Reklama

Reklama

Je rok 1987 a nesmělá mladá žena se v přímořském městě setkává s dívkou, která se umí bavit. Vzniká mezi nimi pouto, které jako by neomezovaly zákony času a prostoru. (Netflix)

Recenze (148)

TroiMae 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Opět smrt, truchlení, zálohování. LGBT friendly :) Mám tendenci se virtuálního života zastávat, protože nejsem pozitivista. Svým způsobem není nic samo o sobě, vše je jen virtuální. Jediné, co je opravdové, jsou naše pocity. A je jedno, na základě čeho je zažíváme, ke komu je cítíme. Kde končí člověk? Na konci svého prstu? Tam, kam dohlédne jeho zrak? Tam, kam dolétne jeho myšlenka? ()

Matous555 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mám rád filmy, ve kterých první půlku absolutně netušíte, co se děje, a v druhé půlce je vám to pomalu vysvětlováno až do finále ve stylu aha moment. Distopická myšlenka tohoto dílu je zajímavá a donutí vás se zamyslet (jakožto všechny ostatní díly seriálu Black mirror). A „sílu“ dodává i pestrá hudba, která člověka občas rozbrečí. Mimochodem, pokud jste fanoušci Black mirroru a ještě jste tento díl neviděli, připravte se na trochu jinačí závěr, než byste předpokládali :) ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Absolútne odlišné, ako všetky epizódy doposiaľ vzhliadnuté. Neskutočný nápad, ktorý ma spočiatku nijak mimoriadne nechytil, pričom plnohodnotne si ma získal až takmer samotným záverom, keď človeku došla tá dokonalá pointa. Na záver sa “trošku” obujem do “robotníkov” tejto “stránky”. Ešte že mi ani vo sne nepadlo, čítať obsah. Tí, ktorí pracujú na chode “ČSFD” by však mohli vedieť, že mnohí z nás napriek tomu, že milujú čokoľvek sfilmované, rozhodne nechcú poznať myšlienku či dokonca rozuzlenie ešte skôr, ako vôbec po niečom siahnu, pričom idiotom nie je ten, čo pošle obsah plný spoilerov, ale ten, čo ho “schváli”. ()

Ghoulman 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Antiteze Matrixu, která dává před nepříjemnou realitou přednost zjednodušující iluzi. Ponechme stranou možnost zneužitelnosti podobného zařízení, psychologické problémy z toho vzniklé (dvě oddělené identity v jediné mysli nebudou nikdy dělat dobrotu) a nakonec ponechme stranou i možnou rezignaci na řešení veškerých reálných problémů tohoto světa (protože k čemu řešit problémy, když se stačí připojit). Možná jsem v některých věcech staromódní, ale život by se měl milovat takový jaký je. V tom dobrém i v tom zlém. Stáří má na světě své nezastupitelné místo, podobně jako slabost a smrt. I bolest může mít svoji důstojnost, pokud se jí člověk postaví čelem a neuteče. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Namiesto raja cloud a ten raj znamená byť s niekým, s kým budeš do mŕtva flámovať až kým ten mrak blackout nerozdelí. Hlavne nech ten niekto nie je hetero! Pôvodne aj epizóda bola písaná pre normálny pár, ale potom to tvorcovia zmenili - veď ako si dnes poriadne nahrabať body? Klasická romantická story, nech aj má sci-fi prvky, by bola predsa stredovek! ()

Galerie (6)

Zajímavosti (15)

  • Charlie Brooker pôvodne zamýšľal, aby protagonisti tvorili heterosexuálny pár. Zmenil ich na pár rovnakého pohlavia, keď si uvedomil, akú hĺbku to príbehu pridá. (Arsenal83)
  • Každá skladba prehraná v epizóde nejako súvisí s dejom. (Arsenal83)

Reklama

Reklama