naznačující, že pokus přežila a stále žije v The White Bear. Mezi trending hashtagy na Twitteru se pak objevuje #FREETHEWHITEBEARONE.

    zdroj: slashfilm.com (hansel97)
  • Pôvodný scenár mal byť čisto o téme prežitia. Avšak Charlie Brooker na poslednú chvíľu vymyslel zvrat. (Arsenal83)
  • Charlie Brooker uviedol, že mal nápad, ako nechať pokračovať túto epizódu do filmu, v ktorej by technológia tu znázornená zlyhávala. Film nakoniec realizovaný nebol a pôvodné miesto natáčania už ani neexistuje. (Arsenal83)

Reklama

Reklama