Reklama

Reklama

Černé zrcadlo - Série 3 (2016) (série)


Zkušební verze (S03E02)

(epizoda)
  • Velká Británie Playtest

VOD (1)

Americký cestovatel, který má hluboko do kapsy, se přihlásí na testování revolučního herního systému. Zjistí ale, že zážitky jsou až příliš skutečné. (Netflix)

Recenze (97)

Jilda15 

všechny recenze uživatele

Tenhle díl byl libovka. Představ si neuronovou síť, která se dokáže naučit tvoje nejtemnější strachy, implantovanou přímo do mozku (vůbec, ty Black Mirrory si vychutnávají průzkum morální špinavosti technologie, nebezpečí ztracení se ve svojí hlavě (epizoda USS Calister to vyobrazila krásně) a problematiku VR/AR. Jeden z mála seriálů, který dobře rozumí IT hrozbám budoucnosti). Jakmile se tahle neuronka naučí tvoje nejhlubší strachy, manifestuje je do tvojí reality. Ale neboj, jde jenom o AR/VR hru... až na to, že nemá otestované všechny use-casy a opravené všechny bugy. Nečekaně hororová epizoda, ze které mrazí. ()

PeteBuck 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jeden zo slabších dielov. Hlavný predstaviteľ mi neskutočne liezol na nervy, predstavoval prototyp otravného Amíka, dej nebol najhorší, zaujímavý pohľad na alternatívnu realitu, ale dom hrôzy zasa až taký hrozný nebol a lež sa niečo začalo diať, ubehla pol hodina celkom nudnej zápletky, ktorá ma veľmi nezaujímala, ale asi bola potrebná hlavne k záveru. Tento diel ma nejako extra nebral. ()

Reklama

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Úvod na můj vkus až příliš protahovaný. Než se něco opravdu začalo dít, uběhla polovina dílu jako nic. Každopádně jako případ poněkud odstrašující virtuální reality docela dobře zvládnuté. I když jsem očekával, že půjde o snahu diváka zmást neustálými přeskoky do toho, co „je“, či „není“ realita, nakonec mě vývoj děje dokázal překvapit. Ne tak perfektní díl, ale nezklamal. 70% ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Svojou myšlienkou ma až tak epizóda neoslovila, ale určite ma oslovilo jej hororové spracovanie, ktoré mohlo byť aj silnejšie, ale na tento formát to úplne stačí. Splývanie virtuálne reality s realitou bolo ukázané nadmieru dobre a v podstate je táto idea kruto pravdivá. Veď reálne je vlastne to, čo si "myslí" naše vedomie. Viď Matovič. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V porovnaní s inými dielmi čierneho zrkadla našej spoločnosti a duší o malinký kúsok príbehovo slabšie. Naopak, čo sa týka navodenia strachu a napätia, asi najintenzívnejšia časť vôbec. Strašidelný dom je skutočne strašidelný, ale z bubákov sa dalo možno vyťažiť ešte o niečo viac, respektíve nejakých 5 minút navyše v dome hrôzy s ďalším prekvapením by som ešte zniesol. Od záverečnej pointy som čakal trošinku viac, ale postupné odkrývanie kariet rozhodne stálo za to. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (14)

  • Veľkolepé sídlo, kde sa nachádza herná spoločnosť, je Englefield House v Berkshire v Anglicku. Tá istá pozostalosť je použitá v niekoľkých ďalších filmoch a televíznych seriáloch, ako napríklad X-Men: Prvá trieda (2011). (Arsenal83)
  • Když je vidět obálka časopisu, na které je Shou Saito (Ken Jamamura), CEO firmy Saito, můžete si v levém dolním rohu všimnout zmínku firmy Granular, která vystupuje v epizodě Nenávist národa (2016) jako výrobce robotických včel. (hansel97)

Reklama

Reklama